Vind biografbilletter hver uge

Harpiks

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i lange passager en dyster og melankolsk stemning. Den foregår i et grotesk og vanvittigt miljø, der hele tiden kredser om liv og død. Filmen indeholder flere scener med overfald, slåskampe, balsamering af lig og drab. I en scene fx ser vi en person blive kvalt i en mudderpøl. I en anden scene fx ser vi en død baby blive balsameret, og i en tredje scene bliver en person gennemboret af en pil. Da nogle af disse scener er meget voldsomme og blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.12.2019
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harpiks
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Særvisning m. livestream
|
Billetter
Harpiks

Den danske film 'Harpiks' handler om teenageren Liv, der bor med sin far Jens og svært overvægtige mor Maria afskærmet fra civilisationen.

Familien bor dybt inde i skoven for at slippe for myndighederne, som Jens og Maria har vendt ryggen i håbet om at beholde deres datter. Derfor har de iscenesat hendes død og holdt hende skjult fra omverdenen.

Da Livs farmor opsøger familien, bliver den unge pige nysgerrig for at opleve verden omkring hende, så hun trodser sin fars ordrer og begiver sig væk hjemmefra. Et valg, der får voldsomme konsekvenser.

'Harpiks' er en film om at skille sig ud og om en families kærlighed – og de mørke sider ved de stærke følelser. En grum og kontroversiel historie, der er baseret på Ane Riels roman.

Peter Plaugborg og en totalt ugenkendelig Sofie Gråbøl spiller Jens og Maria, mens dansk films grand old lady, Ghita Nørby, er bedstemoren. Unge Liv spilles af debutanten Vivelill Søgaard Holm.

Newzealandske Daniel Borgman instruerer, og han har tidligere arbejdet i dansk film med den anmelderroste At elske Pia. (Copyright: kino.dk)

Skal du se Harpiks?
(135 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.