Cookie- og Privatlivspolitik

Godzilla 2: King of the Monsters

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en intens katastrofemættet stemning. Der er talrige voldsomme scener med gigantiske øgleagtige væsener, som kommer op af jorden og skaber massive ødelæggelser og angriber mennesker og deres artsfæller. Vi ser mennesker, som er skræmte, skriger og forsøger at flygte væk fra ødelæggelserne og monstrene, og hovedkaraktererne er i konstant fare for deres liv. Det voldsomme indhold forstærkes af chokeffekter og katastrofemættet musik. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk adventure-univers. De voldsomme scener er ikke stærkt udpenslede. Hovedkaraktererne er heltemodige og filmen har en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
30.05.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Godzilla: King of the Monsters
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 3D 4DX, Babybio
|

I filmen ’Godzilla 2: King of the Monster’ står den på storslået monster-action, når den ikoniske kæmpeøgle Godzilla vender tilbage – sammen med en række andre mægtige monstre.

Udover rækken af gigantiske bæster, så finder man også menneskene, der er fanget mellem monstrene. Her kommer det crypto-zoologiske agentur Monarch på banen, som forsøger at skabe balance i verden.

Alle disse sprudlende monstre - der bl.a. også tæller kæmpe møllet Mothra, flyveøglen Rodan og den trehovedede King Ghidorah - kæmper således internt for herredømmet over Jorden, mens menneskene gør deres ypperste for at redde deres liv, og ikke mindst deres fremtid på kloden.

’Godzilla 2: King of the Monsters’ er en opfølger til Godzilla fra 2014 og foregår i samme univers som Kong: Skull Island fra 2017, hvor man finder den enorme gorilla King Kong. De to vil møde hinanden i Godzilla vs. Kong til næste år. (kino.dk: copyright)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (103 votes)
4.3
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... filmens sidste tredjedel er mere spektakulær end egentlig spændende, men bortset fra det er 'Godzilla II: King of the Monsters' fin dommedags-ramasjang." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Billederne af monstrene virker begejstrende, når man ellers kan se dem gennem den regn og det mørke, der hyppigt lægges som et lidt uforståeligt visuelt filter mellem os og dem – men det er så stort set også dét." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Den nye Godzilla-film satser på det helt store monstersammenrend, idet man efterligner superheltenes succesopskrift med mange superhelte i samme film. Men det bliver det hele kun mere rodet af." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lasse Møller

Godzilla 2 King of the Monsters er den næsten perfekte sequel til Godzilla 2014. Flere monstre, flere Kampe og flere brøl Godzilla in a nutshell. Det er precis det som Godzilla 2 er Godzilla. Historien er ligesom mange andre Godzilla film ok med lidt bedre menneskelige figurer og endnu større monstre. Kampene varer længere end den sidste film. Som er et stort plus for mig, da jeg synes at Godzilla Filmen fra 2014 ikke havde meget action, eller nok Godzilla for den sags skyld. Personligt synes jeg at King of the Monsters gør et fint arbejde med sine figurer og sin hoved figur Godzilla selv. Dog jeg vil sige at vis du ikke er til store monstre/Kaiju kampe der varer op til 20-25 min skal du nok ikke se den her film, men vis du er en Godzilla fan mener jeg bestemt at du skal se den. Da den løser problemerne fra den første Godzilla film fra 2014. Jeg giver Godzilla 2 King of the Monsters 3/6 stjerner.

S. Rico

Der er fuld gas på actionknappen. Historien er mildest talt ikke særlig imponerende, men persongalleriet er MEGET bedre end i den forrige Godzilla film fra 2014. Aaron Taylor-Johnsons intetsigende hovedrolle er udskiftet med en glimrende Kyle Chandler og charmerende Millie Bobby Brown. Det gør en verden til forskel, at man er investeret i personerne, og actionscenerne mellem Godzilla og de andre vederstyggeligheder er udmærket underholdning. 3½ stjerner.

jeanette

Godzilla is the king ♤♡■□

Julius

Vi lægger os på et solidt mellemfundament med 'King of the Monsters'. Godzilla er det mest ikoniske filmmonster nogensinde, og med det burde vi nok også kunne forvente præcis hvad det indebærer: Tamme menneskelige karakterer, rædselsfulde replikker, et manuskript der kunne være blevet skrevet af en fuld treårig, men også fænomenale billeder, kolossale skabninger og en biografrystende lydside.

Så i 'King of the Monsters' hopper vi ombord et stykke tid efter Gareth Edwards' noget uretfærdigt kritiserede 2014-reboot, og den generiske Mark (hylende morsomt spillet af Kyle Chandler), som har mistet et barn til Godzilla (tjek), er efterfølgende blevet skilt (tjek), kan alt (tjek), er alkoholiker (tjek) og skammer sig over hans datter skulle se ham sådan (tjek). Mark skal efter at have svoret aldrig at arbejde med Monarch igen (tjek) hjælpe dem med at finde et værktøj, hans ekskone har udviklet til at kommunikere med titanerne.

Værktøjet er blevet stjålet af Tywin Lannister (Charles Dance), en økoterrorist, som er overbevist om at Jorden er blevet overbefolket og at menneskene er problemet (tjek). I den forbindelse har han kidnappet Marks ekskone Emma (Vera Farmiga) og deres datter Eleven (Millie Bobby Brown). Smid adskillige snese vidunderligt generiske replikker i pærevællingen og du har et menneskeligt aspekt i en monster- eller katastrofefilm. "Our world is changing. The mass extinction we feared... Has already begun. And we are the cause. We are the infection."

Snork snork snork, hvornår ser vi nogle uhyrer? Det kommer vi til, næsten så meget at man er fysisk udmattet når de endelig har tæsket hinanden igennem. Scenen er sat, og vi møder én efter én de mange titaner, som har ligget i dvale i mange tusinde år. Mothra er vores første, og som et forvokset møl er der uden tvivl tale om ét af de smukkeste monstre, vi har set på film. Man får mange gudelige billeder og metaforer fra alle titanerne, og 'the Queen of the Monsters' har nogle utroligt, omend få, smukke billeder.

Så møder vi Godzillas nemesis, King Ghidorah / Kinky Dora, som folkene i filmen blev ved med at kalde den. Og hold da magle. Ghidorahs tilstedeværelse er mærkbar, og styrken, størrelsen og aggressionen gør oprigtigt monstret frygtindgydende. Nogle af de flotteste billeder i filmen involverer denne kolossale trehovedede drage, der spreder vingerne og glor intimiderende ned på vores små soldater. Og når Godzilla og Ghidorah endelig slår hovederne sammen mærker man det overmenneskelige og det ekstreme meget voldsomt, og det er afgjort filmens stærkeste side.

Selvfølgelig kommer man ind til 'King of the Monsters' for uhyrerne, men det bedste element ved filmen er faktisk menneskets forhold til dem, og jeg ville sådan ønske, at det var dér, vores menneskelige fokus lå. På et tidspunkt i filmen er vi dybt under vandet, og ser nogle ældgamle bygninger og ruiner, der engang agerede tempel for Godzilla. På væggene ses gamle hulemalerier af mennesker, der tilbeder dyret og man begynder at se monstrene som noget større end bare monstre. Og her excellerer Michael Dougherty som historiefortæller, da han laver ufatteligt smukke og guddommelige billeder af disse skabninger, så halvdelen af filmen næsten ligner renæssancemalerier.

Lydmæssigt er det lige så eksplosivt, og salen bliver gennemrystet, både af det underskønne lyddesign på de forskellige uhyrer, men lige så meget af Bear McRearys score, der trækker mange ældgamle temaer frem. Det eneste ærgerlige er, at scoret er mixet ret lavt i forhold til alt andet, så det til tider kan blive svært at høre det.

Men ja, det er endnu en Godzilla-film. Vi ved godt, hvad det indebærer. Var du én af dem, der brokkede sig over manglende monsteraction i 2014-filmen, skal du nok være tilfredsstillet med 'King of the Monsters'. Der er desværre noget ufuldendt potentiale i og med at menneskene er super uinteressante, og deres forgudelse af disse væsner kunne have gjort historien meget mere fascinerende.

Yay, but also nay.

Jacob

Fem år efter at Godzilla sejrede, så har Monarch organisationen fundet flere titaner, men nu trues de trods årtiers arbejde af lukning. En farlig økoterrorist kidnapper brutalt en forsker hos dem samt datteren Madison, der har udviklet en maskine som kan tale med fortidsuhyrerne. Under angrebet i San Francisco blev Madisons bror dræbt, og siden har kontakten til faren været sparsomt. Nu må faren sætte alt ind for at redde dem, men moren har en finger med i spillet, mens hele verden til sidst er ved at gå under. Er Godzilla virkelig kongen, eller Monster Zero den egentlige hersker!

Det såkaldte Monster-Verse bliver udvidet med denne tredje film i universet, og en ordentlig samling af disse titaner myldrer frem. Tingene går hæsblæsende for sig, og ikke alt er lige rationelt. Seriøst, hvem lader sit barn komme i nærheden af et kæmpe møl?! Kan man se bort fra disse typiske skavanker fra Hollywood, så venter der et Mekka af CGI-ødelæggelse i bedst Zack Snyder stil. Jeg er så klar til at se Godzilla lægge arm med King Kong næste år, og filmen her antyder flere skumle hemmeligheder under Skull Island.

Claus

Efter længe vendte tid mange trailers sender, har vi forsættelse til Legendary Godzilla reboot endelig her. hvor meget af kritikken har de hørt, samt har godzilla mere scenetid, ja er svaret men kan mere scenetid rede Godzilla 2?
De positive ting: Det første jeg vil sige er at alle monstrene eller titans er virkelig god lavet, man får virkelig en fornemmelse af hvor store de er i forhånd til os mennesker. Der er også mange call back andre film i Legendary serie. Nu til det aldersbedste i filmen monsterkampene, man føler alle slag der bliver uddelt stort ros. Ken Watanabe som Dr. Ishiro Serizawa er lige så god i denne film som første gang, han bringer en vis seriøshed til det hele. filmen har også et budskab til os alle omkring miljø, nu jeg ved hvordan det lyder, men de fremviser det på en god måde Isted efor at smide ned i halsen på os og det er jeg taknemlig for.
De negative ting: nu vis i troede at folk opførte sig lidt dumt så bare vendt, jeg syntes stadigvæk at det er en forbedring over den første men kun med 20% det er en skuffelse for mig, men jeg er måske lidt mere tilgivende over for sådan noget, men det kan være interne for dig. Filmen har også flere plot som ikke bliver fuld ud fortalt, Emma spillet af Vera Farmiga grund til at slippe alle titanes løs er også meget simple, samt farens spillet af Kyle Chandler motiv som kommer ind og reder dagen på en måde til sidste. Det skal siges at der er en end credits men det er også en skuffelse for mig de kunne havde gjort alle klar til den næste film, jeg siger ikke havde der sker men lag os bare sige at man ikke behøver at side tilbage for at se dem.
Alt i alt så var okay tilfredst med filmen, der er bare til tider mange fejl der måske bruget ikke være i filmen. Derfor giver jeg Godzilla 2: king of the monsters 3 stjerner eller C igen for mig er den beder men så heller ikke mere.

Alexis

I HAVE A HUGE ROARING CRUSH ON GODZILLA..HE´S MY BIG BOY..AND I AM GOING TO SEE HIM MORE THAN ONE TIME THIS SUMMER.
.CAUSE I REALLY LIKE HIM A GREAT DEAL.JEG ER AT FINDE PÅ ET SÆDE I BIFFEN PÅ PREMIERE AFTEN TOTALT SPÆNDT OP TIL LIR.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.