Cookie- og Privatlivspolitik

Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage
|

Filmen 'Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage' handler om Far og hans fire børn, Søs, Ole, Mie og Lille Per. Far har lært børnene at være rummelige og gæstfri, men hele den glade familie kommer på en hård prøve, da Onkel Anders’ tvillingebror, Sofus, vender hjem fra Australien.

Hvor Anders er hyggelig og venlig, er Sofus sur og vrissen - og så har han oven i købet en ko med sig! Koen bliver børnene dog hurtigt glade for, men Sofus har kun én ting i hovedet: Han vil vinde den forestående malkekonkurrence.

Pludselig vil koen ikke give mælk, og det står hurtigt klart for børnene, at Sofus’ metoder er forfejlede. Nu må de tage sagen i egen hånd og lære Sofus, at man må give plads til hinanden i en familie.

Når man taler dansk familieunderholdning, må ’Far til fire’ anses som del af den absolutte superliga. 15 film er det blevet til i serien, der startede som avisstribe i 1948 og blev til film i 1953 med Ib Schønberg som faren, der har nok at holde styr på.

Siden har både Karl Stegger, Helge Kjærulff-Schmidt og Niels Olsen udfyldt rollen, og med ’Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage’ får Jesper Asholt lov til at prøve kræfter med karakteren.

Hele holdet er udskiftet siden ’Far til fire - til søs’ fra 2012, og Kurt Ravn har overtaget den spøjse Onkel Anders og spiller samtidig hans knarvorne tvilling fra Australien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (244 votes)
3.8
2.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ambitionerne er ikkeeksisterende på dyrskuet, hvor det meste af denne reboot af en kopi af en kliché foregår." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er dømt tossegod og uambitiøs familiehygge - med enkelte lyspunkter [...]." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] filmverdenens svar på en ubehagelig børnesygdom, som man simpelthen ikke kan slippe af med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en håbløst anakronistisk og klichefyldt film, der ikke gør noget godt for nogen. Det nye er, at den heller ikke gør ondt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er farligt nemt at gøre nar af en film som 'Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage', der har tyngde som et marengskys. Dog skal Campeotto have den ros, at han har tilført netop den smule selvironi, som gør filmen tålelig - selv for det voksne publikum." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En film, som starter med at en 6 årig tror at hans fars ben er væk fordi han står i et hul.

Det fortæller desværre meget om manuskriptets kvallitet. Det bliver ikke rigtigt bedre.

Men hyggeligt er det når vi for 117 gang får fortalt at det ikke kan betale sig at snyde - og børn tager ikke skade af at se den.

Man burde kunne forlange at selv Far til Fire vokser ind i en mere moderne verden.

martin

den væreste film nogensinde. den skulle aldrig være blevet lavet

Jelina

Jeg har fulgt Far til fire siden jeg var lille, min mor lærte mig at se den 1. generation og med det så jeg også den 2., der virkelig er kendt for at være dårlig... Far til fire i højt humør var ikke noget at råbe hurra for, så man var også meget usikker på om den 3. generation så ville være noget som kunne blive godt, men den generation tog mange med storm, så endelig fik jeg taget mig sammen til at se den 4. generation og jeg tænker bare NO WAY! Det er slet ikke det samme, det er virkelig være end 2. generation. Please gør som den gang og lad den gå i glemmekassen. Hvis I vil lave flere så vent nogle år, find nogle der passer bedre i rollerne og lav en 5. der forhåbentligt er bedre end denne!

maj-br

Vi ville i biffen, og der var ikke så mange emner :-(
Vi valgte derfor denne film, ( havde bestemt at det ikke var en bif film ), men vi blev glædelig overrasket.
Det havde ikke skadet filmen at der var nye personer på, den var både sjov og god :-)

Gunnaruser/268802

Jeg kan ikke bedømme filmen ud fra mine normer - ville jo aldrig selv gå ind og se den.
Men oplevelsen ved at sidde ved siden af et 5 årigt barnebarn, der grinede tit og højt, gjorde opleves dejlig. Han griner endnu, når vi snakker om den - så det må jo være en rigtig god film for målgruppen.

Birgituser/227495

Jeg syntes ikke at filmen var særlig god...
Jeg forstår helt ærligt ikke hvorfor de ikke bare fortsatte med de gamle skespillere, så er jeg egentlig ligeglad med om de siger at de er blevet for gamle... bare det er dem som startede det hele...
de kogger suppe på den det er synd

Cecilieuser/938697

Jeg var inde og se far til fire med min fætter og kusine på 12 og 15 år, de syntes at den var god, men at der dog godt måtte ske noget mere. og de savnede de gamle skuespillere og den er bestemt ikke for deres aldersgruppe.

Jeg syntes ikke at filmen var særlig god...

Johan Pedersen

Altså, jeg kan ikke sådan set rigtig beskæftige mig med om de nye skuespillere er bedre end de gamle fra "Far til fire giver aldrig op" - "Far til fire til søs". Jeg synes det er besynderligt at der bliver lavet en ny "Far til fire" film og det var faktisk menigen at "Far til fire til søs" var det sidste kapitel. Så bliver der såmænd lavet en ny en alligevel og med en ny instruktør Giacomo Campeotto :-/

Anneuser/254132

Filmen kunne desværre ikke måle sig med nogle af de tidligere Far til fire,,,men heldigvis hyggede mine to børnebørn sig, og syntes at : at den var godtnok god,,, og den er vel også lavet for børns skyld ...

Stellauser/816135

Var inde og se dem sammen med min nevø på 6, og han syntes den var rigtig god.

Jeg er nok bare nostalgisk, og vi hellere se de gamle udgaver.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.