Cookie- og Privatlivspolitik

Fornærmelsen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, hvor en mindre uoverensstemmelse og fornærmelse mellem to mænd eskalerer til en voldelig konflikt mellem palæstinensiske flygtninge og libanesere. I en scene ses et groft overfald. I en anden scene bliver en knallertkører brutalt ramt af en bil. I flere scener ses hovedkaraktererne i voldsom affekt. I andre scener ses en voldelig opstand med biler i brand, slagsmål og vrede, råbende mennesker. En filmet reportage viser mennesker på flugt og fotos af likvideringer og døde mennesker. Filmen rummer imidlertid også rolige sekvenser, der bl.a. skildrer varme relationer og tætte arbejdsfællesskaber. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.08.2018
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'insulte
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I den libanesiske drama-thriller ‘Fornærmelsen’ følger man optrapningen af en uoverensstemmelse mellem den palæstinensiske flygtning Yasser og den kristne libaneser Tony.

For hvad der ellers startede som en lokal sag og kontrovers mellem de to mænd, eskalerer nemlig til at være en retssag, som bliver fulgt af hele nationen.

‘Fornærmelsen’ blev nomineret til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film i 2018, mens filmens instruktør, Ziad Doueiri, tidligere har stået bag bl.a. komedie-dramaet West Beyrouth.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.5
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er ikke bare en veldrejet og spændstig film om et skænderi, der udvikler sig i uventet dramatisk retning, men også en film, der maser sig skånselsløst ned i et åbent sår i Mellemøsten, som vi sjældent ser så fornemt behandlet på film." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... kan man bære over med overtydeligheden og melodramaet, giver filmen et originalt vinklet indblik i de betændte følelser, der regerer i Mellemøsten ..." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Morten

Forventningen var en langsom film med et stille og roligt (kedeligt) fortællertempo. Det blev hurtigt gjort til skamme. Allerede i den første scene suges man ind i det fortættede drama. Skuespillerne er formidable og personkarakteristikken troværdig og almen menneskelig. Filmen giver et godt indtryk af arabisk kultur i Libanon.
Vidunderlig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.