Cookie- og Privatlivspolitik

En ven for livet

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Beautiful Day in the Neighborhood
|

Filmen 'En ven for livet' handler om den populære børnevært Fred Rogers, som stod bag programmet 'MisteRogers' Neighborhood' fra 1968 til 2001.

Historien er centeret omkring journalisten Llyod Vogel, der skal lave et portræt af Mr. Rogers - og mødet ændrer den kyniske skribents syn på livet.

'A Beautiful Day in the Neighborhood' er baseret på en virkelig historie, og artiklen "Can You Say... Hero?" af Tom Junod, som han skrev for Esquire.

Den folkekære Tom Hanks er hovedrolleindehaver og skal altså portrættere børneværten.

Instruktøren bag det biografiske drama har tidligere lavet Diary of a Teenage Girl samt den tredobbelte Oscar-nominerede 'Can You Ever Forgive Me?'

'En ven for livet' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er svært at se, hvem denne film vil kunne henvende sig til i Danmark. Den er hverken for børn eller for voksne. Børn vil kede sig og synes, at den er alt for alvorlig. For det er nok meget begrænset, hvor mange børn i Danmark der kender til det amerikanske fænomen Mr. Rogers. Og uden nostalgifaktoren så vil den næppe tiltale de unge.

Voksne vil højst sandsynlig også kede sig og synes, at den er kvalmende banal. For budskabet bliver virklig skåret ud i pap i børnehøjde - hvilket lige præcis er Mr. Rogers store talent - men som efterlader en med en alt for sukkersød smag i munden.

Matthew Rhys (fra The Americans) spiller en journalist med et meget anstrengt forhold til sin far. Tom Hanks spiller Mr. Rogers, og langt ind i filmen tror man, at de to hver især vil bidrage til at åbne den anden op. Men nej, det går kun den ene vej. Mr. Rogers beholder sin facade oppe gennem hele filmen og fremstår som en uvirkelig helgenagtig karakter. Det havde været rart at se ham skildret som et helt og nuanceret menneske, men i stedet får man et - måske/måske ikke - urealistisk glansbillede.

Journalisten er til gengæld et helt menneske, og han gennemgår selvfølgelig den forventede udvikling. Efter nogle møder med Mr. Rogers forsvinder et helt livs gammelt nag og had til sin far som dug fra solen. Det er muligt, at det er baseret på en sand historie, men det gør det ikke lettere at købe.

da9eluser/174638

Er der nogle der ved hvornår "EN VEN FOR LIVET" får perimere?

Jonathanuser/248202

Jeg kan se den har dansk præmiere d. 19. marts, men ved ikke om nogen danske bio har den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.