Cookie- og Privatlivspolitik

Fences

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.08.2017
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fences
|

I ’Fences’ spiller Denzel Washington hovedrollen som skraldemanden Troy, der i Pittsburghs arbejderkvarter i 1950erne bærer på en bitterhed fra sin ungdom, som han ikke evner at ryste af sig.

Familiefaren fører vreden videre til sin kone og sønner samtidig med, at han tilsyneladende ikke er modtagelig for dybe følelser.

Troy har stjålet, været utro og sågar slået ihjel, men fortielserne trives i mandens verden, og han bygger et mentalt hegn op omkring sig. Men hvor længe kan det holde, før alt falder fra hinanden?

’Fences’ er baseret på August Wilsons teaterstykke af samme navn og er tredje film instrueret af hovedrolleindehaveren, der tidligere har vundet to Oscar-priser for sine præstationer i Glory og Training Day.

Skuespillerinden Viola Davis vandt både en Golden Globe og en Oscar for sit portræt af Troys kone, Rose, og dramaet er filmet af danske Charlotte Bruus Christensen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.6
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Filmen er så god, at det er rimeligt, den var med i Oscar-farvand først på året ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "'Fences' er blevet et nærmest storslået eksempel på fordele og risici ved at instruere sig selv." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Det er i sagens natur ingen effektfilm, men den er værd at se og blive klogere af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bouser/311750

helt igennem kedelig

Ronaldouser/688977

Fences havde premiere i USA i December 2016.. Og er først i biografen den 3 august i Danmark... Fuck det er til grin!!!!!

kim

Så fail...

25-12-2016 - Amerikansk biograf premiere
10-02-2017 - Engelsk biograf premiere
14-03-2017 - Kunne købes på DVD og BluRay
17-03-2017 - Kunne downloads på VOD (video on demand)

03-08-2017 - 5 måneder efter BluRay udgivelsen, langt tid efter alle har glemt alt om oscar buzz og de fleste der ville se den, nok har set den, kommer den i Danske biografer.

Jeg har set den her film for så længe siden at jeg stort set havde glemt den, ind til jeg så den som en "kommende film" på kino.dk listen.

Når alt det er sagt, vil jeg tror det er Paramount Pictures der vælger hvornår filmen udkommer i de forskellige markeder. Men ja, man kan jo kun undre sig.

The Joker

Jeg har aldrig nogensinde set at en film blev udgivet på den måde og i den rækkefølge... Er det sket før??
Folk tager da ikke i biffen for at se den nu, da man allerede kan købe den på Blu-Ray og DVD.

kim

Ja det er helt standart. Du har nok ikke bemærket det hvis du ikke følger MEGET med I hvad der kommer ud af film hvornår. (følger film podcastere og vlog's osv)

Hvis en film har en forsinket release i Danmark og / eller Europa, får vi også først sene trailere og promo materiale.

Men med Fences kan alle se det pga. alt den Osacar Buzz den fik.

Et andet eksempel med en stor film var
Hell or high water. Som i øvrigt var en af de bedste film i 2016 imo.

The Joker

Jeg følger en del med i filmens verden, men jeg synes bare ikke at det er tit jeg ser det på den måde...
Men det skete da også med Captain America, imens den kørte i biffen...

S. Rico

Denzel Washington gør alt for at køre sig selv i stilling til endnu en Oscar. Han instruerer og spiller selv den altdominerende hovedrolle som arbejdsmanden Troy med store armbevægelser. Måske med lidt for store armbevægelser indimellem, idet enkelte scener kan virke overspillet. Til gengæld kan der ikke sættes en finger på Viola Davis’ præstation. Hun giver et meget gribende portræt af Troys loyale kone, Rose.

Filmen foregår i slutningen af 50’erne. Troy er skraldemand og elsker at høre sig selv snakke. Han har to sønner, den ene voksen og den anden halvvoksen. Selv om han langt fra har været den perfekte far, så forsøger han at indprente dem gode dyder som eksempelvis at få et ærligt arbejde og ”business before pleasure”. Han elsker sin kone, Rose, og har en super god ven i kollegaen Bono. Så alt ser ud til køre nogenlunde på skinner.

Men nej, som filmen skrider frem, så lærer vi flere og flere ting om Troy. Og man får mindre og mindre sympati med ham. Faktisk er han lidt af et dumt svin. Fences er et dialogdrevet og karakterdrevet drama med få lokationer og skuespillere. Det er ikke nogen speciel original historie, men den er godt fortalt og fantastisk godt spillet.

Wayne

Denzel Washington instruerer, sig selv og et fantastisk ensemble i en gribende hverdagshistorie, fra 1950'ernes Pittsburgh, om en mand som bestemt ikke er blandt guds bedste børn.

Han har stjålet, han har dræbt (måske i selvforsvar), han er utro - og det er bare det vi hører om i filmens start. Samtidig er han omgivet af en fantastisk familie, hvor især hans altopofrende kone Rose holder sammen på det hele.

Filmens titel har selvfølgelig en dobbelt betydning, dels på grund af et hegn som fysisk er under opførelse - men også på grund af de mange fortielser og den afstand Troy (Washington) opbygger i forhold til sine nærmeste, og til hans ven Bono.

Det er tydeligt at se at filmen oprindeligt er skrevet som et teaterstykke, da hovedparten af historien foregår på samme sted - i og udenfor familiens hus.

Troy's familie tvinges til sidst til at tage stilling til deres egen fremtid, og til hans liv - og trods hans mange fejl når de alligevel til en form for fælles forståelse, som kan hjælpe dem til at komme videre med deres liv.

Filmen kommer uværgeligt omkring raceproblemerne, og de problemer sorte har med at få en karriere. Men det er trods alt ikke essensen i historien, som måske mere handler om styrken ved at tilgive.

Viola Davis er for tredje gang nomineret til en Oscar - og lur mig om det ikke er denne gang hun får den. Gribende præstation. Denzel selv er også nomineret, og det ville såmænd ikke være ufortjent hvis han får sin tredje figur til kaminhylden. Men feltet er skarpt, i år.

En af årets store oplelser på film.

8/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.