Cookie- og Privatlivspolitik

En ny chance til Larry Crowne

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
25.12.2011
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Larry Crowne
|

Tom Hanks har instrueret og spiller titelrollen i 'En ny chance til Larry Crowne'.

Larry Crowne er en midaldrende og elskværdig fyr, der har arbejdet som førende teamleder i et stort firma siden sin tid i søværnet.

Nu er han blevet fyret og har svært ved at betale sine regninger. Derfor vender han tilbage til sit lokale college for at starte forfra i tilværelsen. Her bliver han forelsket i sin lærer Mercedes (Julia Roberts), som har mistet lige så meget passion for sin undervisning, som hun har for sin mand. 

'En ny chance til Larry Crowne' er skrevet af Nia Vardalos, der også skrev og spillede hovedrollen i succeskomedien 'My Big Fat Greek Wedding' (2002). Det er desuden Tom Hanks' anden spillefilm som instruktør efter 'That Thing You Do' (1996).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)
3.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Upåfaldende, slap instruktion og derfor upåfaldende spil, selv af Tom Hanks, der har instrueret (...) og af Julia Roberts, der dog har bevaret noget af sin tempererede sødme og stadig er en smuk kvinde, men her præsterer hun kun det ordinære, altså det upåfaldende." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Den amerikanske pointe – at man kan, hvad man vil, især med lidt hjælp fra vennerne – er selvfølgelig god nok. Og Tom Hanks’ instruktion er rolig og sikker." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Filmen er florlet, skønt emnet er vægtigt. Hanks har aldrig været en dyb instruktør, men han mestrer miniaturen og spiller Larry Crowne med en troskyldighed, der næsten tangerer hans rolle i 'Forrest Gump' (...) (jeg) fik både latter og tankestof med." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "Filmen rykker ikke ved de helt store følelser og sætter heller ikke dybe tanker i gang, men man kan kun blive i godt humør af denne varme feelgood, romantiske komedie." (Michael Lind)

 • Berlingske

  "... fortællingen er blottet for konflikter og er ren og skær hygge i selskab med to superstjerner." (Jacob Wendt Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

af klichéer i filmen - og man spekulerer om man virkelig kan tro på de to karakterer, som jo har gjort det til hudløshed i samme genre.

Men de, særligt Hanks, kører den hjem på charmen. Herligt at se en komedie, som behandler krisen, og dens betydning for den almindelige amerikaner.

Nicoline

Det er en sød film og den har helt sikkert sine humoristiske højdepunkter. Selvom det ikke er en spændende film eller en film som har et eller andet unikt budskab og selvom den er ret forudsigelig, så var jeg stadig godt underholdt og jeg sætter ligeledes, som alle de andre anmeldere, stor pris på scenen hvor Julia Roberts spiller fuld, priceless ! Hun er altid skøn at se i film og hun spiller som en drøm. Tom Hanks gør det også stadig fremragende trods alderen efterhånden har sneget sin ind på ham.
Igen, en stille og rolig sød film som man kan sætte sig til at se hvis man ikke forventer andet end lidt underholdning en kedelig søndag aften, men den kan desværre ikke snige sig op på mere end 3 stjerner grundet det lidt manglende dybere budskab og et ikke eksisterende spændingsmoment.

Karenuser/324

...med skønne skuespillere som Tom Hanks og Julia Roberts? og så i fint og velspillet samspil. Enig med Jesper at Julia er skøn der hvor hun spiller småfuld. Ligeledes enig med Ellen. Julia er bare Julia - fantastisk, lige meget hvad hun spiller..

Ikke nogen stor film, men sød og god at se med sin kæreste ;o)

Marcouser/554611

En ganske fin og underholdende film, der samtidig har lidt ekstra at fortælle. Skuespillet er kompetent, og jeg følte mig godt underholdt efter ca. halvanden time i biografens mørke.

Mehmetuser/963403

Ser lige lovende ud.
Jeg er ikke meget til drama. med Tom Hanks, det tager kegler

Jesper

Velspillet komedie bygget over et gammelt setup; mand kommer i krise og møder en skøn kvinde, der åbner hans øjne for en anden verden.

Men med et twist - den skønne kvinde er ikke i første omgang "den rigtige", men en studiekammerat og den rigtige er i første omgang et lidt småsurt og halvalkoholiseret ribs. Men skøn at skue (pragtfulde ben).

Julia Roberts er pragtfuld i en scene, hvor hun spiller småfuld.

Zenia

vi så den på vej hjem fra tenerife i flyet!!!!

since84user/12622

En udmærket film og god underholdning, dog uden at være fantastisk (man føler lidt at man har set den før).
Synd at den først kommer i danske biografer, efter at den er ude på DVD.

Frkbrokuser/935539

Jeg så denne film i fredags og havde nok for høje forventninger. Jeg er stor fan af Tom Hanks og han gør det også fremragende; minder faktisk en smule som hans rolle som Forest Gump. Men filmen har ikke rigtig et klimaks og spændingen er der ligesom ikke rigtig. Men den er bestemt ikke kedelig af den grund og man sidder efterfølgende med en dejlig fornemmelse i maven. Det er næsten en ungdoms-kærligheds-komedie, bare med etableret og talentfulde skuespillere:) Kærlighed når det er bedst.

Ellen

Den skal jeg bare se!
Elsker Julia Roberts! Hun er en fantastisk skuespiller! Hun kan gøre at filmen bliver bedre! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.