Cookie- og Privatlivspolitik

En hvid, hvid dag

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder flere scener med uheld, ulykker, overfald, slåskampe, skyderier og knivstikkerier. I flere af disse scener er personerne ude af balance og meget hævngerrige. I en voldsom scene overfalder og slår en af hovedpersonerne fx to politibetjente på politistationen. I en anden meget voldsom og blodig scene bliver en af hovedpersonerne overfaldet af en hævngerrig mand med en kniv. Overfaldet bliver overværet af et barn, der skriger af frygt og angst. Da de voldsomme scener er skildret meget realistisk, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2019
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hvítur, Hvítur Dagur
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dramaet 'En hvid, hvid dag' følger den midaldrende politimand Ingimundur, der holder en pause efter sin kones pludselige dødsfald.

Tiden i den afsidesliggende islandske by bruges med at sætte datterens hus istand, gå til påtvungne samtaler med psykologen og på at passe på barnebarnet Salka, med hvem han har en særlig stærk binding. 

Desværre kan den tidligere efterforsker ikke slippe følelsen af, at noget er galt. Snart begynder Ingimundur at fatte mistanke om, at konen skulle have haft en affære med en lokal mand.

En alvorlig besættelse begynder at tage form, og inden længe udsætter Ingimundur sig selv og sine allernærmeste  for fare.

'En hvid, hvid dag' er en fortælling om maskulin sorg, bitter hævn, ubetinget kærlighed og islandsk mentalitet. Filmen deltog i Cannes Film Festival, hvor hovedrolleindehaveren Ingvar Sigurðsson vandt en Rising Star Award.

Den islandske instruktør Hlynur Palmason, der er dansk uddannet, stod tidligere bag den prisvindende Vinterbrødre. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'En hvid, hvid dag' er ikke blot et flot indblik i, hvad der sker bag de tætmaskede islandske sweatre i den tågede provins. Den er også et flot indblik i den maskuline smerte." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmland P1

  "'En hvid, hvid dag' kunne snildt have været endnu en filmisk beretning om maskulin følsomhed, men pakket ind i en hvid, hvid tåge og en utæmmelig, uforudsigelig natur, er den blevet en urovækkende og rørende – og meget islandsk – kærlighedshistorie." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Palmason overbeviser med sin anden film om, at han er et af de helt store talenter på den internationale filmscene lige nu ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'En hvid, hvid dag' er ikke et originalt værk som 'Vinterbrødre', men det er en god film, lavet af en lovende instruktør opsat på at komme i dybden med mennesker, mens han definerer og udforsker et egensindigt udtryk." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Med 'Vinterbrødre' satte Hlynur Pálmason sig i respekt. I 'En hvid, hvid dag' bliver han en moden fortæller, som taler med dybde og autoritet." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter