Cookie- og Privatlivspolitik

Escape Plan

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et barskt fængselsmiljø præget af vold og afstraffelse. Der indgår en lang række scener med vold. I en scene bliver en mand dolket i halsen. I en anden scene bliver en mand torturlignende banket af mænd i uhyggelige sorte masker. I en tredje scene bliver en mand henrettet ved skud. På grund af scenernes grafiske og afstumpede karakter vurderes filmen at kunne skræmme børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.10.2013
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Escape Plan
|

'Escape Plan' er en action-thriller om Ray Breslin, der specialiserer sig i et helt særligt erhverv. Han tester fængslers sikkerhed.

Det sker ved, at han lader sig indsætte som fange under falsk alias og derefter påviser over for de uvidende fængselsansatte og deres direktør, at der er huller i sikkerheden. En sidste og meget profitabel opgave dukker op, og Ray beslutter sig for at tage imod den, selvom han ikke kender placeringen eller de nærmere forhold i det hemmelige fængsel, der bliver kaldt "The Tomb".

Noget går dog helt galt, og hans plan for at slippe fri er umulig at føre ud i livet. Fængslet er nemlig bygget efter hans egne notater om flugtsikkerhed. Hans eneste chance er nu at alliere sig med en anden fange ved navn Emil Rottmayer.

Selvom det ikke er første gang, at action-ikonerne Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone tørner sammen på det hvide lærred, markerer 'Escape Plan' deres hidtil længste filmmøde.

Stallone har hovedrollen, men Schwarzenegger har filmens næststørste rolle, der viser sig mindst lige så vigtig for flugtforsøget. Ud over muskelbundterne har Jim Caviezel (The Passion of the Christ), Vinnie Jones (Snatch.) og Sam Neill (Jurassic Park) roller i filmen.

'Escape Plan' er instrueret af Mikael Håfström, der tidligere har filmatiseret Jan Guillous roman 'Ondskan' (2003).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (339 votes)
4.3
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selve historien er noget værre vås, hvis man går den efter i sømmene, men Sly og Arnie er underholdende selskab i de par timer, som filmen varer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] holder en underholdende balance imellem alvor og let selvironisk macho-humor." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Spændingen drukner i de mange kortslutninger og forudsigelige nævekampe og pistoldueller." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Har man behov for lidt eskapisme, er 'Escape Plan' lige sagen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] en velfungerende actionfilm, der folder sin overraskende historie ud lag for lag frem mod et velorkestreret klimaks." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Det er på en lidt billig baggrund, men det er den bedste Schwarzenegger-film i næsten 20 år." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Det er spændende på den gammeldags måde, og filmen er ikke uden hård humor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Sikke en fed film, og Arnold og Stallone er pisse fede sammen. For satan en oplevelse!

Lars Michael

Det er nok en af den bedste film de to har lavet sammen , hold da op hvor den her film kører og nej hvor er den god ville gi den 6 stjerner fordi at Schwarzenegger og Stallone spiller pisse godt en rigtig drenge film.

Wayne

Egentlig fortjener filmen kun 3 stjerner - den sidste giver jeg af rent nostalgiske grunde.

Skønt gensyn med 80'ernes ubestridte action konger - historien lever fuldt ud op til hvad d'herrer ellers har bedrevet. Det er også rart at se, for en gangs skyld, at de virkelig er blevet ældre. Det kan de ikke skjule, trods adskillige ansigtsløft.

Filmen fungerer, men svagheden er - som den var i mange 80'er film, at skurken bare er gennemført ond, og sadistisk og at det fyger gennem luften med flade udtryk, som Ashole. Desuden er det utroligt, at et så sikkert fængsel, tilsyneladende har brug for flere vagter end indsatte.

CINEMANDRUP

Sly og Arni together - det er der ikke meget pileflet over. En film hvor to så store action stjerner går sammen er et overskud af macho humor.

Filmens historie i sig selv scorer nok ikke mange oscar statuetter for at tænke ud af boksen, men hvis man ved hvilken genre denne film er tiltænkt bliver man ikke skuffet. Historien er passende troværdig til en old school action film og konceptet i sig selv, hvor man blander action og strategisk fængselsflugt er set bedre, men filmen bærer sejren hjem idet vi har Sly og Arni.

Sylvester Stallone, aka Ray Breslin, lever sig ganske udemærket ind i rollen som sikkerhedsekspert og det er tydeligt at han har tænkt over og lavet sine lektier med hensyn til hvilke muligheder der gør sig gældende for at en flugt kan lade sig gøre.
Arnold leverer sammen med Sly macho humor non stop i denne film og deres samspil sammen virker egentligt meget godt. At Arnold så får et føl - hjernenedsmeltning - på tysk er intet mindre end Wunderbar. Det er sku sjældent og meget morsomt.

Jeg følte mig underholdt hele vejen igennem filmen og har en stor kærlighed for film vedrørende fængselsflugter. Det er tydeligt at det er en film, hvor du ved hvad du får når du ser forsiden af coveret og hvis du ved det på forhånd, så bliver du ikke skuffet.

Filmen får 4 stjerner:

En stjerne for action/humor
En stjerne for en fængselsflugtfilm
En stjerne for Arni
og en stjerne for Sly

Camie

... kan endnu. Jeg er sikker på at mange af os der er vokset op sammen med 80'ernes action-film har drømt om at der blev lavet en film hvor Sly og Arnold spiller sammen. "Escape plan" er første gang det sker for alvor.

Det er herligt at opleve de to største action-stjerner fra den tid spille deres roller som vi kender dem fra utallige andre film, og samtidig se at de komplementerer hinanden så fint.

Selve plottet er måske ikke så imponerende. Jeg vil ikke kalde det forudsigeligt, da det har sine twists ind imellem. Men det virker lidt for McGyver-agtigt sine steder.

Det skal man dog ikke lade sig stoppe af. Den er et skønt gensyn med masser af action og "one-liners" som vi kender det fra tidligere. Måske er det mest af nostalgiske årsager og man skal være vokset op i 80'erne for virkelig at sætte pris på den, men som en ned-på-jorden action film er den absolut seværdig.

Frank

God film

Niklas B. Luu

Endnu et mesterværk af Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegge, der hele vejen igennem viser både humor og klogskab. Elsker virkelig sådan her nogle film med en masse tænkning, og især plottet helt til sidst. Syntes dog der mangler et eller andet til slutningen, og måske også lidt mere action

Alt i alt en god film, og ser frem til endnu en film med Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegge på samme hold :)

Christian

Havde egentlig ikke rigtig set traileren, og havde ikke nogen forventninger overhovedet, men jeg blev positivt overrasket. Det er action af den gode kaliber, virkelig en fed blanding af Stallone og Schwarzenegger.

Jeg var virkelig godt underholdt hele filmen igennem, og er man til et afbræk med noget god action, så er denne film bestemt værd at se. Jeg har set 2 ud af de film instruktøren har lavet ud over den her, og det er film jeg har set flere gange, så tror bestemt også at jeg skal se denne film igen, når humøret er til hardcore nådesløs action.

lise lotte

Måske bliver skuespillerne ældre men deres "lines" er stadig fede!

S. Rico

Stallone har en tendens til at være lige lovlig selvfed, mens Arnold er mere afslappet med hans selvironiske facon. Det er egentlig ikke nogen speciel god fængselfilm. Stallones flugtmetoder er fortænkte og urealistiske. Jeg foretrækker fængselfilm med genialt udtænkte flugtplaner. Stallones karakter skal godt nok forestille at være genial, men hans metoder er utroværdige.

Heldigvis er det vældigt underholdende, og de to ældre herrer bliver man ikke sådan træt af at se på. 3 stjerner til filmen og en ekstra stjerne til Arnolds utrolig underholdende tyske "flæberi". Det er vist ikke set før.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.