Cookie- og Privatlivspolitik

Harpiks

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i lange passager en dyster og melankolsk stemning. Den foregår i et grotesk og vanvittigt miljø, der hele tiden kredser om liv og død. Filmen indeholder flere scener med overfald, slåskampe, balsamering af lig og drab. I en scene fx ser vi en person blive kvalt i en mudderpøl. I en anden scene fx ser vi en død baby blive balsameret, og i en tredje scene bliver en person gennemboret af en pil. Da nogle af disse scener er meget voldsomme og blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.12.2019
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harpiks
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), English subtitles, Særvisning m. livestream
|
Harpiks

Den danske film 'Harpiks' handler om teenageren Liv, der bor med sin far Jens og svært overvægtige mor Maria afskærmet fra civilisationen.

Familien bor dybt inde i skoven for at slippe for myndighederne, som Jens og Maria har vendt ryggen i håbet om at beholde deres datter. Derfor har de iscenesat hendes død og holdt hende skjult fra omverdenen.

Da Livs farmor opsøger familien, bliver den unge pige nysgerrig for at opleve verden omkring hende, så hun trodser sin fars ordrer og begiver sig væk hjemmefra. Et valg, der får voldsomme konsekvenser.

'Harpiks' er en film om at skille sig ud og om en families kærlighed – og de mørke sider ved de stærke følelser. En grum og kontroversiel historie, der er baseret på Ane Riels roman.

Peter Plaugborg og en totalt ugenkendelig Sofie Gråbøl spiller Jens og Maria, mens dansk films grand old lady, Ghita Nørby, er bedstemoren. Unge Liv spilles af debutanten Vivelill Søgaard Holm.

Newzealandske Daniel Borgman instruerer, og han har tidligere arbejdet i dansk film med den anmelderroste At elske Pia. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktør Daniel Borgman og filmfotografen Louise McLaughlin fremmaner et visuelt dvælende drama, hvor kameraet i lange passager får lov at undersøge lysets spil i spindelvæv og skovbunde, men også får registreret de fine nuancer i skuespillet." (Kristian Lindberg)

 • Politiken

  "Trods gode takter ender 'Harpiks' som en tonemæssigt forvirret parentes, der er langt underlegen film med lignende temaer som for eksempel 'Leave No Trace' og 'Captain Fantastic'." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Indtil [slutningen] har Peter Plaugborg været en oplevelse at følge som faderen med den kærlige galskab. Og debutanten Vivelill Søgaard Holm bærer fornemt Livs nysgerrighed på sine smalle skuldre. Og naturen, dén er for vild." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Harpiks' er både underholdende og gysende, men Borgman overlader for meget til skuespillerne og glemmer nogle gange som instruktør at sandsynliggøre de psykologiske sammenhænge, der fører handlingen fremad." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tematisk er der en tråd tilbage til outsiderskildringen i newzealandske Borgmans debut 'The Wright of Elephants'. Siden er Borgman blevet uddannet fra Super 16. Teknisk er den meget dyrere 'Harpiks' en langt mere raffineret film, men det samme kan man ikke sige om indholdet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Lad os kalde det en gyser om omsorgssvigt og sonet skyld. Men også om skønhed og stor kærlighed. Filmen er allerbedst i de vemodige glimt ..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Harpiks er en slags meget mørk udgave af Leave No Trace. Men hvor man i Leave No Trace forstår og sympatiserer med den PTSD ramte far og hans teenagedatter, så er det svært at forstå, hvad der har gjort faderen i Harpiks så bims i låget. Måske man i stedet burde læse bogen, som efter sigende giver en meget bedre beskrivelse, indblik og dyster stemning.

Harpisk har masser af lækre billeder, men en historie der ikke rigtig formår at gøre så ondt, som den tydeligvis gerne vil.

Martin

Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men efterfølgende føler jeg, at jeg har spildt halvanden time på ingenting.

Filmen kan ikke anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.