Cookie- og Privatlivspolitik

Familien Bélier

Tilladt for alle
Filmen har en let og venlig grundstemning, og handlingen udspilles primært i dialogen. Enkelte scener indeholder let dramatik, som fx da hovedpersonen får en lussing af sin far, da en dreng får en allergisk reaktion og besvimer, og da hovedpersonens døve mor drikker sig fuld i nedtrykt sindstilstand. Da de let dramatiske scener er få og korte, og da filmen grundlæggende bæres af en varm og rolig fortælling, vurderes det, at den ikke kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
14.05.2015
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La famille Bélier
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Familien Bélier' handler om teenagepigen Paula Bélier, der bor sammen med sin mor, far og bror, der alle er døve.

Den alternative opvækst, som eneste familiemedlem med en hørelse, har aldrig forhindret Paula i at leve et godt liv, selvom meget af hendes tid er gået med at hjælpe til på familiens gård og fungere som tolk. En dag finder Paula ud af, at hun besidder et unikt sangtalent, og pludselig har den unge pige et nyt mål med tilværelsen.

Samtidig møder hun skolens nye smarte dreng, der ligesom hende selv drømmer om at komme ind på en prestigefyldt musikskole. Paula begynder at øve sig til optagelsesprøven i Paris, men beslutter sig for at holde det hemmeligt for sin familie.

Komedie-dramaet 'Familien Bélier' har vundet internationale publikumspriser for sin sammenblanding af skæv komik og dybtfølte scener. Hovedkarakteren Paula spilles af Louane Emera, der vandt den franske udgave af talentprogrammet The Voice. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (99 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Familien Bélier' er varm uden at være kalkuleret. Og så er humoren af den perlende og let pinlige slags. Jeg fældede tårer i biografen, og jeg grinede og jeg fik lyst til at råbe filmens kvaliteter ud fra de højeste hustage." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et charmerende, varmt, sjovt, sødt og universelt coming-of-age-drama [...]." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det hele [er] lidt for hyggeligt, ufarligt og manipulerende til for alvor at gøre varigt indtryk. Lidt mere salt havde gjort underværker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen satser stærkt på tilskuernes følelser og undgår ikke strejf af sentimentalitet. Desuden svinger den mellem familiedrama og folkekomedie [...]." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Under 'X Factor' har jeg haft glæde af at slukke for lyden en tid! Ja, dels for bare at slippe. Men også for bedre at skelne personligheden, selve udstrålingen. Og her ser vi, at debutanten Louane Emera [...] virkelig har présence og naturlighed [...]." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ellen

Ja kan kun ANBEFALE denne film :-)
Min veninde og jeg, var sååå enige i...at gi'...hele 10...********** ( stjerner :-)

Segoyuser/116755

Den er bare godt lavet, fik grinet , blev dybt rørt, hørt smuk musik, gå ind se filmen den er alle pengene værd.

Seraphineuser/293036

Hvis man kun skal se en film i år - er dette filmen.
Den er rørende, tankevækkende og ren feel good.
Man må endelig ikke lade sig begrænse af, at det er en fransk film - (hvis man normalt har det anstrengt med det).
Jeg skal helt sikkert også have filmen på DVD. Musikken er skøn og der sættes gang i alle følelserne.
Vil anbefale alle at se den :-) - husk kleenex..

Wayne

En familie bestående af 3 døve, heraf en far som vil være borgmester, og en absolut ikke døv teenager med en fantastisk sangstemme - ja det er så dumt at det er sjovt.

Det er også sjovt at se familien diskutere med mimik og tegnsprog, og når Paula skal "oversætte" pinligheder for sine forældre.

Normalt kan teenagere føle at deres forældre ikke hører efter, hvad de siger - men her KAN de faktisk ikke høre noget.

En hyggelig film, med en forventelig finale.

Johnna

Den mest smukke og rørende film jeg længe har set. Filmen er uforudsigelig og det føles som om, at man har luret hvilken genre man har sat sig til rette for at se. Men fra at begynde med at være lidt skør og skæv på den humoristiske måde, så tager filmen pludselig et twist. Den bliver med et enorm nærværende og man suges ind i familiens personer. Man mærker deres store kærlighed til hinanden, smerten og glæden ved teenagerdatterens løsrivelsesproces og det at have et handicap.

Smuk smuk film

Louise

En anderledes og sjov film. Filmen er dog meget forudsigelig, og lidt for meget lige efter bogen. Desuden manglede jeg, at filmen havde lidt mere dybde, hvilket var oplagt med filmens dilemmaer. Men helt sikkert en underholdende film, der giver et godt grin.

maria

jeg var positivt overrasket over hvor sjov spændende go og komisk filmen var...jeg både græd og grinte og blev rørt...
filmen kan varmt anbefales ;)
6 stjerner

Line

Familien Bélier er en rigtig god film, som udentvivl er unik på sin helt egen måde! Filmen har et exceptionelt fokus på den anderledes og skøre familien, Familien Bélier, som vi udentvivl når at holde utroligt meget af igennem filmen. Hvis man ønsker, at se en film som er livsbekræftende og hammer morsom, så skal man se Familien Bélier.

Søren

Vi var i onsdags inviteret i biffen af Kino.dk, i forbindelse med Kinotur - tak for det i øvrigt. Det var en fantastisk rørende film om udvilkingskrise, og fra barn-voksen-stadiet. Et stort dilemma optræder i filmen og man får virkelig empati for hovedpersonerne. Musikalsk var det også en stor oplevelse! Frankrig kan bare det med at lave gode film med god humor (The Big Blue, Taxi 1 og 2, De Urørlige, Samba mfl. og nu denne skønne Familien Beliér)

Som andre også påpeger er det svært at holde tårene tilbage - det behøver man heller ikke da man bare sidder i biografmørket.
Vi giver filmen 5 ud af 6 stjerner :-)
Ida og Søren

Ting

Selvom man ikke kan/har haft fransk, så er man ikke i tvivl om hvad de synger om. Det var en dejlig musikalsk oplevelse.

Filmen er meget "normal". Men det gør dog ikke så meget, siden jeg egentlig kun ville se den på grund af musikken.

4 ud af 6 stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.