Cookie- og Privatlivspolitik

Far til fire og vikingerne

Tilladt for alle
Filmen har en let og humoristisk stemning. Den indeholder enkelte scener med mild dramatik, som forløses hurtigt med humor og uden nogen kommer til skade. Det vurderes derfor, at filmen ikke vil virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2020
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far til fire og vikingerne
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Familiefilmen 'Far til fire og vikingerne' er fortsættelsen til Far til fire på toppen og Far til fire i solen.

Bodil har fødselsdag. Men alt er alligevel ikke godt i, den ellers sammentømrede famillien. Søs er træt af at være reservemor for sine søskende, og skulle stå for alt, der hedder husholdning. Søskende Mia og Ole, kan ikke længere holde ud at dele værelse. Far har ikke overskud til at håndtere Onkel Anders' opførsel.

Det efterlader Lille Per, i midten af det hele.

For at bryde med familiens disharmoni, tilmelder Onkel Anders derfor familien til et ophold på et familieterapisted. I en vikingelandsby.

I selskab med børnenes feriegæst Olivia, tager familien afsted for at få styr på tingene.

Med sig har de selvfølgelig også elefanten Bodil, hele familiens gamle krammedyr, som pludselig kommer til at spille en hovedrolle, da hun bliver inddraget i en af de ivrige terapeuters selvopfundne vikinge-øvelser.

Og hjælper terapien ikke på sammenholdet, så sker der til gengæld noget, når det er Bodils liv der er på spil!

'Far til fire og vikingerne' er skrevet og instrueret af samme mand, som bl.a. har lavet julekalenderne med Pyrus og Pyrus på Pletten, og flere Min Søsters Børn-film samt de seneste to Far til fire-film. (copyright:kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (142 votes)
3.2
2.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "'Far til fire og vikingerne' rummer altså masser af muligheder for både umiddelbar, håndgribelig ydre spænding og fin, skepsis-drevet tvivl på det menneskelige plan og kunne være blevet en gennemført, kvalitetsstærk familiefilm for alle generationer og aldre, hvis bare alle og alles baller havde været strammet gevaldigt ..." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... så snart, man havner på Jim Lyngvilds Ravnsborg, hvor filmen er indspillet, ender det hele (igen) i fjol, ligegyldigheder, banaliteter og nemme løsninger. Noget af det skal vist forestille at være komisk. Det er det ikke. Ikke engang ufrivilligt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er mig en gåde, at man ikke i anledning af jubilæet forsøger sig med noget helt nyt. Bryder ind i banken og sprænger den i stumper og stykker indefra ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... problemerne skal løses med familieterapi på en vikingeborg. Her kan man genfinde sammenholdet med teambuilding, og det lykkedes helt uden troværdighed, overraskelser og humor." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Den store serie er dansk mentalitetshistorie på samme måde som 'Matador'. 'Far til fire i solen' var måske et nummer sjovere. Til gengæld klæder det familien at have rigtige problemer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
0559

Filmen er, som det meste andet Martin Miehe-Renard er blandet ind i, dybt elendig.

Frederik

Rigtig fin og hyggelig familiefilm. Langt bedre end hvad der i både traileren og diverse anmeldelser kommer til udtryk. Alt i alt meget postivt overrasket.

Camillauser/129018

Ualmindelig kedelig far til fire film. Den var ikke engang sjov. Og hvorfor skulle "Olivia" med til familieterapi, en ukendt veninde som pludseligt skulle være med. Måske et forsøg på at lokke folk til filmen, da børnene kender Naja fra YouTube.

maria

Den er sød Fortælling
Den er god film
Den er sjov

charlotteuser/137729

Den mest kedelige film jeg nogensinde har set. Fint tema men gennemført uden ambitioner, humor, overraskelser eller noget der kunne fastholde ens opmærksomhed. Vi forlod filmen efter en time. Den kom aldrig i gang.

rasmususer/729044

En rigtig sjov og hyggelig film. Vores familie synes den rammer helt perfekt med god humor, som alle i familien kan grine med på. Denne gang med et tema, som jeg tænker alle familie kan forholde sig til - at blive trætte af hinanden og at prøve at blive gode venner igen. Fortalt i børnehøjde, men med gode pointer for alle aldre. Super skuerspillere og flot filmet. Lige til at komme i godt efterårsferie-humør af!

jeanette

Var i biografen med 2 piger på 7,5 år som normalt elsker alle far til fire film. Men den var alt for indviklet, den var “for svær at forstå”. Jeg vil nok sige at man ska være 10+ for at den vil fange opmærksomheden. Folk begyndte simpelthen at forlade biografen midt i filmen. Vi observerede at 9 mennesker gik alle med børn under 8 år.
Den var for alvorligt/ farlig og de blev ikke fanget af alt det der omhandlede vikinge tiden. Der manglede det hyggelige og sjove som de ellers er kendt for med deres film.
Pigerne havde glædet sig helt vildt, og spurgte flere gange om den ikke snart sluttede.
Nå det så er nævnt er den filmet på en “irriterende” måde med kameraet , så man får mega ondt i øjnene over at sku prøve at følge med. Vi sad på bagerste række!
1 stjerne her fra- desværre!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.