Cookie- og Privatlivspolitik

Get on Up

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
| |
Get on Up
|

Dramaet 'Get on Up' handler om hvordan musikeren James Brown gik fra at være meget fattig, til at være en berømt musiker.

Filmen er instrueret af Tate Taylor, der også står bag Niceville.

'Get on Up' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hvorfor er det lige, at en film som Ray kommer op i alle de store danske biografer, mens man nærmest ikke har hørt om Get On Up? Begge handler om store musikalske ikoner, og begge film har en lang række store skuespillere på plakaten. Tja, nogen i det danske film distributionssystem må åbenbart mene, at vi danskere ikke interesserer os for James Brown. Hmm!

Nå, men man bør i hvert fald ikke snyde sig selv for Get On Up, hvis man er til film som Ray, Walk the Line, Coal Miner's Daughter osv. Den udmærker sig bl.a. ved at have en ikke-kronologisk tilgang. Biografiske film har det ellers med at køre efter den samme skabelon: først et par scener fra personens barndom, så vi ved, hvor han/hun kommer fra. Så skal vi følge den svære vej fra total ukendt kunster til berømmelsens top. Herefter får vi at se, at alting ikke er ren lykke, bare fordi man nu er rig og berømt. Og det hele krydres med en kærlighedshistorie til kvinden eller manden i hovedpersonens liv.

I Get On Up springes der imidlertid lystigt mellem forskellige perioder i James Browns liv. James Brown opfandt funken ved at mikse en række stilarter og gøre tingene på sin helt egen facon - så det er helt på sin plads at filmen ikke er en straight fortælling. Faktisk er filmen ikke speciel god, hvis man vil se den som en ”karriere-fortælling”. For det er nemlig i langt højere grad en fortælling, der har fokus på hans musik og hans person. Hvis man gerne vil blive klogere på James Browns karriere eller hans mange ægteskaber, så skal man lede andre steder. På den måde er Get On Up i langt højere grad en musikfilm, og ikke så meget en biografisk film. Og det gør bestemt ikke noget, for den er fyldt til randen med lækre groovy toner.

Victor

Chadwick Boseman giver en frygtløs og interessant præstation, og beviser hans relevans som ny skuespiller i hollywood. Super film

Anmelderen

Var lidt bekymret for om den overhoved landede i de danske biografer.. men her er den så.. den er tro mod JB's legacy, og viser et fair portræt af superstjernen.

--
der er mange rørende scener, og det er helt klart en film med god humor og man forstår hvorfor James blev til JAMES BROWN

Wayne

Afgjort en historie med kød på, og en masse god musik i vente...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.