Cookie- og Privatlivspolitik

Hjem

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en venlig og humoristisk grundstemning, men indeholder enkelte voldsomme og dramatiske scener, hvor hovedfigurerne er i fare. I én scene kommer to hovedfigurer i kamp på en tankstation, og scenen afsluttes med en stor eksplosion. I en anden scene flyver hovedfigurerne rundt i luften, fordi der vendes op og ned på tyngdekraften, og man ser bygninger der ødelægges. I en tredje scene kommer et stort, tilsyneladende ondt rumskib, styret af et aggressivt rumvæsen, rullende voldsomt hen over jorden, så der opstår jordskælv, og en af hovedfigurerne når ikke at undslippe, men fanges under skibet. Da fortællingen forløses positivt og udspiller sig i et animeret børneunivers, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
26.03.2015
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Home
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)
|

I 'Hjem' bliver Jorden invaderet af rumvæsnerne bøv, der søger et nyt hjem. Bøverne overtager alverdens store byer og efterlader menneskeheden for sig selv i Australien.

Men et nyt hjem har ikke givet bøverne færre problemer, og da den uheldige bøv, Oh, sender en housewarming-invitation ud, ender indbydelsen med stor sandsynlighed i de forkerte hænder og dømmer Jorden til undergang. På flugt, og sammen med pigen Tip, forsøger Oh nu at råde bod på sin fejltagelse, mens det umage par tager på en farefuld, eventyrlig rejse for at finde Tips mor.

Animationsfilmen 'Hjem' handler om to personer fra hver sin ende af universet, som ikke rigtig passer ind der, hvor de kommer fra, og som begge skal lære, at det er ok at være anderledes.

Filmen er instrueret af manden bag Antz og Over hækken, og de originale stemmer leveres af Jim Parsons og Rihanna, der også står for filmens sange. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (436 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Egentlig er den forfærdeligt pangfarvet, hektisk og sødladen [...]. Men det hele er fortalt med så meget varme, sødme og glimt i øjet, at man alligevel ender med at knuselske hele rodebutikken." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Jeg fandt tonen let hysterisk og humoren ret banal, men 'Hjem' skal have kredit for at ryste posen med historier og insistere på, at også en film for piger kan være fuld af science fiction-digenoter og smarte opfindelser." (Niels Lind Larsen)

 • Jyllands-Posten

  "Historien, der er realiseret med energi og fantasi, bygger på en populær børnebog [...]. Med stor sandsynlighed vil filmen henrykke både børn og voksne." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Pletfri animation, stram komposition plus rigtig morsom dialog [...]." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Hjem er fyldt med glæde, latter og varm underholdning. Særdeles knald på farverne, og der er ikke sparet på popmusikken

Rumvæsenet Oh er virkelig charmerne, gakket og hjerteskærende - kunne ikke holde mit smil nede når han var på!
- På et tidspunkt midt i filmen er Oh og Tip midt ude på havet. Det er virkelig en smuk scene, især den stjerneklare himmel, som skinner ned i vandet. Virkelig smuk!

Oh, du bør se "Hjem"^^

Segoyuser/116755

Vi oplever filmen forskelligt men jeg fik altså grinet, tænkt over at oftest er ens hjem/fødeland betydningsfuldt , når jeg kommer forbi der jeg er født titter minder frem, ikke det sammen her hvor jeg nu bor.
Gik glad hjem efter at have set filmen.

Wayne

Animationerne er set bedre - mon det er det samme team som lavede Det regner med frikadeller?

Den er en anelse for nuttet, og nok mest egnet for de mindre børn.

Carstenuser/480350

Det var en rigtig god film men den var også lidt sørgelig. 5 stjerner fra mig!

S. Rico

Nogle rumvæsener leder efter et nyt hjem, får øje på Jorden, og bruger herefter deres overlegne teknologi til at indtage Jorden. Der er både noget Mars Attacks og Æsketroldene over temaet. Og det er da også mega forudsigeligt, at det er de gode gamle menneskelige værdier som kærlighed og venskab, som binder det hele sammen.

Rumvæsenerne er nogle små nuttede og meget farverige bamseagtige størrelser. De er lidt for overgearede til min smag og kan godt føles irriterede. Efter nogen tid vænner man sig dog til dem, og den sidste del af filmen er feel-good af højeste skuffe.

Anna

der ver en superfed film

osj2507

Dette er endnu en animations film der har lige så meget at byde på for små og store størrelse som man efterhånden forventer og virkelig en film der har mere end havd jeg havde troet den ville have.

Ud over stemmerne, som virke godt på både dansk og engelsk, ja så er der mange grunde til at se denne film. Den er først og fremmest fantastisk underholdende og sjov, der er mange facetter af at opleve ens verden som en alien der giver alt et nyt lys.
Specielt måde de her fremmede væsener viser deres følelser og reaktioner på er helt fabelagtigt fundet på, vha. farveskift er det meget nemt at finde frem til hvordan de har det og det virker især godt for ungerne.

Poisnpink

Så den på engelsk og der var nogle rigtig gode referencer sagde Åhhhh et par gange og følte mig underholdt af hovedpersonen hele vejen igennem

Tanjasl

Dette er ikke en film jeg vil se uden at børnene er med. Til de voksne er der desværre ikke mange sjove episoder vi kan grine med på. Historien er dog sød og gør ingen skade.

Sara T

Så filmen på engelsk i 2D. Rigtig god film og følte mig underholdt hele tiden. Karakteren Booh er både sød og sjov, Jim Parsons stemme passer perfekt til figuren. Nogle sjove one-liners og man kommer til at holde af den lidt sjove Booh. Budskabet er tydeligt og der er ikke sparet på farverne og universet fungerer. Synes dog det er en skam at filmen med engelsk tale kun spiller på de sene tidspunker og ikke i så mange biografer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.