Cookie- og Privatlivspolitik

Far til fire – på japansk

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
04.02.2010
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far til fire – på japansk
|
'Far til Fire – på japansk' får familien nye naboer fra Japan og hjælper familien Tanaka til rette i deres nye land, Danmark.

Der blomstrer et venskab på tværs af to kulturer gennem sjove, pinlige og vanvittige situationer, og Per og jævnaldrende Shin bliver bedste venner.

Den japanske familie har lært dansk hurtigt for at kunne falde til. Ifølge japansk skik skal man føle sig hjemme et nyt sted efter en måned. Ellers må man rejse tilbage, hvor man kom fra.

Per hjælper Shin i skolen, men både klassens vikingespil og den større drillepind Mark skaber problemer for den japanske dreng. Per og Shin prøver at skjule problemerne for de japanske forældre, så de tror, alt går, som det skal.

Da hr. Tanaka alligevel opdager, at Shin har problemer i skolen, beslutter han, at den japanske familie må rejse hjem til Japan igen.

Først da Per og Shin på en skoleudflugt til Zoo udfører en sand heltegerning, ser alt ud til at kunne ende godt.

'Far til fire – på japansk' er den fjerde film i den nye serie.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1234 votes)
4.3
2.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Der] kan siges, at der ikke er én eneste dråbe ondt blod i denne flinke film, og at den kun er halvt så lang som James Camerons 'Avatar'. Selvom den føles længere." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Den platte humor, der har hærget Far til Fire-filmene, er neddæmpet her i en hygge-fjollet fortælling om kulturforskelle og mobning. Det er eventyr tilsat udlændingedebat på et fredsommeligt børnepublikum-plan - slet ikke tosset." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Bliver man irriteret over filmens håbløst forældede syn på kønsroller og verden, eller synes man, at familiens uskyld og overskud er øretæveindbydende, så skal man lige minde sig selv om, at det her ikke er et forsøg på realisme. Det er en slags hverdagseventyr. Og det kan være meget hyggeligt en gang imellem..." (Kirstine Krefeldt) ()

 • Jyllands-Posten

  "... vader rundt i gammeldags klicheer om den småborgerlige lykke i en patriarkalsk styret familie bag ligusterhækken - for det er også en stereotyp, som publikum tager til sig." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Hvis man vil retfærdiggøre at holde liv i den forlorne Far til fire-familie i det 21. århundrede, skal man turde bruge familien som petriskål for nogle relevante samtidsemner, som kan formidles i børnehøjde. Det er sikkert også den gode tanke bag ’Far til fire – på japansk’, hvis pointer dog aldrig kommer op over klicheer som ’så forskellige er vi jo i virkeligheden ikke’. Morsom er den heller ikke..." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Jeg må indrømme, at jeg syntes at drama delen blev leveret bedre. Ellers var den virkelig latterlig, og de unge skuespiller gør det ikke specialt godt.

Nikolaj

Problemet er, at de nyere versioner prøver at gøre det latterligt sjovt. Bare uden held.

Den her er ikke charmerende, ikke sjov. Bare latterlig.

S. Rico

Klicheerne står i kø, og historien er plat. En sødsuppe historie om venskab mellem Lille Per og den nye japanske nabodreng. Og så tilsat noget temmelig urealistisk dramatik til sidst.

Men ok, det har jo sådan set været opskriften på Far til 4 gennem alle tider. Så man skal bare acceptere præmissen og nyde den platte - og af og til ganske morsomme - humor.

Som da de sidder hos de nye naboer og drikker japansk brændevin: ”Det gælder om ikke at ’sake’ bagud”. Ja, mega plat - men jeg morede mig under langt størstedelen af filmen.

Wayne

eller land fly. Det gamle mundheld bruges i denne film om forskellige kulturer og venskab. Skiller sig ikke ud fra det normale univers i serien.

Nicolaiuser/319840

jeg har været i kina det lige som japan men det er en ok film

Mette Eguser/533312

Min datter er helt vild med Far til Fire, men denne film var lidt kedelig synes jeg :-/

Rikke

Den er meget god og der kommer da også nogle sjove replikker ind i mellem, men jeg savner lidt bedre skuespil..

Lars-Bouser/671283

En film man sagtens kan se mere end en gang, og den bliver ved med at være sjov og spændende

Tinauser/861783

Som de andre far til 4 film er den ganske sjov. Børnene synes den var morsom

Cecilie

Den er fin nok;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.