Cookie- og Privatlivspolitik

Grænse

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mystisk og dramatisk stemning og indeholder en del scener med voldeligt, seksuelt og grotesk indhold. I en scene ses et lig med et knust hoved. I flere scener fremstilles seksuelle situationer, der er koblet med smertefulde fysiske transformationer. Filmen indeholder desuden en række andre groteske scener, der eksempelvis involverer larver, orme og spædbørn. Da det voldsomme og grænseoverskridende er fremstillet grafisk udpenslet, vurderes filmen at kunne være skræmmende for børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.09.2018
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gräns
|
Versioner: se alle
2D, Engelske undertekster, Filmperler, Særvisning
|
Grænse plakat

Dramaet 'Grænse' handler om toldvagten Tina, der pga. en kromosomdobling ser ret aparte ud. Tina er dog ufatteligt god til sit job, da hun af uforklarlige årsager har en næse, som kan lugte andre menneskers følelser - og derved også om de har gjort noget forkert.

I privaten er hun vanvittigt ensom, men da en meget mystisk mand dukker op i tolden, står hun pludseligt overfor en identisk mage. Snart blomstrer kærligheden mellem de to originaler.

'Grænse' er instrueret af den svenske Ali Abbasi, der er uddannet i Danmark, hvor han lavede sin sidste film, gyseren Shelley. Genremæssigt læner 'Grænse' sig op ad gysergenrens brutalitet, men vi er mere ovre i det fantastiske og romantiske.

Med sin nye film har Abbasi begået et internationalt gennembrud, der endda tog hovedprisen hjem i sidekonkurrencen Un Certain Regard ved årets filmfestival i Cannes. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (190 votes)
4.8
5.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] filmen (smider) løbende overraskende ideer ud i så stort et tal, at der kunne være lavet fire nye film, men aldrig så mange, at man mister overblik og følelse for historien." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Ali Abbasi har givet nordisk kultur en tiltrængt blodtransfusion. Det er ren, grænseløs magi." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Mystikken skal bevares, så oplevelsen af denne fortryllede thriller-romance bliver så stor som muligt. Og den bliver stor, kan jeg garantere. For 'Grænse' [...] er enestående." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... konstante overraskelser [...] driver denne fascinerende og stærkt underholdende film frem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Grænse' har overblik og atmosfære. [Ali] Abbasi kan sine genrer, og han poder dem originalt på hinanden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maiuser/505959

Så fik jeg endelig set "Grænse".Den var værd at vente på,får kun 4 stjerner fordi, vil jeg se den igen?,Nej, havde jeg en god oplevelse med at se den?,Nej egentlig ikke.Det er ligesom med en gyserfilm,man blir ved at se,man er nød til at se hvad der sker ,og det er spændende, men man kan egentlig ikke li det man ser.Dette er ikke en gyser.Meget af det er virkelighed for nogen.Hovedrollerne,de 2 "anderledes" spiller fantastisk,de får 6 stjerner,og bør have oscars.Det er virkelig sat på spidsen ,hvordan anderledes mennesker kan føle sig,og opleve verden,og hvilke pinsler de gennemgår.Men synes ikke det passer ind,at den ene person ,"hævner" sig.Så er man tilbage til det banale.Den ville ha været på et andet mere ophøjet plan,hvis det "spændingselement" var fjernet.Virker som det bare skulle gi lidt billig drama ind i filmen.Men resten,det er virkelig klasse.

Zelda

Måske ikke helt perfekt, men i den rigtige retning.

Thor

Mærkeligt absurd film. Den er smuk bag et meget mørkt ydre og dets grænseløse historieskildring havde min fulde interesse under hvert minut, og er ikke noget man glemmer lige foreløbigt.

Lisauser/501649

Grænse er sgu en særlig film. Jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt, og den poppede op i mit hoved flere dage efter. Se den.

Renéuser/751521

Fin humanistisk film om forskelligheden.

Kasper

Hold nu op for en film! Jeg tror ikke, jeg nogensinde har været så betaget af en film! Det er et must for alle, der godt kan lide lidt aparte og overraskende film, der på samme vis sætter fokus på et reelt samfundsproblem: ensomhed.

pain au chocolat

ikke engang dårlig, bare.. meget speciel.

da filmen var slut, og alle gik ud af biografen, var alle os, der lige havde været inde og se filmen helt forvirrede og vidste slet ikke, hvordan vi egentlig skulle reagere.

regnede selv med, at det ville være mere om at to 'ens' mennesker finder hinanden og får en speciel forbindelse med udgangspunkt i kærligheden, men den tog virkelig en stor drejning, som man slet ikke havde forventet - ikke fordi, det er en dårlig ting, overhovedet!

når man tænker tilbage på, hvad der skete i første 2/3 af filmen, så giver det hele faktisk mening, da der blev fyret indirekte hints rundt omkring.
det var virkelig godt filmet, og man må altså sige at skuespillerne virkelig lever sig ind i sine roller og kudos til dem for at gøre deres job og kunne være i stand til at kunne skabe en bizar/anderledes film. det var en mærkelig oplevelse, men på en måde også forfriskende, da det var anderledes.

overordnet vil jeg sige, at filmen er rigtig god til at komme ind på at man skal kunne lære at acceptere sig selv, som den man er, og hvordan traumer kan påvirke mennesker, og deres handlinger. man får et suverænt indblik i vores hovedperson, der er 'anderledes', og ser, hvordan det er at være i hendes sko.

jeg tænker, at hvis man så en film som denne, ville man have en bedre forståelse for andre mennesker og at man virkelig ikke skal dømme for hurtigt, da der generelt er ting, som en person ikke selv kan være skyld i.

knus

"Certified Fresh"

En filmoplevelse, der er svær at ryste af sig. Tankevækkende historie og stærke skuespilpræstationer.

Julie

Jeg er helt blæst bagover af denne film, den kommer til rumstere i mit hoved i lang tid - hvilket i min verden er netop dét der karakteriserer de film der stikker ud blandt alle de andre.

Titlen "Grænse" dækker over meget mere end den geografiske grænse hovedkarakteren vogter til dagligt. Handlingen stiller på alle leder og kanter spørgsmål til hvor grænsen mellem rigtigt og forkert, godt og ondt ligger, hvad man vil finde sig i, hvornår man skal tie og vende ryggen til, og hvornår man skal give agt og gribe ind. Hvem man er på hold med, og hvilke bånd der er stærkest. Oven i dette er filmen også usædvanligt grænseoverskridende og provokerende i kraft af visuelle detaljer og plot.

Jeg havde i løbet af de første 15 min. gættet det meste af plottet, men dette ødelagde på ingen måde oplevelsen for mig. For mig er dét der bærer filmen op på seks stjerner det mod og den originalitet hvormed den behandler temaet om det at tage stilling til hvad der er rigtig og forkert, hvem man er og hvem man gerne vil være. Og så er hele det visuelle udtryk utroligt flot komponeret - råt og dystersmukt som de dybe, nordiske skove.

Det er ikke en feel-good film, og jeg var ikke i højt humør da jeg gik ud af biografen - men jeg var f..... imponeret! Som sagt, den kommer til at rumstere i lang tid.

Nielsuser/659375

Meget mærkelig film, men jeg er jo heller ikke proff filmanmelder:-) flot filmet gode skuespillere,men den var for mærkelig til mig..Der var for langt imellem snapsene desværre

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.