Cookie- og Privatlivspolitik

Frankenstein – Cumberbatch As Creature

|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Videnskabsmanden Victor Frankenstein skaber i sit laboratorium liv ved at kombinere legemsdele fra døde mennesker. Grotesk i sin fremtoning, men uskyldig som et spædbarn afvises denne skabning af omverdenen og mødes blot med grusomhed og spot, så han til sidst vender sig mod sin skaber.

 

Selvom vi alle kender historien, så er denne version - eller rettere disse versioner - noget helt særligt.

Det er instruktør Danny Boyle (Trainspotting og Slumdog Millionaire), der står bag forestillingen, som kørte for fulde huse på National Theatre i London.

De to skuespillere byttede roller hver anden aften således at Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, BBC’s Sherlock Holmes) og Johnny Lee Miller (Trainspotting) den ene aften var doktor Frankenstein og den anden aften var Creature. Begge udgaver af forestillingen kan opleves i biografen.

 

 

Edison, den legendariske opfinder, stod også bag den første filmatisering af Mary Shelleys roman ”Frankenstein”. En 13 min. stumfilm, der netop er blevet restaureret  og vises for første gang i Danmark. Den 18. og 25 .marts en halv time før teaterforestillingen starter kan man opleve denne stumfilm kl. 19.30. Den 18. marts er det præcis 110 år siden filmen havde premiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
5.8
0