Cookie- og Privatlivspolitik

Fortiden foran os

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en urolig og trist grundstemning, og hovedpersonen præges af ensomhed, forvirring og følelsesmæssig afstumpethed. I mange scener lades et barn alene, og man ser flere gange hovedpersonen miste kontrollen og blive vred på en lille dreng. I én ubehagelig, voldsom og fornedrende scene tvinger en mand en kvindelig hovedperson til sex, og man ser, hvordan han voldtager hende bagfra, mens hun ligger nøgen på alle fire i en seng på et hotelværelse. Det vurderes på den baggrund, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
10.08.2017
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le passé devant nous
|

Dramaet 'Fortiden foran os' følger Alice, der arbejder som escortpige, men derudover undgår social kontakt med omverdenen. 

Efter hendes ekskæreste dør, tvinges hun til at tage sig af sin seksårige søn, som hun ellers ikke har udvist den største interesse for. Men med moderskabet følger en konfrontation med det følelsesmæssige tomrum, hun har levet i de sidste par år.

'Fortiden foran os', der er fransksproget, er en co-produktion mellem flere lande, deriblandt Danmark. Den belgiske producent har tidligere stået bag det Oscar-nominerede drama Bullhead.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er noget uforløst over 'Fortiden foran os', og det kunne endda gå, for der er også gode skuespillerpræstationer og interessante nattescener i Bruxelles, men sammenlagt set bliver alt for meget af det samme for prætentiøst ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Evelyne Brochu, der både i udseende og spil minder om franske Julie Delpy, er fantastisk i rollen som den martrede Alice." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... klippere og tonemestre har haft en vigtig opgave. Og den har de løst så godt, at de næsten bliver primære fortællere." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Fortiden foran os' er en smuk film, som skaber tæt dramatik med små virkemidler." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.