/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Ghostbusters

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og til tider uhyggelig grundstemning, og den indeholder mange voldsomme scener, hvor hovedfigurerne kæmper mod ondsindede spøgelser. I én uhyggelig scene jages en kvinde fx af en mannequindukke, der pludseligt forvandler sig til et spøgelse. I en anden scene ses en masse dæmoniske menneskekroppe, som er spærret inde i akvarier. Da hovedfigurerne er stærke og samtidigt relativt upåvirkede af de uhyggelige begivenheder, og da filmen også indeholder humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.08.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ghostbusters
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio
|

Filmen 'Ghostbusters' er et reboot af Ghostbusters (1984), og denne gang består holdet af fire kvinder.

Efter adskillige observationer af spøgelser på Manhattan i New York, må de to forskere Abby Yates og Erin Gilbert slå sig sammen med den excentriske ingeniør Jillian Holtzman for at finde grunden.

Udstyret med et nyt kontor, begynder de at lede og udvikle udstyr. I mellemtiden ser billetkontrolløren Patty Tolan endnu et genfærd og kontakter gruppen for at hjælpe dem i kampen mod spøgelserne, der truer med at udrydde New York.

'Ghostbusters'-instruktøren, Paul Feig, har tidligere stået bag komedier som Bridesmaids og Spy, der begge havde Melissa McCarthy på rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (304 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... et godt eksempel på mainstream Hollywood i topklasse." (Henning Høeg)

 • Berlingske

  "Gensynet med blandingen af gys og og grin er godkendt, men jeg råber ikke ligefrem på en helt ny filmserie." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en fryd at se al den omhu og kærlighed, der er lagt i manuskriptet, og den respekt man har for det oprindelige oplæg." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en komedie, der både er morsom - og dum med vilje." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hozan

Den var Okay.

Julia

Very funny movie! The actors were amazing, and Chris Hemsworth is still a sexy man. I loved that they placed the actors from the original movies in very short scenes, it really caught people's attention.

River / Victoria

Komplet fantastisk.
Jeg kan ikke sige andet. Jeg har set Ghostbusters siden jeg blev født, og rebootet er så godt. Jeg ville næsten sige den var bedre end originale, selvom folk nok ville sige mig imod. Mange kan ikke lide den fordi de synes den er cheesy eller kliche (hvilket den også er mange gange), hvilket ikke giver mening for mig når de originale er ligeså kliche/cheesy, om ikke mere. Har set den 3 gange og elsker den af hele mit hjerte.

Wayne

Den oprindelige Ghostbusters var en fin eventyrkomedie - fint båret af et originalt plot og Murray, Aykroyd, Ramis og Hudson + Sigourney Weaver.

I den nye udgave er der snarere tale om en rendyrket komedie, tilsat elementer fra de oprindelige Ghostbusters. Hvilket nok er naturligt, når det er Paul Feig, som igen instruerer Melissa McCarthy.

Desværre er det åbenbart Feig/McCarthy's plan at trække vittighederne ned på prut og pølseplan - og det er lidt anstrengende i længden. Jeg forstår godt at man glæder sig over at der faktisk findes kvinder som kan være sjove, men for at jokes kan være sjove så skal de stå på skuldrene af en smule alvor - bare en lille smule.

Hvis vanviddet ikke har nogen modvægt, og historien virker ligegyldig så er det op ad bakke.

Men den har bestemt sine momenter - et af højdepunkterne står Chris Hemsworth for i en ret sjov dansescene, og han stjæler faktisk rampelyset sammen med Kristen Wiig - som er den eneste der vakler mellem vanvid og alvor og derfor rammer tonen perfekt.

Ghostbusters 2016 er hyggelig underholdning, men ikke en film jeg køber til samlingen.

S. Rico

Endnu en af disse remake, som man næsten bliver nød til at se - men som man ikke har de store forventninger til. Det er altid lidt interessant at studere, hvad der fokuseres på i de mange nye remakes, der kommer for tiden. Er det bare en ny udgave, hvor der peppes op for special effects via CGI? Eller har man tænkt noget nyt?

I Ghostbusters 2016 er det selvfølgelig nyt, at ghostbusterne nu er kvinder. Men specielt nytænkende er denne idé vel næppe. I den originale 1984 Ghostbusters var det ret nyskabende at blande gyser med komedie. Jeg havde i hvert fald ikke set det før dengang.

Den nye film forsøger ikke at gøre kunsten efter, for det er næsten 100% en komedie. Og det er også fint med mig - altså hvis den havde været rigtig sjov. Det er den bare ikke. Melissa McCarthy gør det nogenlunde, Kristen Wiig er noget bedre, mens Chris Hemsworth er den sjoveste, her hvor han endnu engang viser sit store komiske talent. Omvendt er Kate McKinnons karakter mest af alt irriterende påtaget.

Historien er helt som forventet. New York begynder at blive plaget af spøgelser, og det bringer et hold af eksentriske forskere af det paranormale sammen. Filmen starter faktisk ganske glimrende, og langt hen af vejen troede jeg på, at dette ville blive en succes. Men ca. halvvejs går det galt. For i stedet for at bygge et godt spøgelsesplot op, så går det mere og mere op i hektiske actionscener, som hverken er spændende, sjove eller bringer historien fremad.

Så er den værd at se? Nej, egentlig ikke! Var det en skuffelse? Nej, heller ikke - for hvem havde lige forventet en oplevelse på niveau med den gamle klassiker.

Maddie

Meget skuffende og ligegyldig film

Cecilieuser/20893

men det eneste som løfter denne film er følgende:
Dan Ackroyd.
Bill Murray.
Harold Ramis' søn (når originalen desværre døde i 2014).
Annie Potts.
Ernie Hudson.
Og Sigourney Weaver.

Palasse

Hvis man ikke kan genindspille en filmklassiker bedre end det hér, skal man helt lade være. Overgearet og anstrengende film. Ikke helt ad pommern til, men saftsuseme heller ikke en film, jeg ville ofre 90 kroner på at se.

Lad det endelig blive ved den ene film, tak.

Setsu

Jeg har nu lige set den nye Ghostbusters og er meget glad!

Synes filmen i sig selv er hvad jeg vil kalde middelmådig. Average. Den er ikke ekstremt dårlig, men den er heller ikke helt fantastisk.

Selve filmen var fin nok. Historien var forudsigelig og kom ikke med de store overraskelser. Det var ret tydeligt hvilken retning filmen tog og skurken var heller ikke super fascinerende, eller havde meget personlighed.

MEN! Det der var det helt store plus og som gør at jeg giver filmen 5 stjerner var deres cast. Selve Ghostbusters holdet.

Jeg var STÆRKT underholdt af de tøser! Elskede den gruppe dynamik de havde og deres forskellige personligheder og den diversitet der var i gruppen.

En ting jeg virkelig også godt kun lide var hvor farverige og... Ja, normale, de var. De opførte sig som helt almindelige kvinder. De tossede rundt, sagde 'mærkelige' ting og åd pizza. De var ikke fine og "film standard lækre". De var normale og forskellige, både i udseende og personlighed og hvor var det dog skønt at se!

Og selvfølgelig var Chris jo også super sjov, som den dumme sekretær! Nøj, det gjorde jo næsten ondt at se hvor dum han var, men det var sandelig også noget der fik grinene frem.

En middelmådig historie, der bliver stærkt reddet af et super fantastisk og sjovt cast! Filmen fortjener på ingen måde det had den får af nogen af de gamle fans.

Det er for mig specielt trist, at vide nogen sikkert ville hylde den her film, hvis det vel og mærke havde været et mandligt cast, med den dumme lækre sekretær som kvinde. Vil tro nogen fans endda ville tilgive valget af et kvindeligt cast, hvis alle fire kvinder havde været standard Hollywood Babes, så mændene havde noget "ordentligt" at kigge på.

Godt gået! 5 stjerner herfra og jeg håber personligt på en efterfølger, blot for at kunne se mere af det her cast. Specielt Holtzmann, var for mig, mega sjov!

Jan

Filmen var en god og familievenlig film. Den blev lidt for langtruken hen mod slutningen, hvor jeg godt kunne have tænkt mig en større spænding, men ok film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter