Cookie- og Privatlivspolitik

Havet brænder

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt forløb og en til tider tragisk stemning. Den indeholder en række dystre og bevægende dokumentariske scener, der viser udmattede, syge og døde mennesker efter en farefuld sejllads. Da filmen ikke dvæler ved lidelsen, men derimod har særligt fokus på de der forsøger at hjælpe, samt de mennesker der klarede bådturen, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.10.2016
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fuocoammare
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I dokumentarfilmen ’Havet brænder’ lever den 12-årige dreng, Samuele, et stille liv sammen med sin familie på den italienske ø Lampedusa.

Hverdagens gang skildres gennem Samuele, der foretrækker landjorden fremfor havet, og samtidig fortælles historien om øens anden side. Lampedusa er nemlig frontlinjen for afrikanske bådflygtninge.

Instruktør Gianfranco Rosi blev hædret med Guldbjørnen på årets Berlinale for sin nøgterne dokumentar om de mange flygtninge, der forsøger at krydse Middelhavet og finde europæisk fodfæste.

Temaet i 'Havet brænder' blev også berørt i A Bigger Splash, der foregår på øen Pantelleria nord for Lampedusa, om end skellet mellem flygtninge og øens faste beboere er af mere fiktiv art. (copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
3.9
4.2

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med en nøgtern og så langtfra iscenesættende dokumentarfilmstil som muligt skildrer Rosi [...] øen i tableauer." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "... med sine stille, underspillede stemninger får Rosi skabt et enestående helhedsbillede af Lampedusa og dets omgivelser ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er filminstruktøren, der har bestemt afstanden mellem det ”normale” liv, der leves på Lampedusa, og så den globale krise [...] Det er et kunstgreb, som nogle måske vil finde anstødeligt [...] Men det er dette radikale greb, der er pointen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... min dom over 'Havet brænder' [er] hårdere end juryens i Berlin, for jeg ser den ikke blot som en vigtig film [...] men også som et potentielt stykke stor filmkunst, der undervejs forplumres af politisk og filmteoretisk korrekthed." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "Rosi siger aldrig tingene direkte. Han redigerer og klipper i virkeligheden, men han gradbøjer ikke sandhedsværdien. Det er op til tilskueren at reagere. Her bliver stoffet bare lagt frem." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.