Cookie- og Privatlivspolitik

High Life

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
12.12.2019
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
High Life
|
Versioner: se alle
2D, Event, Særvisning
|

Science fiction-dramaet 'High Life' foregår på et rumskib, hvor den unge mand Monte og hans spædbarn overlever gennem daglige rutiner.

Far og datter svæver rundt i det ydre verdensrum på en mission, som staten sendte Monte på for flere år siden. Dog ikke frivilligt, da han var del af en gruppe fanger, der fik missionen som deres dom. 

Nu mindes Monte begivenhederne, før han blev far, og før han blev isoleret uden andet selskab end et uskyldigt barn.

For hvad skete der med de andre fanger? Og hvad blev de unge virile mennesker egentligt udsat for?

'High Life' er instrueret af den franske auteur Claire Denis, der som altid anvender vold, kontroversielle emner og stærke seksuelle undertoner i sit nyeste værk.

I hovedrollen ses Robert Pattinson, som for nyligt har spillet med i film som Good Time og The Lighthouse, mens Oscar-vinderen Juliette Binoche spiller en mystisk og særdeles vigtig rolle. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Kun babyen har så varm en nuttetshedsfaktor, at vi lige kan holde forfrysningerne fra døren. 'High Life' fortsætter med at afsøge instruktørens eksiltema og fascination af voldelig fremmedgjorthed." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "'High Life' er en fabel i den spekulative tradition fra '2001' til 'Contact', 'Sunrise' og 'Interstellar'. Den ligner slet ikke 'Star Wars'. [...] Fans af visioner vil nyde 'High Life'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brian

Hvorfor kommer denne i biografen nu? Filmen er over 1 år gammel.

S. Rico

En gruppe kriminelle er blevet placeret på et rumskib på vej mod Solsystemets nærmeste sorte hul. Her er det missionen at forsøge at udvinde energi fra det sorte hul ved hjælp af den såkaldte Penrose metode.

Denne del fylder dog meget lidt, for det tager lang tid at komme derud. Og undervejs skal den sammensatte gruppe både forsøge at leve med hinanden og samtidig udholde de eksperimenter, som skibets læge (Juliette Binoche) udfører på dem. Der tages nemlig løbende sædprøver og laves forsøg med kunstig befrugtning.

Man skal ikke have set mange andre film med lignende set-ups, før man ved, at det naturligvis vil gå galt på et tidspunkt. Men her i High Life får man allerede fra starten vist udfaldet. Så det spændende er i stedet at følge, hvordan det gik som det gik.

Dermed lægges en del af det interessante ved filmen over på karakterene, og ikke så meget på historien. Det kræver selvfølgelig et godt cast, og her skuffer hverken Juliette Binoche, Robert Pattinson, Mia Goth, eller nogen af de andre. De spiller alle overbevisende, og det hele er meget intenst og nærværende. I sidste ende er karakterene dog ikke super interessante, og de fik mig aldrig for alvor engageret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.