Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Hamlet (engelske undertekster)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Den Oscar-nominerede Benedict Cumberbatch (kendt fra BBC’s 'Sherlock', Marvel’s 'Doctor Strange' og National Theatres 'Frankenstein') kan opleves i titelrollen i Shakespeares udødelige klassiker, Hamlet.

National Theatre’s forestilling blev set af over 750.000 i biograferne verden over i 2015, og vender tilbage til til det store lærred januar 2020. Forestillingen er instrueret af Lyndsey Turner (Posh, Chimerica) og produceres af Sonia Friedman Productions.

Mens Kongeriget Danmark forbereder sig på krig, går selveste kongefamilien i opløsning. Hamlet, som føler sig tvunget til at hævne sin fars død men er paralyseret over den monumentale opgave foran ham, raser over den umulige situation han er i, og som truer både hans forstand og rigets sikkerhed. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (53 votes)
5.7
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bianca

En fryd. En super god version af Hamlet! Det ville kun have været bedre af at være der selv i teatret!

Johanne

Teaterstykket der for alvor fik mig til at forstå hvorfor Shakepeare stadig er relevant.

Heidi

Jeg kan lige så godt sige det som det er, det bliver ikke bedre end det her. Jeg har været så ufattelig heldig at se stykket 2 gange på The Barbican (første gang var 1. preview, altså stadig i udviklingsfasen, så det var ikke det endelige stykke), altså siddet i teatret og set stykket, derfor er jeg også farvet af det, når jeg nu anmelder den live transmitterede version.

Det er første gang jeg selv har oplevet Hamlet på en scene (et ønske jeg har haft de sidste 27-28 år), men jeg har set mange filmede teaterversioner og et par film også... Jeg må sige, at alle har deres charme og styrker, men det her er virkelig sublimt.

Jeg er dybt begejstret for stykket, men... fordi jeg har set det på teatret, føler jeg alligevel af folk der ser den filmede version går glip af noget, går glip af mange småting der sker på scenen mens fx Hamlet, Claudius eller Gertrude er i centrum, og det synes jeg personligt ødelægger det lidt. Men, stykket er faktisk genialt filmet og klippet de fleste steder, så du får virkelig personerne up front and close, du får blod, sved og tårer og det i sig selv gør meget. Men det er det kompromis man må lave når man vil filme et teaterstykke.

Benedict er fuldstændig ubeskrivelig god! Så er det sagt. Han slår i den grad fast, han er en afsindig dygtig og talentfuld skuespiller. Han holder aldrig op med at overraske mig og det er en fryd.

Det øvrige cast er også rigtig godt, nogle bedre end andre, men alle har oppet sig siden 1. preview kan jeg så sige. Fremhæves skal især Karl Johnson som spøgelset/gravedigger, Annastasia Hill som Gertrude, Jim Norton som Polonius og ikke mindst Ciarán Hinds som Claudius.

Det der er så fantastisk ved Hamlet (og Shakespeare i det hele taget) er, at enhver skuespiller i rollen og enhver instruktør der sætter stykket op, har DERES version af Hamlet. Der er plads til fortolkning, der er plads til at rykke rundt på tingene, du kan gøre den old-scool eller moderne. Derfor holder stykket stadig mere end 400 år efter. Der er måske de gammeldags der mener, at man skal bare ikke ændre på noget, men... de glemmer lidt, at Shakespeare skrev ikke de her stykker fordi det skulle være højtragende. Det er eftertiden der har givet hans værker et højragende prædikat. De var tænkt som underholdning for masserne.

Der har været ufattelig meget kritik af os Cumberbatch-fans, at stykket udelukkende er lavet for os, de engelske medier har - en del af dem - haglet produktionen ned osv osv, men vi kommer ikke udenom, at her er en Hamlet der er tilgængelig for alle. Og det er vel det teater handler om, at få nye folk ind og se det. Her har Benedict åbnet op for yngre mennesker og folk der - sågar på alder med mig - aldrig har sat deres ben i teateret. Det er præcis i Shakespeares ånd, at få det ud til masserne.

Jeg så stykket i CinemaxX i torsdags og det var et meget blandet publikum, unge som gamle og jeg kunne godt høre, at alle var ovenud begejstret, selv dem som måske har en anden version af Hamlet i deres hukommelse. Så har stykket sgu ramt rigtigt.

At hele produktionen, cast, setdesign osv osv så er så afsindigt vellykket som det er, det må gøre ondt på dem der har haft ondt i måsen fra start af. For det ER topklasse teater det her, det kommer man ikke udenom uanset om man er Cumberbatch fan eller ej.

Jeg kan kun give det max stjerner. Hamlet vil aldrig blive det samme for mig igen og tak for det :)

Camillauser/138272

-spillet af Jude Law.

Det var en mindeværdig oplevelse ;-)

https://youtu.be/ICbBJYgxnwA

MPuser/568302

Dette er den mest mundrette Hamlet jeg har set, og den passer godt på sit publikum med Benedict Cumberbatch som Prinsen af Danmark. Har man ikke set stykket før er dette et framragende sted at starte: BC er utroligt præcis, klar, og gennemarbejdet i sin fortolkning. De andre roller spilles med mere eller mindre held af langt mindre kendte navne, men personligt synes jeg Ciarán Hinds, Karl Johnson, Jim Norton og Morag Siller som Voltemand leverer mere end bare solide præstationer i et stykke der er rettet mod et moderne publikum.
Feinschmeckerer vil undre sig over de fravalg der er foretaget, men alligevel blive draget ind i stykkets verden, fordi det er skruet rigtigt godt sammen, selvom det ikke er helt på den måde Shakespeare gjorde det. Men måske er vi nået så langt i vores veneration at vi kan tillade os at rykke lidt rundt på tingene?
Det fungerer i al fald rigtigt godt i dette stykke, som jeg varmt kan anbefale.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.