Cookie- og Privatlivspolitik

Flugt

Tilladt for børn over 15 år
Dokumentaren, der primært er animeret men også indeholder autentiske optagelser fra krigssituationer, har en dramatisk og ofte ildevarslende grundstemning, der kredser om at være et barn på flugt fra krig. De animerede sekvenser indeholder situationer med voldsomt indhold, der flere gange er mareridtsagtigt fremstillet, bl.a. da hovedfiguren som barn er vidne til, at personer truer med at skyde andre hjælpeløse flygtninge. Filmen indeholder desuden autentiske krigsoptagelser, hvor man ser blodigt udpenslede optagelser af lig og døende personer. Særligt de sidstnævnte elementer vurderes at kunne være skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
17.06.2021
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flugt
|
Versioner: se alle
2D, NRFP21
|
Billetter
Flugt plakat

Den animerede dokumentarfilm 'Flugt' handler om 36-årige veluddannet ”Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden.

Filmens instruktør Jonas Poher Rasmussen (Searching for Bill) mødte Amin tilbage i 90’erne, da han netop var ankommet til den lille vestsjællandske by, hvor Jonas også er vokset op.

I løbet af en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark. Han fortæller om sin lykkelige barndom i 80’ernes Kabul, der blev erstattet af et liv på flugt efter at den nådesløse borgerkrig forvandlede byen til en krigszone og splittede hans familie.

Amins minder og barndomserindringer vækkes til live i filmen, mens den parallelt fortæller en historie om en 36-årig mand, der kæmper med sin traumatiske fortid, som truer med at spolere hans fremtidige lykke med kæresten Kasper.

’Flugt’ handler helt grundlæggende om en mand, som prøver at finde et hjem.

Den danske film var udtaget til Cannes Film Festival 2020, og fik verdenspremiere på Sundance Film Festival 2021, hvor den vandt prisen for "Bedste Internationale Dokumentar". I det store internationale filmmedie IndieWire spekuleres der allerede i filmen som en mulig Oscar-kandidat til næste års prisuddeling. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.8
5.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den visuelle præsentation af historien er smuk, omend materialet ikke i sig selv er meget overraskende. Bedst er den nærgående psykologiske skildring af Amins sindelag, der trods en succesfuld akademisk karriere stadig er præget af flygtningelivets fortielser og halve sandheder." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Aldrig har en film trængt stærkere ind gennem det panser, jeg normalt iklæder mig, for at leve i en verden, hvor nyheder om flygtningestrømme vælter ud af aviserne og fjernsynet." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Effekten er forbavsende overbevisende. Nærværet og intimiteten er utrolig. Der er plads og rum til, at vi som publikum kan rejse med og forestille os dufte og stemninger." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... et mesterværk til rette tid." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Det er denne kombination af dramatisk grundighed og æstetisk stringens, som har skabt en helt usædvanlig og vigtig dansk film." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Man ser på mennesker med flygtningebaggrund på en anden måde, efter man har set den stilistisk bjergtagende, tematisk slående og stærkt personlige 'Flugt'. Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentar er en på alle niveauer overrumplende film." (Jacob Ludvigsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maya Schlott

Spændende og nytænkende med en dokumentarisk animationsfilm

Anders Bouser/36711

Jeg var ikke sikker på, at det der med at rode animation sammen med dokumentarklip ville fungere sammen. Men, jeg må erkende, at jeg alligevel blev fanget og at det fungerede. Flugt fangede mig 100% procent. Det er godt tænkt med tegnefilmen til at hovedpersonens historie, som næppe ville kunne laves som rigtig spillefilm med skuespillere.

Rene

Jeg kan ikke forstå at den ikke ligger højere oppe. Den er absolut en ynglings film.

- Rene

Jacob

Super fed, med overraskende slutning.

MOONuser/316583

Jeg var lidt skeptisk for at se filmen da det er animation, men Man glemmer faktisk at det er animationsfilm. Grundet meget god historie der tager tunge emner op og dog med et lysglimt indimellem. Utrolig godt lavet og spænende hele vejen igennem:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.