Cookie- og Privatlivspolitik

Frihed på prøve

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.06.2010
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Frihed på prøve
|
I 'Frihed på prøve' bliver den midaldrende John, som vi kender fra Erik Clausens sidste film 'Ledsaget udgang', løsladt på prøve.

John tager straks til Jylland, hvor han vil hjælpe sin voksne søn, der er kommet i vanskeligheder.

Uanset om det gælder at være den nærværende familiefar, den perfekte partner i linedans eller bare det at passe et arbejde, så kommer tingene dog ikke altid lige let til John.

'Frihed på prøve' er en film med både humor og alvor - en rigtig Clausen-film med ham selv i hovedrollen.

OBS: Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (102 votes)
3.8
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I det hele taget har man det rigtigt fint med denne ujævne film, der hist og her giver sig for god tid, men til gengæld besidder et varmt hjerte og en karsk sans for humor" (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Måske skulle Clausen afpudse sit sociale engagement og næste gang lave en film, der var båret af indignation frem for ønsket om at lave en usjov folkekomedie med forudsigelige budskaber." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Hver scene er uendelig langsom i denne bedagede og gammeldags folkekomedie-film. ... Selv for hardcore Clausen-fans (som mig) er filmen noget af en prøvelse." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... uambitiøst venstrehåndsarbejde." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Indlevelse er et kernepunkt i den type fiktionsfilm, den samfundssatiriske folkekomedie, som Clausen laver, men udover Plaugborgs karakter, tror man lige så lidt på filmens figurer som på, at Hitler var fredselskende humanist." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "At ’Frihed på prøve’ er mindre veloplagt end forgængeren, gør den ikke decideret uoplagt. Selv i en klejn historie damptromler Clausens massive gadedrengecharme de værste dramatiske knaster." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Kommer ikke helt op ved siden af Ledsaget udgang , men man skal se den hvis man elsker Erik Clausen.

camilla

syndes filmen var spændene og god den kan jeg godt anbefale

Peruser/689905

Nu jeg stor fan af Erik Klausen, men synes frihed på prøve er nok en af de bedre med ham, en rigtig god film, samtidelig sjov og alvor, så jeg håber vi får fler Erik Klausen film at se, samtidelig ros til Jesper Asholt vores gl Bjerringbro dreng, han spiller altid godt

Vibekeuser/896674

Supergod film. Både Alvorlig og humoristisk.

Camilla

Allerførst skal det siges at Ledsaget udgang ikke fuldstændig var min kop the, dog kunne jeg vældig godt lide den bund danske humor som afspillet i Clausens film.
Derfor gik jeg ind for at se denne film, især pga. den danske sarkastiske og meget reelle humor. Og den fik jeg, i dén grad! Nuvel, skuespillepræsentationerne var måske ikke de kønneste eller mest velspillede, men hvis man tager filmen for det den er, nemlig et sjovt, hyggeligt indslag i en hverdag hvor man måske kun går i biografen for at få action eller romantik på et lærred. Ikke fordi der er noget i vejen for det (det kan jeg også godt selv li'), men en Clausen-film skal nydes for de små indslag og kommentar som fx (uden at røbe for meget): "skid og træk i snoren, for fa'en".
Som bonderøv og stor fan af den danske humor og ironi kan jeg varmt anbefale denne film hvis man vil tage hjem med en smil på læben og en varm dansk fornemmelse indeni :)

Betinauser/103041

Sikke en skuffelse, en virkelig dårlig film. Dårligt skuespil - især af Henrik Bruhn (han skal holde sig til standup), selv Erik Clausen spillede dårligt. Og så er det skidt, når man forsøger sig med jyske dialekter og ikke helt har styr på det! Savnede virkelig humoren fra Den Store Badedag.

Bentuser/9810

Sikke dog en dårlig film det må være den dårligste han endnu har lavet?
nej ham gider jeg ikke se mere på film , han er blevet for gammel og vissen, næ da han lavede den store badedag den var feslig og sjov, men nu gider jeg ikke at se hans film mere .

Ida

-

Andersuser/41847

Clausen tager et væsentligt dansk problem under behandling:
KØBENHAVNERE, DER FLYTTER TIL JYLLAND!

Frihed på prøve viser på udmærket vis, hvorfor det er så farligt og hvad man kan risikere at opleve..

Hilsen en Københavner, der er havnet i Jylland og alligevel har overlevet 30 år.

Dorte

er efter min mening bedre end Ledsaget udgang. rigtig god og underholdende + tankevækende film . man går glip af en god film hvis man ikke ser den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.