Cookie- og Privatlivspolitik

Forsvundet til Halloween

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er i de fleste scener fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog scener med en lettere ildevarslende stemning, hvor hovedpersonerne bliver overraskede og forskrækkede, og scener, hvor hovedpersonerne bliver forfulgt og holdet fanget af to voksne halloweenudklædte tyve. Mange af disse scener indeholder dog humor og forløses positivt. Da tyvene ofte fremstår som fjumrede og dumme og samtidig er lette at skræmme, og da hovedpersonerne er stærke og handlekraftige, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
07.10.2021
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Forsvundet til Halloween
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I den danske familiefilm 'Forsvundet til Halloween' følger vi søskendeparret Asger og Petra, der for nyligt mistede deres far.

Petra elsker halloween og ser frem til at skulle klæde sig ud, men i år gider Asger ikke alligevel. Han vil nemlig hellere hænge ud med sine venner og lave pranks.

Men da Petra pludseligt forsvinder sporløst, må Asger spørge sin nabo Esther om hjælp, selvom de to er gledet fra hinanden i løbet af det sidste år. Sammen med drengen Svend bevæger de sig ud i den skøre halloween-aften for at finde Petra, inden de voksne fatter mistanke.

Her skal de klare sig igennem udfordringer i form af tricktyve, farlige kæledyr og uhyggelige huse, hvis de vil redde Petra og samtidig finde ud af, hvad halloween også handler om. 

'Forsvundet til halloween' er den første danske halloween-film nogensinde. Den er instrueret af Philip Th. Pedersen og skrevet af Pelle Møller, som begge har erfaring med at lave film og serier til hele familien bl.a. for DR Ramajang og Ultra. De to elsker begge klassiske børnegys og har ladet sig inspirere af film som E.T., The Goonies og Gremlins til 'Forsvundet til halloween'. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (74 votes)
4.2
3.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er noget rørende over at se børnene give den fuld gas i en Bjarne Reuter-agtig fortælling, men pludselig vil den også gerne være den amerikanske 'Alene hjemme' [...] Blandingen af dansk familieunderholdning og amerikansk børneaction virker lidt spøjs." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "Det er rigtig ærgerligt, at en film med så åbenlyst gode intentioner - udnyttelsen af et nyt fænomen som dansk Halloween og mængder af fine, spændende personer og elementer - lige mangler en sidste, afgørende finpudsning." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "'Forsvundet til Halloween' er både sjov, spændende og rørende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når de holder sig til det rene børnefokus, opstår der glimtvis magi, som i hele rammen om fortællingen, der foregår i et klasseværelse fyldt med sjovt næsvise børn. Men man fristes til at sige, at der simpethen ikke er nok kød på det Halloween-skelet, til at det kan holde vægten af en hel spillefilm." (Nanna Frank Rasmussen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.