Cookie- og Privatlivspolitik

Grotten - Il Buco

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2022
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Il buco
|
Billetter
Grotten plakat

Den italienske film 'Grotten - il Buco' udspiller sig i 1960'erne, hvor Europas hidtil højeste bygning blev bygget i Norditalien.

Det er dog ikke kun opad, at filmen folder sig ud. For i det sydlige Italien udforsker en gruppe af unge speleologer nemlig de dybeste grotter i regionen Calabrien.

Her i 60'erne lykkedes det første gang at nå intet mindre end 700 meter ned under jorden og ind i de hidtil uudforskede grotters dyb.

Snart begynder gruppen af grotte-forskeres arbejde at flette sig sammen med en gammel hyrdes isolerede liv i det omkringliggende område.

'Grotten - il Buco' fortæller sin historie i roligt tempo og er sat i et næsten ordløst univers, der sætter både smukke og dragende billeder på sin fortælling.

Filmens instruktør og medforfatter Michelangelo Frammartino står bl.a. også står bag den kritikeroste Le quattro volte, der vandt juryens pris i Cannes.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
6
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er ren magi, når italiensk instruktør tager på opdagelsesrejse ned i det dybeste grottesystem i Europa, mens de essentielle aspekter af tilværelsen forplanter sig i os." (Lars Movin)

 • Information

  "Det er værd at give sig hen til den sneglefart, hvormed Michelangelo Frammartino fortæller om udforskningen af en 700 meter dyb grotte i Syditalien anno 1961 i 'Grotten'. Filmen byder hverken på dialog, karaktertegning eller action, men hensætter én i en anbefalelsesværdig meditativ tilstand." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Italienske Michelangelo Frammartino filmede en gruppe forskere i en grotte i Syditalien for nogle år siden. Siden har han bygget filmen ”Grotten” op omkring ekspeditionen, men man spørger sig selv hvorfor." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Italiensk film om nedstigningen i en grotte er slow cinema på den ulidelige måde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Filmland P1

  "Jeg havde en fantastisk, filmmagisk rejse med Frammartino, men jeg kan umuligt videregive den i ord. Den findes kun mellem billederne i 'Grotten'." (Per Juul Carlsen)