Cookie- og Privatlivspolitik

Hillbilly Elegy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder mange dramatiske scener med skænderier, overfald, opgør og slåskampe. Flere af scenerne har form af voldsomme familieopgør og involverer en narkopåvirket og utilregnelig mor. Stemningen i filmen skifter mellem at være varm og positiv og aggressiv og faretruende, hvor skiftene ofte sker hurtigt og uventet og flere gange i forbindelse med at hovedpersonen udsættes for forskellige former for nederlag og ydmygelser. Da hovedpersonen i løbet af filmen lærer at håndtere sin svære situation, og filmen slutter håbefuldt, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2020
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hillbilly Elegy
|

Filmen 'Hillbilly Elegy' er baseret på J.S. Vanes selvbiograf af samme navn.

Historien handler om tre generationer af en appalachiansk familie, der ses i perspektivet fra familiens jura-studerende søn, som vender hjem til Ohio, da hans mor indlægges.  

'Hillbilly Elegy' dykker ned i en familiehistorie præget af misbrug og svigt, men som også gemmer på et mønsterbrud.

Da bogen blev udgivet i sin tid, blev den bl.a. kaldt et indblik i "Trump-land", og i den grad en skildring af den fattige, hvide del af Amerika.

Rollelisten har store navne som Amy Adams og Glenn Glose, mens instruktren er Ron Howard, der er kendt Oscar-vindende film som Apollo 13 og Et smukt sind.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Stærke skuespillere som Amy Adams, der spiller J. D.s stofafhængige mor, Bev, og Glenn Close, der spiller hans hårdtprøvede mormor, Mamaw, gør en stor indsats i filmens gråmelerede miljø, men lykkes ikke med at gøre filmen helt så følelsesmæssigt sønderrivende, som historien lægger op til." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Hillbilly Elegy' er en film til tiden, der giver et godt indblik i den ukendte halvdel af amerikanernes liv og har godt skuespil, men der er for lidt fremdrift, og man ender med at kede sig." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "... fremfor alt er Glenn Close helt forrygende som J. D.s bedstemor, der ikke gider mere pis. Der findes nok ikke så mange af den slags bedstemødre derude i virkeligheden. Men i hænderne på Glenn Close er J. D.s bedstemor aldeles virkelig." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Barsk socialkritik ender som sødsuppet skæbnefortælling, men det er både vedkommende og foruroligende, mens det står på." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "... ligesom Hollywood-stjernerne virker malplacerede, føles hele filmen også som en skildring udefra med et klistret element af fattigdomsporno. Derfor blev jeg trods filmens sentimentale tone aldrig følelsesmæssigt ramt af den barske historie om vold i hjemmet." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen er både en barsk socialrealistisk fortælling om en white-trash familie med trange kår. Og samtidig er det en banal sukkersød american dream historie, som vil have os til at sidde og tørre vores øjne med kleenex og klappe i vores må hænder til sidst.

Amy Adams spiller meget overbevisende et sølle skrog af en mor, som det er uendeligt svært at holde af. Glenn Glose spiller mormoren, som har en hel del mere ben i næsen - men som heller ikke vinder nogen pris for årets mor. Også hun gør det forrygende. Og så er der endelig Gabriel Basso i hovedrolllen som drengen JD, der trods sin problemfyldte opvækst gerne skulle opnå noget mere i livet.

Der springes gennem hele filmen frem og tilbage mellem JD's tidlige teenageår og 14 år senere, hvor han skal balancere mellem en begyndende karriere og sin syge mor. Flashbacks er ofte et glimrende redskab, men her bliver jeg de fleste gange slået tilbage til start ift. mit engagement i fortællingen. Et engagement som desværre aldrig nåede at slå særlig dyb rod.

Mogens

Den kan nok virke lidt sukkersød for nogle, men den baserer sig jo på en virkelig historie.

Mor på stoffer, bedstemor spillet af Glenn Close, bidrager til, at de to børn kommet godt af vej trods bump på vejen.

Glenn Close er helt pragtfuld som den evigt rygende bedstemoder, som med handlekraft og moral får tingene på rette vej.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.