Cookie- og Privatlivspolitik

Ferdinand

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens stemning svinger mellem det stilfærdige og det dramatiske. I en række scener beskrives de centrale figurers følelser med megen indlevelse – bl. a. sorg over tab af nære relationer. Imidlertid klarer hovedkarakteren mange svære situationer overbevisende og i et stærkt sammenhold med andre. På samme måde virker det formildende på seernes oplevelse af de tunge følelser, at handlingen udspiller sig i et animeret univers og serveres med megen humor. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.12.2017
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ferdinand
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio 2D - dansk tale
|

Animationsfilmen 'Ferdinand' handler om den fredelige tyr af samme navn. I stedet for at kæmpe mod de andre brovtende tyre, vil han meget hellere sidde og sniffe til velduftende blomster.

Som tiden går, vokser Ferdinand sig stor og stærk, men hans temperament forbliver blidt som et lams.

En dag kommer fem mænd forbi Ferdinands hjemby, som leder efter den største, hurtigste og vredeste tyr til tyrefægtning i Madrid. Da en bi stikker Ferdinand, bliver den fredelige tyr ved en fejl udvalgt og transporteret til hovedstaden, hvor de har høje forventninger til hans evner.

Tyren er fast besluttet på at vende tilbage til sin familie, og han samler en gruppe af umage venner for at hjælpe ham hjem.

'Ferdinand' er baseret på børnebogen af den amerikanske forfatter Munro Leaf fra 1936 og har fokus på, at man ikke skal skue tyren på hårene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (446 votes)
4.8
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En film, man ganske enkelt bliver i godt humør af." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen er meget charmerende, farverig og rørende." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Historien er sød, men den er næsten for spinkel til en så lang spillefilm." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... filmen [holder] renhjertet sin kurs og forener [...] en nutidig underholdningsstandard med det gode, gamle, påståeligt optimistiske julehåb om fred på jord og i dyr og mennesker velbehag." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den nye film er værd at se. Det er ikke verdens bedste eller mest originale historie, men den er sød og sjov på en hyggelig måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Trine

Sød historie om tyren Ferdinand

janususer/351176

Kan varmt anbefales til børn. Den er sjov og fortæller en god historie om venskab og kærlighed.

karsten

På tur med hele familien inde og se denne film, og den var rigtig god 6****** herfra :-)

ivan

En super god film som mine piger elskede. En film der viser at det er ok at være anderledes uden at skulle dømmes af andre. Smuk film der helt sikkert bliver købt på DVD også, den fortjener et gensyn :-)

Nicolai Giødesen

Jeg var inde og se den med mit barnebarn, og hun elskede filmen. Jeg må indrømme, jeg var egentlig også underholdt - Den er varm og sjov

Michael

Nok en af de dårligste tegnefilm jeg har set... Den starter nu meget godt, men stå går det bestemt også ned af bakke bagefter!!! synes der er mange ting som ikke skulle være med i denne her film. Jeg kan ikke se hvorfor den ged skulle være med i filmen, det samme med de 3 heste som er med i filmen! stemmeskuespillet er rigtig dårlig (engelsk udgave) Der var da nogle ting jeg godt kunne lide ved den. Men det er nok også det.

maj-br

Har altid synes historien om Tyren Ferdinand, var skøn. Ungerne elskede den. Filmen var så fin, og sød. kunne da ikke andet end knus elske den. Kan så meget anbefales, skal måske være en købefilm :-) kan ses igen og igen med børnebørn.

Filuppa

Ferdinand <3

S. Rico

Super sød film om tyren Ferdinand, der hellere vil dufte til blomster end slås mod tyrefægtere. Især starten og slutningen er meget medrivende og gav mig våde øjne. Det er jo grundliggende en god historie. Men det er også en ret lille historie. Den gamle Disney kortfilm fra 1938 var på 5-10 minutter, så man har i sagens natur måtte hælde en masse fyld på den nye film for at få den til at udfylde en spillefilms længde.

Det der fungerer klart bedst er venskabet med pigen Nina. Jeg kan ikke modstå godt iscenesatte montager, og selvfølgelig får man her en super sjov og nuttet montage, der viser Ferdinand vokse op sammen med hans menneskeveninde.

Senere kommer Ferdinand tilbage til den gård, hvor han oprindelig kom fra. Hele midten af filmen foregår her, og denne del indeholder en masse unødvendig fyld. Jeg kunne sagtens undvære den irriterende ged (som er en slags dårlig kopi af æslet fra Shrek). Jeg kunne også sagtens undvære de tre heste og alle de "sjove" falden-på-halen scener. Denne del af filmen lefler for det yngre publikum (som jeg kunne høre morede sig kosteligt, mens jeg selv sad med armene over kors).
Men ok, det er vel i og for sig helt i orden, at en animationsfilm også er for børn. Jeg havde bare håbet på, at den havde noget mere originalt at byde på. De 5 stjerner jeg var oppe på i starten faldt derfor til fire gode stjerner.

Anjauser/67022

Historien om Tyren Ferdinand betød meget for mig som barn, men blev overrasket over at se, den skulle komme i spillefilmslængde. Traileren overbeviste mig dog om, at jeg skulle ind med børnene og se den, og håbe den kunne leve op til mine barndomsminder og alle de følelser, jeg har haft om historien.
Kort og simpelt. Den lever op til det, og den gør det godt.
Jeg synes ikke historien er for tynd til en spillefilmslængde. Den formår på humoristisk vis at forholde sig til nogle vigtige emner, både tyrefægtning men også andre dybe emner.
Umiddelbart baseret på minderne fra jeg var barn, har filmen en mere neutral holdning til selve kulturen omkring tyrefægtning, men ikke overfladisk af den grund.

Jeg har læst en del anmeldelser af filmen, og synes, der er en tendens til, folks holdninger til tyrefægtning og hvorvidt de kender historien i forvejen eller ej, vejer meget i vurderingerne - bare en heads up til de, som vejleder sig med anmeldelser ;)
Musikken er fantastisk og passer helt perfekt til setting.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.