Cookie- og Privatlivspolitik

Girlhood

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en trøstesløs og konfliktfyldt grundstemning. Der er mange scener, hvor centrale figurer er i problemer, bliver ydmyget eller bliver udsat for vold. I flere scener bliver hovedfiguren truet og slået af sin ældre bror, og man ser fx, hvordan hun bliver holdt nede i en sofa, mens broderen sidder truende ovenpå hende. I andre scener ser man voldsomme slåskampe mellem piger, i en scene sparkes og slås en hovedfigur, og man ser hende ligge ydmyget på jorden, mens hun får revet sin bluse af. Da filmen ikke indeholder udpenslet vold, og da den med jævne mellemrum også præges af varme og venskab, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.12.2014
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bande de filles
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter

I filmen 'Girlhood' bor 16-årige Marieme i en forstadsghetto ved Paris. Hun kommer fra et problemfyldt hjem med sin mor, tre mindre søskende og en voldelig storebror, og hun passer ikke rigtig ind nogen steder.

Marieme ser sin store chance i en gruppe bestående af tre piger, hvis uafhængighed og attitude inspirerer hende til at skifte navn (til Vic for "victoire"), droppe ud af skolen og ændre sin tøjstil. Nu er spørgsmålet bare, om det nye fælleskab kan give hende den frihed og selvstændighed, hun drømmer om, eller om det farlige og kriminelle miljø drager hende ned i undergrunden?

'Girlhood' er en fransk film, som trods titlen ikke skal forveksles med Richard Linklaters amerikanske Boyhood, selvom de er beslægtede ved at handle om den svære ungdom.

Filmen kan bedre sammenlignes med instruktøren Céline Sciammas tidligere ungdomsfortællinger, 'Water Lilies' (2007) og 'Tomboy' (2011), der også realistisk skildrer unge kvinders barske søgen efter identitet i et samfund, hvor de ikke passer ind. Dramaet, der også kan sammenlignes med velrenommerede Hadet (1995), har fået en overvældende positiv modtagelse af store internationale filmmedier. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en livsbekræftende og overskudsagtig film om et trøstesløst sted." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "En fin fransk film om pigebande-livet i beton-ghettoen, men emnet er 'behandlet' før, og især de danske af slagsen, 'Se min kjole' og 'Råzone', kan klart også anbefales." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Der sker som sådan ikke så meget på de ydre linjer i 'Girlhood', men indadtil har instruktøren Céline Sciamma en eksemplarisk empati og solidaritet med sine unge skuespillere og formår fordomsfrit at vise os deres verden, som de selv ser den." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Sine steder bliver Sciamma [instruktøren] lige vel skematisk og bastant i sin tilgang til pigerne. Men det ændrer ikke på, at 'Girlhood' står som en filmisk meget vellykket og betagende skildring af det satans pigeliv." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Godt miljø, men amatørspil med bratte brud mellem kiksede og vellykkede scener gør den lumsk velkendte historie mere ujævn, end Cannes-modtagelsen i år lod forvente." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine-Gurluser/1074860

Bliver faktisk lidt ked af at jeg ikke nåede at se den i biffen, og det er faktisk ret ringe at bare fordi en film ikke har det store Hollywood image, at den så kun kan ses i de bitte små og ugenkendelige biografer.
Men så fik jeg da formået at se den på On Demand, og må tilstå at dette var noget af en positiv mundfuld af en film, for den er viirkeligt godt lavet, amen helt seriøst, wow!

Man bliver som tilskuer godt kastet ind i verden set fra den smukke hovedperson, Mariemes perspektiv, og man føler med hende igennem mange af de valg der bliver taget idet hun vokser fra ung pige.
Det er næsten svært at at anmelde filmen uden at spoile for meget da der er ret meget ved og i denne film der virkeligt fungere.
Jeg fik hvad jeg havde betalt for, en spændende, rørende og mesterlig fransk ungdomsfilm på niveau med alle de andre store film fra samme genre!

The Womanuser/8031

Denne film er alt for god!!!
Jesus Christ, troede ikke jeg ville blive så opslugt undervejs, men det blev jeg i den grad. Kanon skuespil, fed og tankevækkende historie, som virker utroligt realistisk (især miljøet) + man lær virkeligt at føle med hovedrollen, Marieme!
Ikke en film man skal overse

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.