Cookie- og Privatlivspolitik

Ferris Bueller's Day Off (1986)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Ferris Bueller's Day Off
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

John Hughes’ 80’er-komedieklassiker, 'En vild pjækkedag', er en lun omgang eskapisme med en ualmindeligt veloplagt Matthew Broderick i rollen som den kække highschool-knægt, Ferris Bueller, der tager sin kæreste og sin neurotiske ven på en tour de force af en pjækkedag i Chicago. Med en manisk rektor konstant på færten af de tre unges flugt er filmen spækket med grin og herlige slapstick-optrin. Samtidig tager filmen sine teenagere alvorligt, og det hæsblæsende plot giver ind imellem plads til mildt vemodige, eftertænksomme passager.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
QuoteMe

Uden tvivl en af mine favoritfilm... både sjov og begavet. Set herfra den ubetinget bedste film John Hughes har lavet. Da det sandsynligvis vil medføre en akut indlæggelse på en institution et eller andet sted i det mørke Jylland, tør jeg ikke fortælle hvor mange gange jeg har set denne film... ;-)

S. Rico

Matthew Broderick spiller den lidt tjekkede, den lidt nørdede, og den meget opfindsomme high school elev, Ferris, der er "smart i en fart" og kan slippe afsted med hvad-som-helst. Handlingen er super simpel: Ferris pjækker fra skole (igen) ved at påstå, at han er syg, og rektor Rooney vil gøre ALT for at afsløre ham. Det kommer der en masse sjove og skøre sekvenser ud af. Kvaliteten er dog svingende, bl.a. fordi Ferris' side-kick Cameron ikke fungerer specielt godt. Det er klart Brodericks film, og han bærer den til fulde med sin ekstraordinære store og drengede charme.

Simon

Ungdoms klassiker med masser brug af lydeffekter. Super plot, jeg manglede måske bare lidt mere galskab i hvad Ferris lavede.

Frank

Sjov film

Wayne

Ferris pjækker, og gør det med stil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.