Cookie- og Privatlivspolitik

Gud taler ud

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en overvejende let og humoristisk grundstemning, som dog også bærer præg af momentvis utryghed, idet hovedpersonerne skildres i en dysfunktionel familie, hvor børnene udsættes for mild psykisk og fysisk omsorgssvigt. I flere scener bliver en far vred på sine børn, og i én scene giver han sit ene barn en lussing, og tvinger ham herefter op på et tag, hvorfra han falder ned. I en anden voldsom og ubehagelig scene, spærrer tre sønner deres far inde i en kiste, hvor han mishandles på forskellig vis. Hertil kommer en scene, hvor en dreng mere eller mindre frivilligt voldtages af en kvinde i sin storebrors seng. Da ingen af de nævnte scener indeholder udpenslede detaljer, og da filmen også indeholder varme og humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.09.2017
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gud taler ud
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Supreme, Babybio, Seniorbio
|

Den danske drama-komedie 'Gud taler ud' foregår i 1980ernes Risskov. Her vokser Jens og hans to brødre op under den strenge far Uffe og den godmodige mor, Gerd Lillian.

Uffe er ekssoldat, arbejder som psykolog og vil gerne tiltales som Gud af sine børn. Hans metoder i hjemmet og på arbejdspladsen er dybt ukonventionelle, men hvor hans patienter forguder Uffe, har hans to ældste sønner taget af afstand til ham. Kun mindstemanden Jens er stadig på faderens side. 

Da Uffe pludseligt bliver syg og sætter sig for at skrive en bog, begynder oprøret at ulme på drengeværelserne. Mor Gerd Lillian kæmper alt, hvad hun kan for at holde sammen på familien, men det er snart tydeligt at hendes sønner aldrig bliver voksne, før de har haft et opgør med ”Gud”.

'Gud taler ud' er baseret på den selvbiografiske roman af Jens Blendstrup og instrueret af Henrik Ruben Genz, der også stod bag Frygtelig lykkelig.

Søren Malling ses i titelrollen som det almægtige familieoverhoved, mens hans tålmodige hustru spilles af sangerinden Lisa Nilsson. (copyright. kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (628 votes)
3.6
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Søren Malling er rasende god." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Henrik Ruben Genz har lavet et syret, 80er-nostalgisk og humoristisk portræt af en meget anderledes forstadsfamilie ..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Gud taler ud' står og falder [...] med Mallings præstation, der er imponerende og blændede dygtig udført ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... fotograf Jørgen Johanssons aldeles fornemme billedbehandling [gør] os opmærksomme på, at [...] den visuelle fortælling [er] lige så væsentlig som historien fra bogens sider ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Gud taler ud' er sjov, men ikke så sjov, at det gør ondt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "DET er en stemningsfuld og bevægende film, som lykkes med mange af sine ideer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Klassisk dansk film. Den er så absurd at den i sidste ende er virkelig sjov.

Randiuser/746460

Havde denne film ikke været baseret på en selvbiografisk roman, havde selv de - fortræffelige - skuespilpræstationer og det glimrende filmhåndværk ikke kunnet løfte den til 3 stjerner. Vi kunne intet genkende af karakterer eller problemstillinger fra tidsperioden. Denne rabiat dysfunktionelle familie synes at være fra en forskruet fantasiverden - men det er den så ikke, må man forstå. Dele af filmen er morsom, fx det absurde frikirkebryllup og forvekslingen, som gav den unge forfatter sin seksualdebut med en velmenende prostitueret. Søren Malling gør det som altid fremragende. Morsomme filmvinkler, fx parcelhuslivet set fra en drone. Men: en meget mærkelig film......

Jens Kirk

Højst besynderlig film. Der var momentvise glimt, der var hylende morsomme, men den var så besynderlig. Der var gode skuespilpræstationer. Men jeg kunne godt have undværet den film.

Mette

Handlingen og budskabet i filmen opnåede aldrig de store højder, men flere af skuespillerene udviste super godt håndværk.

Eva

Meget mærkelig film, ikk’ lige mig...

charlotte1319

Intet virker, alting er misforstået. Bare ikke mig. Godt at få nuancer med så andre film kan vurderes ud fra denne barre....

jeanette

Om troen på gud og løg suppe med snaps.. og hva aids nu ? :p

Anneuser/29407

"Gud" er overbevist om, at ordene har reddet ham, og ord i det hele taget spiller en stor rolle i denne film. Jeg var flere gange rystet over handlingen, som heldigvis også havde sine lyse (og morsomme) sider. En gribende, og ret barsk, fortælling.

Pia

så den KUN fordi den er en del af Biografklub Danmark.
Fik dog et par grin undervejs, men ikke en jeg vil anbefale til nogen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.