Cookie- og Privatlivspolitik

Esthers Orkester

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let humoristisk grundstemning. Den indeholder scener med voksne og børn, som er triste og kede af det grundet et nært familiemedlems død. I en enkelt scene skændes to voksne karakterer og den ene får et knytnæveslag. De dramatiske scener er imidlertid kortvarige og ingen kommer alvorligt til skade. Da karaktererne desuden fremstår stærke og filmens fortælling forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.06.2022
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Esthers orkester
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|
Esthers orkester plakat

Den danske film 'Esthers Orkester' er en fortælling om et kærestepar og deres samlivs op- og nedture, fortalt igennem parrets første og sidste dag sammen.

Esther (Annika Aakjær) er børnebogsforfatter, og igennem sit arbejde møder hun Thomas (Johannes Lilleøre).

En dag vendes deres liv pludselig på hovedet, og de er hver især nødt til at påtage sig nye roller i livet, og navigere i en ny hverdag.

Filmen handler om en stærk, uperfekt og uforudsigelig kærlighedshistorie, og hovedpersonerne konfronteres med emner som tiden, kærligheden og døden.

I filmen ses også Ulf Pilgaard som Esthers far, Stina Ekblad som Esthers mor og Peter Gantzler som tegneserieredaktør.

Filmen er Alexander Bak Sagmos spillefilmsdebut, og han har skrevet manuskriptet i samarbejde med Troels Engelbrecht. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
4.5
2.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Åh, hvor ville man gerne elske den danske film 'Esthers Orkester'. Kærlighed og død er vigtige emner. Karaktererne er knuselskelige i al deres kejtethed, hovedrolleskuespillerne Annika Aakjær og Johannes Lilleøre fortjener en chance, og instruktøren Alexander Sagmo er stadig på vej. Desværre falder det hele til jorden..." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Alle de medvirkende leverer veloplagte præstationer, men historien drukner i ambitionerne om at komme omkring abstrakte størrelser som livet, døden og kærligheden." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Alexander Sagmos debutfilm, 'Esthers orkester', er gennemsyret af en karakteristisk uskyldsren og grundpositiv indstilling. Den ses i spillestilen hos det store flertal af karaktererne, der fremstår velmenende, blåøjede og befippede, som om verden konstant tager fusen på dem." (Lone Nikolajsen)

 • Politiken

  "Det er sådan set en fin lille hjertevarm historie, Alexander Sagmo og Troels Engelbrecht har skruet sammen, men det er svært ikke at ærgre sig over, at Annika Aakjær skal tilbringe så meget af fortællingen uden for billedet. [...] havde manuskriptet ladet Aakjær komme mere til fadet, er jeg ret sikker på, at filmen ville have fået mere energi og fremdrift, end tilfældet er nu." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Med Annika Aakjær i hovedrollen og sin fjollede, rimende titel lyder 'Esthers orkester' som en komedie. Men faktisk er den nye danske film af Alexander Sagmo en ret alvorlig fortælling om at miste. De blandede signaler er kendetegnende for filmen, som ikke helt kan finde sine ben mellem socialrealistisk familiedrama og finurlig komedie." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/110740

Jeg havde ingen forventninger til filmen, men den fik mig godt nok. Virkelig smuk historie.

Lone

Esthers Orkester er en af de bedste film jeg har set i flere år.Det er en nærværende og varm film, der behandler et tabu emne som døden, med både nænsomhed, varme og den forløsende latter. Især en af de sidste scener i filmen er utrolig stærk, hvor livet, døden og kærligheden mødes på en smuk og underfundig måde. Se filmen og se den scene

Christoffer

Jeg synes, det er en rigtig god film! Vedkommende plot og Annika Aakjær er bare helt super i den rolle!

Anders Voss

En dejligt forfriskende fortællestruktur man ikke tit får lov til at finde i danske film. En sjov og rørende biografoplevelse, og man kan kun håbe på, at der kommer flere film som denne, der har lidt mere at byde på end den almene, danske blockbuster.

Marie

Skøn film om den uundgåelige og smukke balance mellem sorg og kærlighed :)

Michael Leth

Fantastisk film, som er meget udansk.
Jeg grinte, fortabte mig, og græd da filmen sluttede.
Kan varmt anbefales!

Peter

En rodet film der ender i ligegyldighed, desværre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.