Cookie- og Privatlivspolitik

Far from the Madding Crowd

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en let dramatisk og til tider melankolsk stemning. Den indeholder enkelte ubehagelige scener; i én dramatisk scene ser man fx en mand løbe i desperation efter en flok forvildede får, som er på vej til at styrte ud over en klippeskrænt. Man ser flere af fårene falde ind mod klipperne, hvor de slås ihjel, samt de mange døde får, der ligger på jorden. Efterfølgende ser man manden råbe og skyde ulykkeligt og desperat. I en anden scene åbner en kvindelig hovedfigur en kiste, og man ser ligene af en kvinde og et nyfødt barn. Det døde spædbarns ansigt er blå-violet og fremstår usminket. På grund af de nævnte scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.04.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Far from the Madding Crowd
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Far from the Madding Crowd' foregår i 1800-tallets England og følger den unge Bathsheba Everdene, der flytter til en ny landsby efter at have arvet sin onkels gård. 

Bathsheba er en handlekraftig og selvstændig kvinde, der ikke er bange for selv at drive gården og styre landbruget. Modspillet til tidens kønsroller skaber en del opmærksomhed omkring den smukke landejer, og snart er hun splittet mellem tre vidt forskellige bejlere - den jordnære fåreavler Gabriel, den charmerende sergent Frank og sidst den ældre samt velhavende William Boldwood.

'Far from the Madding Crowd' er baseret på Thomas Hardys klassiske roman fra 1874 og er foruden at være forfatterens første litterære succes også kendt som Hardys klareste hyldest til den landlige idyl. Danske Thomas Vinterberg har instrueret den britiske periodefilm med Carey Mulligan i hovedrollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (267 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tiltroen til Thomas Vinterberg vokser med dette på én gang stilsikre og varmt ulmende værk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Far from the Madding Crowd' er ikke en film, der formår at række ud over sin egen litterære tidslomme og sige os noget om livet i dag. Den siger i det hele taget ikke meget." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Far from the Madding Crowd' er i Vinterbergs hænder blevet til et yderst velfortalt drama om længsel og begær mellem mennesker. En film, som hypnotiserer sit publikum og indtagende betager fra start til slut." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] Charlotte Bruus Christensens evne til at lade billederne farve figurernes stemning er et af de mest iøjnefaldende træk ved Vinterbergs 'Far From the Madding Crowd' [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en stor mundfuld, men for romantikeren er den værd at smage på." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er måske godt for Vinterbergs karriere, men den er unødvendig for filmkunsten." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Far from the Madding Crowd' er tæt på at være en lydefri film. Det lykkes at levendegøre passionen, snarere end at forklare den. [...] I Vinterbergs hænder bliver 'Far from the Madding Crowd' en moderne fortælling, som respekterer sit klassiske forlæg, men taler til tiden og mennesker nu." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Flot landskab, flotte billeder.

Det er ikke svært at gætte sig til hvad det ender med, selvom den selvfølgelig kunne have haft en Gone with the wind slutning.

Carey Mulligan er rigtig godt castet til hovedrollen - man tror på hende som den uafhængige kvinde, som selv mener hun kan klare sig uden en mand, men som ikke kan, alligevel.

Thomas Vinterberg gør et rigtigt godt stykke arbejde, men man kunne godt have ønsket sig en lidt større historie.

asgeruser/69314

Rigtig fin film visuelt, god historie, stemning og skuespil. Lige som det skulle være. Kan varmt anbefales.

Tanjasl

Filmen indeholder alt det du kan forvente dig af et engelsk romantisk drama der foregår i 1800 tallet. Så hvis du kan lide Stolthed og Fordom, Stormfulde Højder og lignede er denne film noget for dig. Jeg er selv fan er periodedramaer men du skal være til denne slags film for ikke at mene den er langtrukken og kedelig. Carey Muligan gør det som altid godt og man finder desuden flere solide præstationer fra de øvrige medvirkende.

Heidi S. Pedersen

Jeg var inde og se denne film med en god veninde som sad og tudede en hel del af filmen igennem, dog vil jeg ikke desideret sige at jeg selv sad og tudede, men jeg blev rørt... Ingen tvivl om det...

Jeg synes virkelig at det er en skøn film der virkelig rammer plet!! Der er både en masse romantik/kærlighed, arbejdsgang, jalousi, død og ja, den er meget godt lavet når man tænker på at den skulle være lidt "gammel dags stil"! :)

Skal jeg være lidt kritisk også, så vil jeg sige at den var lidt langt'ud'trukken i starten, men det ændrede sig HELDIGVIS til det bedre! :)

Jens Kirk

Den burde egentlig kun få 1 stjerne, men de ekstremt flotte billeder, der holder hele filmen igennem, trækker den op på 2 stjerner.
Handlingen er særdeles tynd. Der findes andre periodefilm der omhandler livet på landet i Victoriatidens England, som har noget mere handling end "Far from the Madding Crowd". Filmen står ikke tilbage som en film, der vil blive husket.

Iben Lynge

Ufrivilligt komisk visse steder men ellers gabende kedelig, minimalistisk uden følelse og drama. Følte jeg spildte min tid.. Havde ellers glædet mig!

HeleneColor

Ingen tvivl om at filmen her havde ultra smukke billeder, fordi det havde den i den grad. Man får den længsel at komme hen til det eventyrlige location, hvor filmen er vagt til live! Wow hvor var filmen godt nok smuk!!
- Fortællingen var også virkelig noget ved, men desværre under få øjeblikke i filmen bliver det altså bare noget langtrukket i længden...

Men ej, filmen holdt sin spændningspunkt til det sidste, og man kunne gå ud af biografen med et smil på læben. Især fordi en ældre kvinde, der sad bag ved en, sagde: "Jeg ville have klaget og bedt om pengene tilbage, hvis den ikke endte som den skulle nu her", og Ja. Kan kun give hende ret :)

Hvis man elsker de gammeldags fortællinger af de gode og smukke engelske dramaere, så skal man give sig den ære at se Far from the Madding Crowd!

pia

har aldrig kedet mig så meget....................

Erik F

Med sin nye film er Thomas Vinterberg langt væk fra den minimalistiske socialrealisme, som vi kender fra "Festen" og "Submarino". Denne gang har han kastet sig over et romantisk kærlighedsdrama, baseret på en berømt engelsk 1800-tals roman "Far from the Madding Crowd" skrevet af Thomas Hardy, og han er bestemt ikke hr. hvem-som-helst. I England anses Hardys værker nærmest som værende nationalklenodier, for ingen har som ham beskrevet de frodige, grønne, engelske landskaber, hvor landbefolkningen lever i pagt med naturen og døgnets og årstidernes cyklus. Det kunne lyde som en værre gang Morten Korch, men i modsætning til Korchs personer er Hardys romanfigurer virkelig psykologisk interessante. Gennem sine hovedpersoner (ofte kvinder) beskriver han kærlighedens mange veje og især vildveje , og ofte rammes hans romanfigurer ubarmhjertigt hårdt af skæbnens lunefuldheder! Der er altså godt med drama i hans romaner, og mange er da også blevet filmatiseret, det gælder blandt andet "Tess", som Roman Polanski lavede en uforglemmelig udgave af engang i 1970'erne.

Hovedrollen som den unge velhavende jordbesidder Bathsheba Everdene, der har hele tre tiltrækkende bejlere at vælge imellem, men alligevel foretrækker uafhængigheden og friheden - i hvert fald indtil lidenskaberne for alvor bliver vakt, spilles af den britiske skuespiller Carey Mulligan, og det gør hun fremragende. Man bliver aldrig træt af at kigge på hendes ansigt, fordi hun har så stort et register at spille på. De øvrige roller er også besat med britiske skuespillere, dog undtaget er rollen som den sympatiske Gabriel Oak (én af de tre bejlere), der spilles af den belgiske hunk, Matthias Schoenaerts, der i øvrigt også er med i den nye " The Loft".

Filmens allerstørste scoop er dog den danske fotograf Charlotte Bruus Christensen, der løfter filmen højt op over det middelmådige. Hendes billeder er så svimlende smukke og stemningsskabende, at man bliver totalt revet med af historien. Musikken derimod, er alt for svulstig, og alt for ivrig efter at fortælle os, hvad vi nu skal føle, og så har jeg det også svært med kostumerne. Indrømmet de er flotte, men de virker lidt for lækre - ja selv høstarbejderne på marken, ser ud som var de klippet ud af et modemagasin.

Men man kommer ikke uden om, at Vinterberg har lavet en stor og medrivende film. 5 stjerner.

Line FS

Overraskende fangende og medrivende! Jeg følte mig total slugt og var som i en trance da filmen sluttede.

Man skal uden tvivl være til denne slags film, for ikke at falde i søvn eller kede sig gevaldigt. Det vil jeg gerne slå fast. Men jeg elsker periodedramaer, store romancer og stærke kvinder. Og dette er en utrolig smuk film. Historien fangede mig, og især pga. skuespillet hos de enkelte og skuespillernes samarbejde. Det er en drama med fokus på personer, personligheder, forventninger, traditioner og styrke.
En visuel virkelig imponerende film, som skaber et fantastisk univers og romantiseret billede på tiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.