Cookie- og Privatlivspolitik

Hardcore

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en brutal, actionpræget stemning. Den består overvejende af hektiske og ekstremt voldelige forfølgelsesscener, hvorunder mennesker dræbes og lemlæstes på forskellig vis. Volden fremstilles detaljeret og blodig, og i meget lange sekvenser. Da filmen desuden fremstiller samtlige figurer som afstumpede og voldelige, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende og/eller forrående på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hardcore Henry
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I actionfilmen ’Hardcore’ vågner Henry op uden sin hukommelse. En kvinde fortæller ham, at hun er hans kone, Estelle, og at han er blevet genoplivet som cyborg.

Opvågningen afbrydes dog brat, da den psykotiske tyran Akan kidnapper Estelle. Nu må Henry begive sig ud i Moskvas rå gader for at redde sin kone og stykke sandheden om sin manglende hukommelse sammen.

Det særlige ved ’Hardcore’ er, at den er filmet i POV (point of view). Det vil sige, at hele filmen ses gennem Henrys perspektiv. En af de første film, der benyttede denne særlige teknik, var film noir-krimien ’Lady in the Lake’ (1947), mens nyere eksempler inkluderer den franske Enter the Void fra 2009.

Filmen er inspireret af en musikvideo, instruktøren lavede til sit eget punkband, Biting Elbows. Den russiske instruktør og producer Timur Bekmambetov så den, og fik Ilya Naishuller til at lave en spillefilm over samme koncept.  

’Hardcore’ føles derfor som et blodigt og actionfyldt computerspil, hvor folk dræbes på stadigt mere kreative måder filmen igennem. (copyrigth: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (77 votes)
4.1
2.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Det er] svært ikke at blive temmeligt træt af den evige gentagelse i historien, der starter originalt, men ender med at gå i gabende tomgang, låst fast i sin egen ultravoldelige, men også begrænsende gimmick." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Efter halvanden times mord og tortur ønsker man blot brændende, at én eller anden vil slukke for det forbandede kamera." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... helt galt går det, da tilløbet til en interessant science fiction-historie fuldstændig tabes på gulvet, og 'Hardcore' skifter kulør som en kamæleon og går fra at være sprudlende og spændende til blot at fremstå som en noget plat action-komedie. Øv!" (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "’Hardcore’ er helt OK, en fin leg med billedtricks og andet drenget lir. Meget mere er der ikke rigtig i den adrenalin-flyvetur." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Hardcore' er som en 90 minutter lang YouTube-video af et computerspil, et inkonsistent miskmask af vilde indfald blendet sammen til en klæg masse ..." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ideen er sjov, udførelsen er ok - historien er en tynd kop the.

Der er enkelte opløfende elementer, og action fungerer rimeligt. Men det bliver også lidt kedeligt i længden, som at stå bag en gamer og kigge på at han spiller Counter Strike.

Det er fint i et par minutter, men ikke i halvanden time. Dog løfter "Jimmy" filmen, med humoristiske indslag hen ad vejen - det dør så med ham mod slutningen.

Volden er såmænd ikke værre end i Crank, men når hovedpersonen er helt uden personlighed - hvilket ikke kan være anderledes, så mangler der noget.

S. Rico

Jeg havde forventet hjernedødt action fra start til slut. Og ja, man får al den action man kan ønske sig. Men helt hjernedødt er det nu ikke. For dels er der faktisk en ”sjov” lille historie i filmen, og dels er det rent teknisk en meget imponerende film. Og bemærk lige det fede russiske tekno-track, der kører som baggrundsmusik til en del af action scenerne.

Men grav nu ikke dybere, for det handler primært om at underholde. Og det gør Hardcore til UG. Dette er simpelt hen den mest rendyrkede og underholdende actionfilm, jeg har set siden Dredd og den beslægtede koreanske The Raid. Så er man til disse typer af film, så kan man roligt give sig i kast med Hardcore.

Er man omvendt den type, der bliver søsyg af at se andre spille Counter-Strike, så skal man nok holde sig langt væk.

With the lights out, it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now, entertain us !

mrelsted

Jeg vil starte med at sige, at det her ikke er en god film. Forstået på den måde, at handlingen på ingen måde er overraskende er nyskabende...
Men den får nu 4 stjerner af mig alligevel.
For den er sgu godt lavet. :)
Respekt til teamet.
Fedt filmet og fedt klippet. Den er seriøs hardcore voldsom. Det er action som aldrig set før og alt bliver bare mere voldsomt, når det er filmet som det er filmet.
Jeg var seriøst smadret, at jeg gik fra biografen. Det er hardcore rystet, hurtigt klippet, vildt og crazy. Så vildt, at det for mig, blev en smule for meget.
Men skidt pyt, sejt at filmen er russisk(og amerikansk) samt at alle har kunnet hjælpe til med finanseringen igennem kickstarter.
Tag ind at se den.
Du vil helt sikkert blive underholdt.

Hozan

Wooow,den var rigtigt god!

GiwizZeni

Som udgangspunkt tager man et ’First Person Shooter” computerspil der endnu ikke er udkommet, vi kunne kalde det ’Hardcore Henry’. Det minder meget om de andre POV skydespil der før er udkommet såsom Hitman, Counterstrike og Call of Duty – men det er helt sit eget, for så skal vi nemlig ikke først ud og opkøbe dyre rettigheder for at filmatisere det.

Så køber du nogle GoPro kamaraer og monterer dem på hovedet af en ellers ansigtsløs skuespiller/stuntman.

Tilsæt en ung og smuk fotomodel, der skal give sig ud for at være Henrys læge og hustru.

Tilsæt derefter en klam skurk med afbleget langt hår, der spiller syg i hovedet.

Hæld herefter en god portion Sharlto Copley i, til at spille alle de resterende roller.

Put derefter alle de skurke, håndlangere og hjernevaskede anonyme soldater i der overhovedet er plads til. Mas dem gerne lidt sammen, så der er plads til flere. (Bare rolig der er plads til mange flere end du tror. De fylder ikke så meget når de bare er der som kanonføde.)

Gør plads til en 20-25 topløse russiske prostituerede iført ens blonde parykker.

Tilsæt herefter alle tænkelige håndvåben. Vælg selv: knive, pistoler, maskingeværer, flammekastere, sniperrifler og håndgranater. (Tænk ikke på patroner, for alle våben er sat på uendelig ammunition.)

Snif nu 2 baner coke, en til hvert næsebor.

Hæld hele blandingen op i en stor blender og miks det godt sammen. Ryst til sidst blenderen i hænderne selv – bare for en sikkerheds skyld.

Lad ikke blandingen stå og hæve, for der må helst ikke ske for megen karakter eller plot udvikling.

Injekt i stedet dig selv med 2 skud adrenalin, et i hvert lår.

Skru ovnen op på 11 og sæt det hele ind i et russisk ovnfast fad og lad det gå sin gang i 90 minutter.

Actionfilmen er nu færdig og klar til servering med rigelige mængder af popcorn og cola.

Vær dog opmærksom på at hvis du lider af køresyge eller anden form for motion-sickness, kan det være nødvendigt fra tid til anden at lukke øjnene, holde godt fast i stolens armlæn og tage nogle dybe indåndinger med hovedet nede imellem benene.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

Allan user/948648

En rigtig god action film med massere af sjove scener. 2 minusser ved filmen er at handlingen ikke er så god og at POV kan godt være lidt stressede for øjne i starten. Men man vender sig til det.

Michael

Er man 20-årig spilnørd, vil man sikkert nyde at lade sig transportere gennem en hel FPS på 90 minutter - uden at behøve at træne i timevis først. Er man det ikke, vil man nok som mig bevæge sig fra fascination over en vis grad af væmmelse til en høj grad af kedsomhed.
Hardcore holder sig stramt til first person shooter konceptet med sit simple og usammenhængende plot, sine små, forklarende cut-scenes og sin eskalerende, men uendeligt repetitive ultravold.
Som film betragtet er den elendig, men, selv om der før er blevet lavet film set med hovedpersonens øjne, skaber den en helt ny genre. Vi kan så prise os lykkelige over, at det med stor sandsynlighed er og bliver denne genres eneste film.

Linda

Var sammen med Maria inviteret til #kintur til at se denne film. Desværre var det ikke lige min kopte. endte med at blive køresyg pga de så hurtige scener.

Men det skal dog siges at jeg nok ikke er denne films målgruppe og det har nok farvet min anmeldelse.

Hvis man er til action/sci fi, så er den ganske udmærket..

Henrik

Hardcore er først og fremmest en konceptfilm - præmissen er at vi ser en first-person shooter blive spillet. Alt er optaget fra hovedpersonens (Henry) synsvinkel og vi ser ikke noget som Henry ikke kan se undervejs.

Det går hurtigt op for en undervejs, hvor begrænsende det egentlig er og som alle "benspænd" af den slags, stiller det ret stor krav til intruktørens opfindsomhed til at blive ved med at finde nye vinkler - især fordi skydespil jo ikke er en genre der i forvejen er ret varieret.

Der er bestemt øjeblikke undervejs hvor der bliver leget med begrænsningerne og de forventninger (sekvensen med hesten er et eksempel), men der er dælme langt mellem snapsene. Og den afsluttende "bossfight", er bare uendelige gentagelser af ting vi allerede har set.

Præmissen gør også at vores hovedperson skal have alt for meget forklaret af de andre personer, ofte på meget kort tid. Det kan gå i et computerspil, men er meget svært at acceptere i en spillefilm.

Den legendariske filmanmelder Roger Ebert foreslog en gang, at computerspil aldrig kunne være kunst. Det udløste ramaskrig fra mange sider, ikke mindst computerspils-entusiaster, og han blødte sidenhen op på sit synspunkt, men han kunne nok godt ha' brugt Hardcore i sin bevisførelse.

Hvis man er til computerspil og kunne tænke sig at sidde i 90 minutter og se en anden spille spillet, så er Hardcore bestemt en tur i biffen værd. Hvis man hader moderne skydespil og vold som komik skal man nok blive væk.

JØPuser/614510

Jeg var ret skeptisk omkring konceptet, da jeg hørte om det, og mens hverken computerspil i FPS-genren eller rene action-film er min kop te, så gik jeg alligevel med til at se denne film, mine eneste forventninger var over-the-top-action og køresyge. Jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket!

Filmens centrale element, actionen, er absurd (og) veludført og lige tilpas over-the-top, så man bare smågriner af, hvor vilde idéerne skaberne har fået, parkour-elementerne er sjove at følge, og tilskueren har en enorm indlevelse i det hele gennem førstepersonsperspektivet. Det hele føles som at se et computerspil!

En ting som altid mangler i denne slags film er historien, men også her blev jeg overrasket. Den var faktisk mildt interessant, uden dog at være super begavet. Jeg synes, de havde formået at holde den på et niveau, så man som tilskuer blev draget ind i den som om, det foregik for én selv.

Alt i alt var det en fornøjelse at se Hardcore, men det er bestemt ikke en film for alle til alle tidspunkter. Jeg synes dog, at det er et fedt format-eksperiment, som fortjener anerkendelse, når det er så veludført, som det er i Hardcore. Jeg kunne godt dobbelt-dippe, hvis jeg engang i fremtiden finder filmen på Netflix e.l. Men tilskueren skal nok være interesseret i genren på den ene eller anden måde for at få noget ud af filmen.

Jeg ender på 4 ud af 6 stjerner her.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.