Cookie- og Privatlivspolitik

Far til fires vilde ferie

Tilladt for alle
Filmen har en varm og venlig grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske scener, hvor hovedfigurerne kommer ud for forskellige strabadserende oplevelser. I én scene forsøger to tyveknægte at bryde ind i et sommerhus om natten, og i en anden scene tages en af hovedfigurerne til fange og låses inde i et bur. I en tredje dramatisk scene er to mænd ved at drukne i Vadehavet, da de sidder fast i mudderet. Da de dramatiske scener hurtigt forløses positivt eller komisk, da hovedfigurerne er velkendte og handlekraftige, og da fortællingen grundlæggende er rolig og varm, vurderes det, at filmen ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far til fires vilde ferie
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I den danske film 'Far til fires vilde ferie' er familien taget til Vadehavet for at holde ferie.

De glæder sig, og alt er i den skønneste orden, lige indtil familien finder ud af, at de skal bo i en gammel cirkusvogn. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at de bliver tiltrukket af et luksussommerhus på nabogrunden.

Men da Far på grund af en misforståelse bliver beskyldt for at begå indbrud i det luksuriøse nabohus, må familien træde til for at finde de rigtige tyveknægte.

'Far til fires vilde ferie' er den intet mindre end 16. familiefilm i den populære serie, men det er blot den anden med nyt skuespillerhold, der blev introduceret sidste år i Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage.

Kurt Ravn er igen Onkel Anders, Far spilles af Jesper Asholt, og elefanten Bodil er naturligvis også med igen. Tidligere har rollen som Far været udfyldt af Ib Schønberg, Karl Stegger, Helge Kjærulff-Schmidt og Niels Olsen.

'Far til fires vilde ferie' er instrueret af Giacomo Campeotto. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (283 votes)
4
1.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...lette løsninger og papirtyndt tegnede bikarakterer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En ekstra stjerne for casting af Søs & Kirsten - et af landets sjoveste komikerpar, der sammen med Martin Brygmann giver historien og spillet lige det ekstra." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  0

  "Plottet er igen stort set ikke-eksisterende, hyggen forloren, og universet ligner stadig en gulnet pakke Ota Solgryn." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det bliver desværre hverken sjovt eller spændende, og end ikke Kirsten Lehfeldt, Søs Egelind eller Martin Brygmann kan stille noget op i de ubehjælpelige biroller." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Sommerhyggen er smurt tommetykt på i en film, hvor Sigurd Philip Dalgas igen er en rigtig fin Lille Per. [...] Jeg håber, titlen er ironisk ment." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Janniuser/350403

Jeg har lært man skal stoppe imens legen er god, og denne film burde ikke være blevet lavet. Legen er ikke god mere!

Trine

Som altid en dejlig Far til fire film

Miss Hearts

Den er bare hyle-morsom for børn og voksne. Jeg havde min mor på 75 år med i biffen, og vi grinede og hyggede os gevaldig. Sød spændende historie og dejlige skuespillere der spiller rollerne med stor respekt for de oprindelige skuespillere.
Glæder mig og kan næsten ikke vente til der kommer en ny Far til fire-film

Mickey

Okay, jeg blev tvunget ind og se den med min lilesøster.
Jeg kan huske at jeg så den første af de "nye" Far Til Fire-film, da jeg gik i 1.klasse, og selvom jeg grinte nu og da, var jeg ikke vildt imponeret dengang. Så jeg tænkte at det da kunne være sjovt at se hvordan filmene har udviklet sig.
Jeg havde set anmeldelserne, så mine forventninger var ikke ligefrem store da vi satte os på plads i biografen.....men jeg er alligevel målløs over hvor lavt de er sunket! Jeg tror måske dette er den dårligste film jeg hidtil har set (og jeg har altså set Catwomen). Det var så fornærmende dårligt, at jeg næsten blev forarget. Jeg er med på at det er en børnefilm, men derfor må man sgu da godt gøre sig lidt umage (som før i tiden). Det virkede ærligt talt som om manuscript-forfatterne havde tænkt "okay, vi kan ikke rigtig finde på mere, så lad os bare give dem hvad vi har).
Én ting er at historien er totalt tømt for nogen form for vision, men de har derudover hyret de mest fallerede b-skuespillere jeg har set! :o

Håber virkelig at denne film bliver den sidste i rækken, for den er et ALT for godt eksempel på at presse for meget mælk ud af yveret. Lad det stoppe nu, i stedet for at ødelægge arven efter den oprindelige serie totalt :/

Min søster (på 12) gav den 2 stjerner, mens jeg selv gav den en halv stjerne....

Miss Hearts

Mon vi har set den samme film? Min mor på 75 og jeg der snart er 50 synes den var både spændende og sjov.
Fallerede B-skuespillere? Det synes jeg nu heller ikke de er. Tænk for eksempel på Kurt Ravn som Onkel Anders, da han bliver skudt bagud fra Das´et.
Nå men sådan er vi jo så forskellige og har forskellig smag. Og heldigvis for det. Ellers ville verden jo da være kedelig.

piauser/708549

Var inde og se den med min datter på 12 og min søn på 14. Min datter giver den 12 med pil opad - min søn mener den skal have 3,5. Selv syntes jeg det er en af de bedste far til 4 film der er lavet - måske fordi forventningerne ikke var så høje:-)

Betina Louisa

En skøn film, som alle kan se. Super sjov

maria

Den er sød og god den er bar så god og sød

Alexander

Jeg var så heldig, at komme til gallapremiere på "Far til Fire's Vilde Ferie" søndag d. 27. september - sammen med mine tre yngste børn (Mikkel på 10½, Julius på 8½ og Sophia på 7).

Lad mig med det samme sige - det var en fantastisk oplevelse. Ungerne skreg af grin, og hyggede sig i dén store stil.

Historien var - lidt akavet - da man jo (som voksen) vidste, at produktionen blev lukket ned, da Bodil Jørgensen kom alvorligt tilskade.

Jeg vil ikke gå så meget ind i hele historien - kort fortalt, Far kommer i knibe - ungerne redder kastanjerne ud af ilden.

Jeg vil derimod give mit ØV over for de, af dagspresserne betalte kritikerer, som åbentbart ikke har børn.

Dette er ikke en film for voksne - dette er ikke et forsøg på at genopleve de "gamle" film fra 50'erne og 60'erne.

Kan man malke en ko for meget? JA. Men hold nu for pokker op.

Jeg sad i en biograf fyldt med unger, som skreg af grin!

Dét må da for pokker være det målebånd der tæller.

Ikke en muggen gammel mand, som allerhelst så et "stort filmisk værk".

Det er en film til børn!

Og dén holdt!

Den er tilpas plat og grinagtig, og vigtist af alt - ungerne syntes den var god.

Så lad nu være med at hive "dengang jeg var barn" frem i argumentet.

Jeg selv - jeg var glædelig underholdt - ikke blot af det der skete på den store skærm, men når jeg kiggede på mine tre unger, som sad med øjne så store som thé-kopper... og så ellers skreg af grin...

Og da min datter stille og roligt lænede sig over og sagde til mig "Hun er godt nok en dum én" i een af Søs Egelinds scener, så var den i skabet.

Så - Herfra har den fået thumbs up.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.