Fortællingen om Prinsesse Kaguya

Censur 7
30. Apr 2015
137 min
Camera Film
Kaguyahime no monogatari
Fortælling om Prinsesse Kaguya
(© Camera Film)
Fortællingen om Prinsesse Kaguya
(© Camera Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.5 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Tegnefilmen 'Fortællingen om Prinsesse Kaguya' fortæller historien om en gammel mand, der lever af at sælge bambus, men som en dag finder en lille prinsesse i en af bambusstængerne. Hun er ikke større end en finger, og hendes navn er Kaguya.

Den gamle mand og hans kone tager hende til sig og opdrager hende som deres datter. Hun vokser dog hurtigere end normale børn, og da hun er blevet en ung kvinde, får hun fem bejlere fra rige familier. Kaguya beder dem alle om at finde mindeværdige bryllupsgaver, men ingen af bejlerne finder den helt rigtige.

En anden bejler har dog fået øjnene op for hende - selveste kejseren af Japan.

Historien stammer fra et japansk folkeeventyr, som lægger stor vægt på, at man skal sætte pris på den simple skønhed, man finder i naturen, og stemningen i filmen er både glad, varm, melankolsk og bittersød.

Filmen er produceret af Studio Ghibli, der er kendt for filmene af Hayao Miyazaki. Studiets anden store instruktør, 80-årige Isao Takahata, står bag filmen om Kaguya, der er hans første i 14 år.

Takahata bryder med firmaets traditionelle animations-stil, og har i stedet valgt en minimalistisk håndtegnet stil, der netop underbygger historiens kærlighed til det enkle og til naturen. Og Takahata har haft en, ’hvis det ikke er nødvendigt, bliver det ikke tegnet’, tilgang til projektet. 

'Fortællingen om Prinsesse Kaguya' vises med original tale og danske tekster. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: