Cookie- og Privatlivspolitik

Gangster Squad

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.01.2013
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Gangster Squad
|

I 'Gangster Squad' styrer mafia-bossen Mickey Cohen Los Angeles' underverden med hård hånd.

Året er 1949, og Cohen har frit spil til at tjene styrtende med sorte penge på narkotika, våben og prostitution. Politiet og politikerne er nemlig i lommen på ham, så først da politibetjenten John O'Mara får carte blanche til at bruge alle midler for at styrte gangsterkongen, kan de endelig komme kriminaliteten til livs.

O'Mara samler et hold bestående af politiets retskafne outsidere, men det er naturligvis langt fra ufarligt at sætte sig op imod den almægtige Cohen og hans håndlangere.

'Gangster Squad' lader sig dels inspirere af sine genreforgængere (som fx 'Scarface' og 'L.A. Confidential'), og ser sig dels ikke tilbage, når det kommer til action og kvikke bemærkninger.

'Gangster Squad' er instrueret af Ruben Fleischer, der stod bag den veloplagte 'Zombieland' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (440 votes)
4.2
2.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Gangster Squad' er tegneseriestiliseret underholdning uden dybde eller fokus. En rodebutik, der fungerer i glimt takket være gode skuespillere, som gør hvad de kan med et temmeligt tyndt manuskript. Det sekund du forlader biografmørket, er den glemt igen." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Fleischers forsøg på at lege med de store gangsterdrenge undermineres af et klichéagtigt manuskript, en nogle gange næsten ufrivilligt morsom sej-fyr-dialog og så et overfladisk persongalleri..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... alt føles som taget ud af en billig kioskroman, og der er stort set ikke en kliché fra gangster-mytologien, som ikke luftes her. [...] der er ikke en eneste selvstændig tanke bag 'Gangster Squad'..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... får både en snert af spoof (en filmisk genreparodi) og en tegneseriefilmatisering, og det er simpelthen for mærkværdigt et miks til en film, der er ment som en alvorlig sag." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en kontant underholdende gangsterfilm, men den mangler stil og substans... Will Beals manuskript og Ruben Fleischers instruktion mangler den kompleksitet, som kunne have forløst stilen som andet og mere end et overfladisk tidsbillede." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Psykologien er meget firkantet, men periodedesignet er smukt gennemført. [...] der er næppe tvivl om, at virkeligheden var mere kompleks. James Ellroy ville vånde sig. Man kan dog ikke frakende filmen en hårdkogt spænding og betydelig underholdningsværdi. Det er lidt som at se en gammel, glemt western, hvor alle genrens skabeloner er anvendt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

"Gangster Squad" tager fat i klassiske gangster- og noir-elementer - for så blot ikke at bruge dem ordentligt. Det er i bund og grund blot en actionfilm, som vi har set dem før, og som lige så godt kunne være foregået i nutiden (stort set). Normalt ville jeg give sådan en film 3/6 stjerner, men at den ikke bruger den tid, handlingen foregår i, på ordentlig vis, må nødvendigvis trække en 1 stjerne ned. Eller måske den ligger tættere på 2,5 stjerner. Mickey Cohen (Sean Penn) er ond, men ikke ond som man ikke har set det mange gange før. Og Nick Nolte lyder som om, at hvert et ord gør ufattelig ondt at sige. Ellers er skuespillet egentlig okay i den forstand, at de udfylder deres roller tilpas godt nok, måske med undtagelse af Ryan Gosling, der gør det en tand bedre end de andre.

Action er der nok af, så hvis du bare vil have noget hurtig underholdning, der kunne være skruet bedre sammen, så se "Gangster Squad".

mads

Dårlig gangsterfilm, der ender med at Være en karikeret og uinspireret hollyWood klump af dårligdom der fremstiller en klam våbenfetischisme.

Filmens tidsbillede virker stereotypt og filmen har det samtidigt med at skifte stemning på bizarre tidspunkter.

Den eneste grund til den ikke får dødsstødet er grundet skuespillet som rammer karakteren lidt over middel.

Wayne

som helt givet går i Brian De Palma's "De uovervindelige"'s fodspor - uden på noget tidspunkt at nå den.

Alligevel er det en ganske habil gangster historie, som absolut er værd at se - alene for de ganske fine skuespillere som er med. Især Sean Pen's skurkerolle sidder lige i skabet.

Ryan Gosling og Emma Stone skuffer dog. Man er vant til så meget mere fra dem.

Renéuser/736670

Virkelighedens verden dengang, godt skildret, men manglede bare et eller andet..

Jensuser/360982

Utrolig flot film en anelse forudsigelig.

Sonni

Gangster Squad er bestemt værd at se og den gør det helt fint fra start til slut.

God fortælling, fint skuespil og lidt action :)

Bond

ikke just den Gangster film jeg ledte efter

Simon

En okay film, dog ikke noget at råbe hurra for. 4/6

LA HAINE user/547541

og mere gaaaaaaaaab

S. Rico

Dette er nok den mest urealistiske gangsterfilm, jeg hidtil har set. Det er nærmest en western, bare med gangstere i stedet. Den har faktisk alt det, som en god gammeldags western skal have af endimensionelle bad guys og hårdkogte good guys. Og der mangler bestemt heller ikke slagsmål eller shoot-outs.

Det er meget flot filmet, og scenografien kan man ikke sætte en finger på. Det ser ud og føles som man kunne forestille sig LA i 40'erne.

Sean Penn gør det forrygende godt som modbydelig gangster boss. Og Josh Brolin er også ganske troværdig som politibetjenten, der tager kampen op.
Ryan Gosling spiller derimod den samme type som han altid spiller. Nemlig en selvglad smart-ass. Og hans mimik og gestikulering er som sædvanlig kedelig og flad. Manden har et godt udseende, men hans skuespillertalent er ikke noget at prale af.

Filmen er bestemt underholdende, men meget lidt gribende. Det skyldes nok primært den tegneserieagtige tilgang og det forholdsmæssige tynde plot.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.