Cookie- og Privatlivspolitik

Giant (1956)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Giant
|

Klassikeren 'Giant' (Giganten) er en familiekrønike om ranchejeren Bick Benedict i Texas. Under et besøg på en anden farm i Maryland forelsker han sig i datteren Leslie.

Efter de bliver gift og rejser tilbage til ranchen, starter rivaliseringen med en cowboy og senere magnat ved navn Jett Rink.

'Giganten' er baseret på en roman af Edna Ferber. Instruktør George Stevens modtog en Oscar for Bedste Instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

En lidt lang og tider langtrukken familiekrønike om ranch og kvægejeren Bick Benedicts op og nedture gennem 30 år på sin ranch i Texas. Foruden de daglige intriger med hustruen Leslie, der blandt andet gør sit for at nedbryde skellet mellem de velstående amerikanere og de fattige og hårdtarbejdende mexicanere, må Bick arbejde hårdt for at overbevise sin søn om, at han en dag skal overtage ranchen. Til stor ærgrelse for sønnen, der selvfølgelige har andre planer. Problemerne på ranchen kulminerer dog først, da arbejderen Jett Rink spillet af en meget veloplagt James Dean finder store mængder af olie på sit lille landsted ikke langt fra Bicks. For Jett er ikke sen til at gøre sit for at udkonkurrere Bick Benedict.

’Giganten’ er en skøn og storladen film om det rige og magtfulde liv på en ranch i Texas med alt, hvad det indebærer af konkurrencebetonede stridigheder, magtfulde kampe osv. Foruden at være en fin fortælling er ’Giganten’ en potpourri af gode skuespils præstationer, heriblandt James Dean og Rock Hudson, skønne naturbillede og fantastiske shots, herunder den legendariske scene med Deans Jett-karakter der smurt ind i olie fra top til tå konfronterer Bick efter at have fundet olie på sit landsted.

Vil gerne give filmen seks stjerner, men på grund af filmens til tider langsommelige tempo, bliver jeg ved de fem, fem store stjerner.

Wayne

James Dean har ikke været med i så mange film. Alligevel er han en legende og næsten mytologisk karakter. I dette stort opsatte drama får han lov til at folde sig ud. For Giganten er en storladen film om tre generationer af rige Texas-jordbesidderes kærlighed, pral, intriger og sammenstød skildret i en saga præget af familiestridigheder, racemæssigt hykleri og en konflikt mellem kvægbaroner og nyrige oliemagnater. Den er også blandt de mest elskede af instruktøren George Stevens værker. Han modtog således den ene af de 10 Oscars®, denne film var nomineret til.

Det hele er dog lidt tungt i r**** og teatralsk dramatisk, som en sæson af Dallas med konflikter skåret ud i granit, men meget flottere. En rigtig søndagsfilm foran hyggepejsen på en kold vinterdag med oliefyret på overarbejde.

James Dean stråler og flyder ovenpå.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.