Cookie- og Privatlivspolitik

Guld

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.04.2014
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gold
|

Filmen 'Gold' handler om tyske Emily Meyer, der i 1898 ankommer til Canadas nordligste jernbanestation for at slå følge med en gruppe tyske immigranter, der er på vej til områdets nyeste guldminefund, Dawson City, der ligger tæt på det legendariske Klondike. 

De syv rejsende forlader byen på hesteryg, fulde af håb og forventninger for fremtiden, men vejen er hård, kortet er ulæseligt, og der opstår snart konflikter blandt gruppens forskellige temperamenter. Samtidig møder de naturlig modstand fra naturens barske omgivelser.

En tysk western hører blandt de absolutte sjældenheder i biografen, men nu foreligger en af slagsen i form af Thomas Arslans ambitiøse fortælling om at udfordre skæbnen og jagte lykken i det canadiske vildnis. 

Filmens enkle guitar-score er komponeret af Dylan Carlson, og den moderne western har elementer af både ’The Treasure of the Sierra Madre’ (1948), tv-serien ’Deadwood’ (2004-2006) og sågar Lucky Luke. Hovedrollen spilles af Nina Hoss, der senest var aktuel i de danske biografer med dramaet ’Barbara’ (2012). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den elektriske guitar knitrer i det brede landskab, og man falder dejlig langt ind i en traditionel og eksistentiel western, der ikke kun egner sig til forstkandidater og cowboynørder." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er ikke megen cowboy-romantik at hente her. Men effekten er sært hypnotiserende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der sker ikke meget i 'Guld'. Til gengæld sker der en hulens masse i hovedet på publikum når filmen er slut - og den kvalitet er ligeså undervurderet som selve westerngenren." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Filmens indre og ydre spænding forløses i skikkelse af Nina Hoss [...]. En western om dramaets glemte aktører." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] i så høj grad en anden slags western, at alle som holder af genren bør se den." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

hvorfor denne er på plakaten? I forhold til alle de film biograferne vælger ikke at vise.......

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.