Cookie- og Privatlivspolitik

Foxcatcher

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en meget anspændt og urovækkende grundstemning. Hovedfigurerne ses ofte i frustrerede, nedtrykte eller psykisk ustabile situationer, og navnlig en af filmens hovedpersoner præges af kynisme og mental ubalance. I flere scener slår en mandlig hovedperson sig selv hårdt i ansigtet, og i én scene går han efterfølgende amok på sit værelse, smadrer møbler og slår hovedet ind i et spejl. I en anden scene skydes en hovedfigur uden varsel tre gange, og man ser ham ligge livløs og blodig på jorden. Det vurderes, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.01.2015
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Foxcatcher
|

'Foxcatcher' fortæller den autentiske historie om brødrene Mark og David Schultz, der i 1984 oplevede succes som olympiske brydere.

Få år senere er den glamourøse succes erstattet af dagligdagen i bryderkredse, men den excentriske millionær, John du Pont, ændrer deres liv, da han ønsker at samle det ultimative amerikanske landshold i sin træningslejr. Også kaldet Foxcatcher Farm.

Særligt Mark har rigmandens interesse, men efterhånden som forholdet til den faderlige velgører intensiveres opstår der større og større konflikter, der inkluderer hele John du Ponts omgangskreds. 

'Foxcatcher' er instrueret af Bennett Miller, der fik sit gennembrud med Capote og som yderligere etablerede sig som en af USA’s fineste instruktører med sportsdramaet Moneyball. Med 'Foxcatcher' understreger han atter sit talent for personinstruktion, og denne gang er det Channing Tatum, Mark Ruffalo og Steve Carell, der alle leverer strålende præstationer.

Sidstnævnte, der hovedsageligt er kendt fra humoristiske roller, har den mørke rolle som særlingen John du Pont.

'Foxcatcher' er nomineret til fem Oscars, bl.a. i kategorien Bedste instruktør. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (77 votes)
4
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Millers instruktion er beundringsværdig ved sin neutralt observerende tilbageholdenhed, der levner stor plads til skuespillernes magtfulde tilstedeværelse i filmen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... takket være en uhørt sans for detaljer og en genial men også minimal dialog, holder instruktør Bennett Miller spændingen ved lige til sidste sekund." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Ud over at være en spændende og velfortalt historie, [...] som på eminent facon formår at donere sine virkemidler, så lever 'Foxcatcher' ikke mindst i kraft af sine fremragende skuespilpræstationer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den klassiske amerikanske sportsfilm om outsideren, der bliver en vinder, bliver virkelig vendt op og ned i ’Foxcatcher’. Og det klæ’r den afsindig godt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Historien og det fremragende skuespil havde stået langt stærkere i en kortere version. For den og det er vanvittigt seværdigt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Foxcatcher' er et af sidste års stærkest spillede og stærkest instruerede amerikanske film." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er og bliver en fantastisk historie. Den er også dybt forstemmende. Ingen ville tro den, hvis der var tale om fiktion." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Foxcatcher Er en af de store overraskelser jeg har i meget lang tid.

Både Mark Ruffalo , Channing Tatum og i sær Steve Carell spiller virkelig godt i denne virkelig fortælling om magt og ære.

Jeg var faktisk ikke skuffet, blev positiv overrasket på i sær Steve Carell spille sådan en god rolle som det dumme svin.

Marcus

De tog aldrig ud og/eller fangede en eneste Ræv.
De snakkede ikke engeng om Ræve eller om det at være Rævejæger (hvis der overhovedet er noget der heder. det). "Foxcatcher" blev nævnt, men ikke på en måde der gav mening
Det eneste de snakkede om var: Blah, blah, brydning og mere brydning. Spild af tid.
Glemte instruktøren titlen på filmen undervejs? (Havde det på samme måde med andre film der ikke introducere de dyr de har til at stå i titlen)

Victor

En film der desperat forsøger at være dybere end den er, og den keder selv i klimaks.

Man får ikke særligt meget forklaring eller dialog og der er massere af unødvendige dramatiske pauser.

Kedelig, kedelig, kedelig. Havde ellers set frem til denne film.

Men forrygende skuespil, det skal den ha'!

Bjarke

En typisk fortælling i sportsfilm er den om at nå til tops. Den om at møde alle udfordringer, overvinde dem og bevise, hvorfor man er bedst. Men i "Foxcatcher" handler det ikke om at nå til tops - i hvert fald ikke i sig selv eller for egen skyld, men for at opnå anerkendelse. For at vise andre, hvad man kan. De centrale temaer er anerkendelse og forhold - forholdet til og anerkendelse fra sin mor, sin bror, sin figurative far, sin figurative bror og intet mindre end fædrelandet selv. Dette, og de fortræffelige skuespilpræstationer fra Mark Ruffalo, Channing Tatum og Steve Carell, er filmens stærke side. Den svage side må være den sløve historie og dertil knyttede sløve æstetik. Især i den første halvdel af filmen. Nu ved jeg godt, at filmen ikke skal forestille at være en actionfilm, men det bliver alligevel lidt for langsomtgående til tider. Men jeg vil alligevel anbefale at se den, så i hvert fald bare for at se Tatum og Carell brillerer.

Moviemaniac.dk

Foxcatcher er et sublimt instrueret og stærkt velspillet drama, hvor alle gør det fabelagtigt.
Jeg anmelder den her:
https://www.youtube.com/watch?v=wacXqwCTbb0

Det Hvide Lærred

Havde ikke forventet det store. Jeg bryder mig ikke om brydning. Men synes faktisk det var en spændende film. Sjovt at se Steve Carrel - når han ikke er sjov. Han spiller ret godt. Ville næste skyde ham til at vinde en Oscar. Hvis det altså ikke lige var fordi at den bliver vundet af ham fyren som spiller Steven Hawking i The Theory Of Everything :-)

Filmbuzz.dk - PMB

***INDEHOLDER SPOILERS***

Foxcatcher er baseret, på den sande historie om de olympiske wrestling brødre Mark (spilles af Channing Tatum) og Dave Schultz (spilles af Mark Ruffalo) samt deres forhold til mange-millionæren John Eleuthére du Pont (spilles af Steve Carell), som blev anholdt i 1997 for manddrab. Du Pont døde den 09. december 2010 i fængslet the State Correctional Insutitution – Laurel Highlands, Pennsylvania i en alder af 72. Filmens instruktør Bennett Miller (Moneyball) har arbejdet hårdt på, at bringe historien til live siden 2007, og den 19. maj 2014 kunne han endelig vise sin film ved Cannes Film Festival. Miller endte faktisk med, at vinde prisen som festivalens bedste instruktør, Palme d’Or. Foxcatcher fortsatte med, at modtage en lang række nomineringer og priser. Filmen er seneste blevet nomineret til fem Academy Awards, blandt disse nomineringer er prisen Best Picture, Best Actor (Steve Carell), Best Supporting Actor (Mark Ruffalo) og Best Director (Miller). Med al denne positive opmærksomhed og anerkendelse, er Foxcatcher dermed en film, der er værd at se?

Foxcatcher er en film, der vil føles længere end den faktisk er, på grund af det langsomme tempo, der til tider stiller spørgsmål tegn ved, hvad man lige har set og hvorfor. Filmen er på mange måder en ægte drama film i den højeste klasse, som er instrueret af en person, der ofte får det bedste ud af sine skuespillere. Hvem havde troet, at Channing Tatum (22 Jump Street) og Steve Carell (tv-serien The Office) kunne spille personer af denne type med så stor overbevisning. Det er derfor nemt at tro, man er en flue på væggen, der følger med i hvad der sker, og er med på rejsen. I typisk Miller stil, er filmen mere end bare en wrestling film, men er i bund og grund en film om tre forskellige mennesker, der ikke hører til i det samme rum. Der er Mark Schultz, der gerne vil komme ud af sin brors skygge, og alligevel er han intet uden sin bror. Mark Schultz er en ensom og følsom person, der gerne vil have anerkendelse fra andre. Så er der John E. du Pont, der har enorme ’mummy issues’. Han er et klassisk eksempel på en rig person, der er født med alt, og alligevel mangler han det vigtigste, kærlighed og varme fra en anden person. I dette tilfælde fra sin mor Jean Liseter Austin/Jean du Pont som spilles af Vanessa Redgrave (The Butler). Den mest balancerede person ud af de tre, er uden tvivl Dave Schultz, der har styr på det hele, han har en familie som elsker ham højt, og han er et populært ansigt. Men han bliver hurtigt og forståeligt bekymret over forholdet mellem du Pont og hans bror. Vi har nemt ved, at ser hvor meget Mark Schultz lever i sin brors skygge, og at han er en smule jaloux. Da en dame, som skal give ham penge for en tale, han har holdt ved en skole, spørger hun ham, mens hun er ved at udfylde en check ”is it Dave or David”, og han svarer ”it is Mark, Mark Schultz, Dave is my brother”. Damen ser forvirret ud, og Mark Schultz er nødt til, at forsvare sig ved, at gøre det klart over for damen, at de begge har vundet olympisk guld.

Det eneste negative jeg har, at sige om Foxcatcher er, at de sidste 20 minutter var lidt svære, at komme igennem. Det er filmens slutning og er rent faktisk det tidspunkt, hvor de mest betydningsfulde ting finder sted. Miller forsøger, så godt som han kan, at forklare hvorfor du Pont gør det han gør, og det kan godt fremstå noget mærkeligt. Men det var også mærkeligt, det som du Pont gjorde, pludseligt at dræbe en person. Med så få negative ting, at sige om en film er det ikke svært, at gætte hvad min anbefaling er. Se Foxcatcher, hvis du gerne vil se hvad godt skuespil er. Dog er det ikke en film man kan se flere gange, en gang er mere end nok hvis du spørger mig.

andreas

Folk har en tendens til at sammenligne langsommelige film, med intelligens og kvalitet. Det er gældene i visse tilfælde, men absolut ikke alle. Må indrømme jeg er skuffet over denne film. For det første, kendte jeg til historien før filmen blev lavet, og fokuset er fuldstændig lagt på den forkerte person. Det var Dave Schultz, og ikke Mark Schultz, der havde et tæt forhold til Du Pont. Ud over det, så strækker filmen sig over 1½ år (omkring OL 1988), med undtagelse af de sidste 5-10 minutter af filmen, der foregår 8 år efter OL. Der er INGEN indikation af dette i filmen, og man får nærmest en idé om de hændelser der sker, sker et halvt år efter OL. Det interessante havde netop været de 8 år, og det forhold Dave Schultz og Du Pont havde i den periode. De 8 år har haft betydning for slutningen af filmen.

Ud over det så var Du Pont mere excentrisk end filmen viser. Bennett Miller har udtalt at han var bange for at det ville bringe komiske elementer til filmen. Jeg synes han skulle have vist ham som han var, også selv om det inkluderede komiske elementer. Jeg er sikker på de komiske elementer, blot havde gjort filmen mere nuanceret og interessant

Loneuser/673

Men ikke en film for dem der ikke er til langsommelige film. For det er den. Meget langsomt tempo der bygger op til den forventede katastrofe. Men sikken en masse gode skuespiller præstationer. Hold nu op hvor kan de spille.

S. Rico

Man skal ikke gå ind og se denne film, hvis ønsket er at blive underholdt. Den er hverken spændende eller gribende.

Der udfolder sig en smule drama til sidst, men langt det meste af tiden er der tale om en meget stille film med fokus på det psykologiske. Der er her det interessante ligger. Nemlig at forsøge at forstå, hvad der helt præcist foregår mellem de to bryderbrødre Mark og Dave, og mellem hhv. Mark og rigmanden John og mellem Dave og John. Man fornemmer hele tiden en ubehagelig stemning, der lurer under overfladen. Men der sker bare ikke rigtig noget (før til sidst).

Selv om det kan være interessant nok at analysere disse 3 besynderlige mennesker, så er filmen efter min smag en kende for kedelig i længden. jeg bliver nok aldrig fan af Bennett Miller. Jeg kedede mig nemlig også bravt til både Capote og Moneyball.

Foxcatcher har oplagt mange kvaliteter, men det er ikke en film for alle. Hvis man gerne vil se en film med brødre der slås både i og udenfor ringen, og som har fader issues, så vælg i stedet The Fighter eller Warrior.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.