Cookie- og Privatlivspolitik

Ginger & Rosa

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.04.2013
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ginger & Rosa
|

I dramaet 'Ginger & Rosa' har to engelske teenagepiger været tætte veninder, siden de blev født samme dag på samme hospitalsstue.

Tiden er 1960erne, og Den kolde krigs atombombetrussel påvirker de to piger, der lader sig skræmme af tanken om verdens undergang.

Gingers forældre er ikke sammen, og selvom hendes mor gør sit bedste, er Gingers far ikke den bedst tænkelige rollemodel. Inden længe begynder Ginger at flirte med den radikale venstrefløj, mens Rosa, der er mere optaget af religion, lader sig forføre på en helt anden måde.

'Ginger & Rosa' er en britisk film produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut, og det er en af Lars von Triers faste samarbejdspartnere, Anders Refn, der har klippet filmen.

Instruktøren Sally Potter, der er et anerkendt navn i filmbranchen, er især kendt for kunstnerisk udfordrende film som 'Orlando' (1992), hvori Tilda Swinton spiller den kønsløse og udødelige titelkarakter.

'Ginger & Rosa' byder på birolle-præstationer af Christina Hendricks (Mad Men), Annette Bening (The Kids Are All Right) og Alessandro Nivola (Coco avant Chanel), men det er Elle Fanning (Super 8) og Alice Englert (Beautiful Creatures), der bærer filmen som Ginger og Rosa.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.1
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Sally Potter har tegnet et varmt erindringsbillede med smukke detaljer fra tidsperioden... Potter formår dertil at sammenknytte den politiske baggrund med den psykologiske intimhistorie. Sjældent er personlige idealer smuldret med så bittersød smerte." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det er ikke nogen stor film, men jeg er fuldstændig vild med den måde, Potter fortæller historien på. Hun er umoderne tydelig i sine pointer, men samtidig helt ligefrem og troværdig." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en blændende præstation af den kun 13-årige Elle Fanning... En stille, men stor oplevelse." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en næsten tidsløs film, der ligeså vel kunne have udspillet sig i dag med frygtkomponenterne erstattet af nogle andre, og som griber sit publikum med ungdommelig angst og skønhed." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En smukt fortalt historie... [Elle Fanning] er filmens scoop. Uendeligt bevægende, helt sin egen..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er psykologisk indsigt, som bærer den smukt eksponerede film. [...] Både emnet, tonen og det transatlantiske cast vidner om, at filmen gerne vil ses vidt og bredt. Den fortjener det oven i købet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg er meget, meget, MEGET imponeret over Elle Fanning.

Normalt benytter man skuespillere i 20'erne til at spille krævende teenage hovedroller. Eksempelvis da Carey Mulligan som 24-årig spillede den 16-årige engelske pige i An Education. Men her går man den modsatte vej og henter den kun 13-årige Elle til at spille en 17-årig pige, og hun gør det yderst troværdigt og dybfølt.

Historien er ikke det helt vilde.Det er dog et interessant lille tilbageblik på tiden i starten af 60'erne, og de tanker og idéer der rørte sig på det tidspunkt. Der er filmet næsten uden brug af baggrundsmusik (bortset fra den musik som naturligt indgår i filmen). Og dialogen er også sparsom en stor del af tiden. Til gengæld gøres der meget brug af billeder, som både bruges til at fremkalde stemninger og til at bringe historien fremad. Bemærk i øvrigt at musikken til slut i filmen er den samme som indledningsmusikken i Kundskabens Træ. Samme stemning, samme tidsperiode.

Film-Tanaldsen

Anderledes ser den ud, og anderledes er den. 'Ginger & Rosa' er en sød lille film med et stort tema. Selvom en har det problem at den lægger for meget på i forhold til hvad den selv kan bærer, så er en simpelthen så charmerende at jeg endda ikke kunne lade være med at se igennem de lette fejl. Filmen er rørende fra det første til det sidste minut. Byder på et lovende skuespil, og alt i alt er den bare fantastisk!

Kimuser/264153

En rigtig dejlig film. et must

The Other Account

'Ginger & Rosa' er en lidt blandet nydelse. For den har nogle kanter der smager vildt godt, og andre der ikke for gang i de samme sanser som den førnævnte side. Jeg fik ikke alt hvad jeg havde ventet på, regnet med, eller alt hvad filmen faktisk kom til at love den ville byde på, men i helhed blev jeg positivt underholdt og gedigent imponeret.

Man skulle tro - altså ud fra plottet - at dette ville blive et frisk og nyt pust til genren, men jo længere vi kommer ind under huden på selve handlingen, desto mere ændrer den rene luft sig, og ender med at blive sådan lidt gammeldags men meget genkendelig at lugte til, og det er ret ærgerligt når ideen egentligt er god, og nogle af referencerne faktisk er nytænkt, men som ikke kan hamle op med det dominerende potentiale af dele vi har set før!
Jeg kan dog rigtigt godt lide ideen og hvordan 'Ginger & Rosa' faktisk prøver på at give os et mere realistisk og følelsesladet blik på 60'erne i England. Og det gør den tydeligvis. Men Åbenlyse konflikter forbigåes, muligvis i angsten for at gøre historien lidt større, og det er enormt utilfredsstillende og faktisk ret skuffende at opdage som tilskuer. Men det kan så også skyldes at den i forvejen lægger for meget på både historien og handlingen.

Skuespillet var nok den bedste dosis ved hele filmen, men især fra Elle Fanning. Men det der overraskede mig mest ved hende, var så godt og realistisk hun kunne spille en 16årig sart englænder (og hun var KUN 13år - og oven i købet amerikaner)! Både i hendes attitude, træk og holdninger fungere i hendes præstation, og det fortjener hun i den grad stor applaus for. Også Alice Englert imponerede med sin yderst uafviseligt fremragende charme, realistiske ydre, og præstation (selvom jeg sommetider ikke rigtigt kunne mærke hendes karakters egentlige attitude). Resten af skuespillerne var gode - og nogle mesterlige, det er bare ærgerligt at (nogle af) deres karakterer til tider virkede en anelse stive og svære at mærke (her mener jeg aldeles ikke Christina Hendricks' karakter, for hun var sgu perfekte på alle måder!). Men alligevel ville jeg ikke kunne se nogle andre i de her roller, og derfor får filmen lov til at beholde sin stjerne, for "Skuespilpræstationerne"!

Nu er det her den første film af Sally Potter jeg har set, så jeg ved egentligt ikke særligt meget om hendes måde at lave film på. Men jeg må erkende at hun faktisk har gjort et ganske godt stykke arbejde med denne, trods flere skønhedsfejl. 'Ginger & Rosa' er faktisk en film man kan få noget ud af, men så skal man heller ikke forvente for meget!
3-4 Stjerner, herfra!

octopus_luke

Sally Potter's latest is a bit of a melodramatic mess, but Elle Fanning performance is incredible. Think of a young Meryl Streep, and you're not far off.

My full review is over here:
http://theframeloop.com/2013/04/07/film-review-ginger-rosa-sally-potter-...

Frida

Den ser rigtig interessant ud !! Endelig en anden slags teenage film ;-)

Lulu

Måske er det mest det at den lader til at minde en smule om en gammel film jeg elskede, der giver mig lyst til at se denne Ginger og Rosa...

Anonymuser/0

film der forgår i lidt ældre dage, og synes Elle's præstation var suveræn i Super 8. Håber traileren snart kommer :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.