Cookie- og Privatlivspolitik

Halloween

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning og indeholder utallige scener med brutale drab, forfølgelser og chokeffekter. I adskillige scener vises blodigt udpenslede mord og lemlæstelser, f.eks. et barn, der kværkes til døde, en person der får stukket en kniv gennem halsen og en mand der får knust hovedet. På grund af filmens visuelt udpenslede fremstilling af meget brutal vold, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
18.10.2018
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Halloween
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I gyserfilmen 'Halloween' vender morderen Michael Myers tilbage for igen at dræbe løs iklædt sin hvide maske. Første gang verden mødte den mutte dræber var i John Carpenters skelsættende slasherfilm af samme navn fra 1978.

Det er ikke kun den legendariske morder, der er tilbage. En 59-årig Jamie Lee Curtis gentager sin rolle som Laurie Strode fra den første film. For selvom dette er 11. indslag i franchisen, så ser fortællingen bort fra de efterfølgende kapitler og fortsætter historien fra den første film.

Laurie lever nu et isoleret liv i frygt for Myers’ tilbagekomst. Hun er traumatiseret over de drabelige begivenheder for fire årtier siden, hvor hun overlevede dræberen. Det lykkedes imidlertid Myers at flygte fra sin anstalt, så snart er Lauries værste mareridt virkelighed. (copyright: kino.dk)

Varm op til filmen med vores Halloween-podcast lige her.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (170 votes)
4.7
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Scene for scene føles filmen som en blegere kopi af orginalen..." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "Uden at være en epokegørende film, er 'Halloween' stadig en af de mest vellykkede sequels i gyserverdenens tilsyneladende uudtømmelige univers." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Der er [...] ikke tale om andet end åndløst genbrug af et varemærke, som slet ikke formår at nærme sig originalens low budget charme." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Halloween' er klart bedst, klart mest urovækkende og uhyggelig, i de scener [...], hvor David Gordon Green træder helt ved siden af den oprindelige film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Desværre følger der ikke den nødvendige nytænkning med genfortolkningen ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "['Halloween' er] scary på en lidt gammeldags måde, der ikke har glemt sine rødder i 1970'ernes film ..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Vi skal forestille os, at denne film er en direkte fortsættelse til den originale fra 1978, og at alle de mellemliggende film ikke eksisterer. I så fald burde det være tilstrækkeligt kun at have set den første. Det er det sådan set også ift. at kunne følge med. Men hvis man som mig rent faktisk kun har set den første, og derfor ikke har noget særligt forhold til Michael Myers, så er der intet interessant, scary eller creepy over den nye film.

Som en af de unge siger i starten af filmen: Han slog 5 personer ihjel for 40 år siden. Det er da ikke noget særligt set med nutidens øjne. So what’s the big deal? Ja, det siger jeg også!

Ines

Ja, jeg håbede på mere gys. Det eneste tidspunkt hvor jeg virkelig fik et chok var da det gik fra stille lyd til fuld disko musik, men ikke desto mindre er det her den bedste efterfølger til den originale, efter min mening. Regner med at der kommer mindst en mere i rækken, men håber så også at den er lidt mere uhyggelig end denne.

Julius

I en tid hvor sequels smadrer så meget at det halve kunne være nok, tager manusforfattere David Gordon Green og Danny McBride skeen i egen hånd og sletter ni Halloween-film fra eksistensen og bringer Jamie Lee Curtis og John Carpenter tilbage for alvor. The Shape of evil, Michael Myers, har været indespærret i 40 år siden hans barnepigemassakre i 78, og dagen inden Halloween stikker han af, og er løs igen i Haddonfield.

Jeg forstod aldrig helt pointen ved atter endnu en Halloween, men da Carpenters navn stod i komponistkrediteringen og Jamie Lee Curtis' stod i hovedrollen var jeg medgivet lidt for nemt solgt. Men for fanden, hvordan kan man ikke have den mindste lyst til at besøge lokationen for den mest ikoniske slasher nogensinde? Myers-silhouetten er for gyserfans hvad Darth Vaders hjelm er for Star Wars-fans, og jeg skal love for, han er tilbage. 40 års venten har kun gjort ham mere sulten og ondsindet, og den følelsesløse persona gør ham kun mere uhyggelig. For første gang siden 78 er Myers skræmmende.

Ikke lang tid er der gået, før han har brækket halsen på en lille dreng, og man forstår at der er lagt i kakkelovnen til spænding, mord og blod. I mellemtiden møder vi Jamie Lees Laurie, der i et genialt historiefortællingstræk har levet de sidste 40 år i en dybt traumatiseret frygt for at der nogensinde skulle overgå hende eller hendes familie en Michael Myers igen.

Og nu, 40 år senere, er han på fri fod i Haddonfield. Hun ved hvad det betyder, og hun er klar til ham. Til Carpenters forrygende toner er jægeren nu blevet den jagede, og i geniale setpieces ser vi Myers slagte flere end nogensinde før. Der er en del paralleller til den oprindelige film, men i modsætning til Jurassic World eller The Force Awakens bryder Halloween faktisk parallellerne og vipper dem på hovedet.

Hvor vi før så Laurie sidde i skoleklassen og spotte Myers på den anden side af vejen, ser vi nu Allyson spotte bedstemor Laurie (hendes forfølger..?) Referencer er der nok af, men de er næsten altid vendt på hovedet, så de optræder og fremstår uventet. Det er virkelig den perfekte måde at soft-reboote en så ikonisk franchise.

Komponisttrioen i Daniel Davies, Cody og John Carpenter er direkte perfekt og måske det stærkeste ved hele filmen. Der genoplives retrotemaer, men der bliver også lagt en hel del nyt til lydsiden. Særligt et skønt track, hvor Allyson bliver jagtet. Det involverer buer og elektriske guitarer og er mesterligt udført. Det fedeste er, hvordan Carpenter lader til at have hevet alt op af posen til sit nyeste score. Der er reminiscens til Escape From New York, The Thing, og selvfølgelig Halloween i musikken.

Tematisk formår Halloween også at nå et par spadestik dybere end de fleste andre gyserfilm i samme stil, og der udforskes netop nok til at der foregår mere under overfladen. Hvad er det, der fascinerer os ved den rendyrkede ondskab, Michael udviser? Hans sande væsen er jo netop det, der får alle omkring ham til at følge ham i håbet om at forstå hans sind. Men kan sand ondskab forstås? Og bør det? Hvad vil det føre med sig?

Alt i alt var jeg meget begejstret for Halloween, og vil bestemt anbefale den. Dog skal man vide, at det ikke er en film for sarte sjæle. Til gengæld er den hylende morsom til tider, hvilket også adskilte klassikeren fra 78. En skøn og livsbekræftende film.

Victor

Aldrig i mit liv, har jeg set så dårlig en gyser film. Jeg er normalt en kæmpe tøs, hvad der gælder gyserfilm, men i denne sad jeg og grinte og tænkte over hvor dårligt skuespil det egentlig var. Flere scener er så dårligt lavet, at man skulle tro det var løgn.

et lille stykke af filmen, er hvor den kære datter, er låst inde i bilen med myers. der har hun en oplagt mulighed for at løbe mod politiet, da de holder lige foran hende, men næh nej, vi drejer da til højre lige ud i skoven. COME ON HAHA

Vent til filmen rammer Netflix, også ville i takke mig for, i har sparet nogle penge !

Jacob

I 1963 myrder den kun seksårige Michael Myers brutalt sin storesøster Judith, og tilbringer 15 år på den lukkede, men undslipper Halloween aften. Laurie Strode overlever sit møde med den berygtede morder, hvilket præger hendes liv og omgivelser de næste 40 år. Under en overflytning til en anden anstalt slipper Myers løs igen, og denne gang er Laurie klar til at gøre gengæld.

Jeg har endnu til at indhente den originale Halloween, men den nye, direkte fortsættelse kommer heldigvis ind på de tidligere begivenheder. Myers myrder iskoldt og effektivt, og man føler en vis paranoia når han lydløst dukker op.

Joe

Bedste Halloween film vi har fået siden den originale i 78. Værdig sequel til den klassiske gyser! Spænding, kreativitet og det hele er bare godt!
Plus, fedt at se Laurie Strode som en slags Sarah Connor!

Var helt klart ventetiden værd!

jeanette

Mange bliver dræbt til halloweennight
:D muha

Frederik

I anledning af halloween var vi ( DFFs ) på en tur i biffen og der må man sige at den levede op til vores forventninger! og så har jeg bare en svaghed for alt med Jamie Lee Curtis ;-)

Deadwooduser/103747

Samme gamle slidte plade

tim

Den er sgu okay..
Mangler lidt spæning.
1978 klart bedst..
Forvent ikke meget så er den faktis god.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.