Cookie- og Privatlivspolitik

Fisherman's Friends

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og positiv grundstemning, men indeholder enkelte scener med mild dramatik og konflikt. I én truende scene er to mænd ved at komme op og slås på et værtshus, og i en anden scene kommer en hovedperson let til skade efter en dramatisk redningsaktion på havet. I en tredje scene ses flere mennesker, som græder, da de tager afsked med en person, som netop er død. Da filmen er rolig, varm og også humoristisk, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
15.08.2019
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fisherman's Friends
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Fisherman's Friends plakat

I filmen 'Fisherman's Friends' møder en smart musikproducer fra London en gruppe syngende fiskere fra Cornwall - hvorefter alles liv ændrer sig.

Danny lever det hurtige single-liv som succesrig producer, da han på et polterabend i en lille fiskerby tager imod en udfordring: Han skal skrive kontrakt med byens lokale acapella-kor bestående af 10 ekstremt jordnære fiskere.

Opgaven viser sig at være sværere end som så, da den smarte musikbranche og gammeldags sømandsviser er en sær kombination, men Danny giver ikke op, og snart har både koret og det simple liv fået tag på ham. 

Komedien 'Fisherman's Friends' er baseret på den virkelige historie om de 10 fiskere, som gik fra at optræde på den lokale havn til at skrive kontrakt med Universal Records. 

Med sin varme underdog-fortælling sat i et humoristisk britisk miljø minder filmen om andre feel good-værker som Calendar Girls og ikke mindst The Full Monty - stripteasen fra de to film er dog her skiftet ud med smukke sange, sød romantik og frisk havluft. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er meningen, at filmen skal have samme feel-good eftersmag som andre britiske komedier om helt almindelige mennesker, der pludselig bliver stjerner [...], men 'Fisherman’s Friends' er desværre pinligt forudsigelig og mangler den skæve charme, der kendetegner de bedste britiske komediedramaer." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... efterhånden som den lovlig kække optakt og de rullende sømandsøjne finder fast grund under fødderne, lykkes det at etablere en solid britisk maskulin charme [...], hvor storbyens og provinsens idealer tørner sammen i feel good-konflikt til fælles bedste." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Fisherman’s Friends' samler alle klichéerne, men lykkes i kraft af sin hjertelighed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tristan

En god film, som ikke fejler med underholdningen. Den er nem at se og følge med i.
Karakterene er gode, og man kan nemt føle med dem.
Masser af sjove fisherman jokes, som man havde forestillet sig.

Kan godt anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.