/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Fægteren

Tilladt for alle
Filmen indeholder enkelte scener, hvor en mand føler sig truet og forfulgt. Da de er indlagt i en ellers roligt fortalt ramme, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende for børn.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Miekkailija
|

Den estiske film 'Fægteren' er inspireret af historien om den legendariske mesterfægter Endel Nelis.

I starten af 1950erne ankommer Endel til en afsides landsby i Estland. Han er på flugt fra Ruslands hemmelige politi, og gemmer sig derfor i byen.

Her får han et arbejde på en lille skole og starter en fægteklub for eleverne, hvor størstedelen er forældreløse som resultat af Ruslands besættelse.

'Fægteren' er en co-produktion mellem Estland, Finland og Tyskland, og var Finlands bud på en Oscarkandidat.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
2.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En fin og diskret tankevækkende film om sammenhold og passion ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "[Instruktørerne har] skabt en autentisk og virkelig stemningsfuld fornemmelse af at være i Estland under Stalins brutale skygge." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... en medrivende, historisk film om den enkeltes oprør mod et ækelt regime." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En livsbekræftende perle af en film om børn og voksnes kamp for værdighed og livsudfoldelse." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ljudmila

Rusland som et stat eksisterede inden 1917 og efter 1991. I 50-erne var det Sovjetunion og Estland lige som andre baltiske lande var blot en del af fællesskabet.
Det var ingen Russiske hemmelige politi den gang, den var den Sovjetiske. Det er ikke navn, der er afgørende, men indholdet. I sovjetiske tider var det lige så mange ester, letter, ukrainer, russer et cetera, som tjente til diktaturens formål. Kan simpelthen give en del af store navne bland ester.
Nu er det nemt at få hænderne vasket og lægge alt skyld på russerne. Det er både irriterende og trist at Rusland og russer bliver dæmoniseret i så høj grad, at de bliver sat til ansvar for alle fælles forbrydelser, som foregik i sovjetiske tider.

maarjauser/534334

Filmen er overraskende underholdende og giver et godt indblik ind til Endel Nelis liv i løbet af nogle år, men også til den ret lukkede Sovjet tid. Der var nogle punkter, hvor man kunne have haft mere baggrundsviden om Estlands historie (ligesom det med den hemmelige politi i Sovjet tid), men overalt betød det ikke så meget. Er nok lidt af en 'feel good story'.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.