Full Metal Jacket (1987)

Censur 15
16. Oct 1987
116 min
Warner Bros.
Full Metal Jacket
Full Metal Jacket
(© Warner Bros.)
Billede
(© Warner Bros.)
3.0 / 6
Brugere (2)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Vietnam-krigsfilmen 'Full Metal Jacket' handler om Jack, Animal Mother, Gomer, Eightball, Cowboy og deres øvrige menige havner i et helvede af en træningslejr, hvor de bliver tværet flade af den skrigende eksercitsinstruktør, der betragter de vordende dræbermaskiner som padder, mider eller noget endnu lavere.

'Full Metal Jacket' er baseret på Gustav Hasfords roman.

Et fantastisk hold af skuespillere brillerer i Stanley Kubricks fremragende saga om Vietnamkrigen og den umenneskeliggørende proces, der gør mænd til trænede dræbere. Joker (Matthew Modine), Animal Mother (Adam Baldwin), Gomer (Vincent D’Onofrio), Eightball (Dorian Harewood), Cowboy (Arliss Howard) m.fl. havner i et helvede af en træningslejr, hvor de godt og grundigt tyranniseres af den ualmindeligt højtråbende eksercitsinstruktør (Lee Ermey), der effektivt indskærper de vordende dræbermaskiner, at de er padder, mider eller noget endnu lavere. 

Handlingen er grum, historien nådesløs og dialogen krydret med ætsende humor. Fra basistræningens helvede til mareridtet i Hue i Vietnam står Full Metal Jacket som et filmhistorisk hovedværk.

Brugernes anmeldelser

3,0

2 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: