Vind biografbilletter hver uge

En hvid, hvid dag

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder flere scener med uheld, ulykker, overfald, slåskampe, skyderier og knivstikkerier. I flere af disse scener er personerne ude af balance og meget hævngerrige. I en voldsom scene overfalder og slår en af hovedpersonerne fx to politibetjente på politistationen. I en anden meget voldsom og blodig scene bliver en af hovedpersonerne overfaldet af en hævngerrig mand med en kniv. Overfaldet bliver overværet af et barn, der skriger af frygt og angst. Da de voldsomme scener er skildret meget realistisk, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2019
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hvítur, Hvítur Dagur
|
Billetter

Dramaet 'En hvid, hvid dag' følger den midaldrende politimand Ingimundur, der holder en pause efter sin kones pludselige dødsfald.

Tiden i den afsidesliggende islandske by bruges med at sætte datterens hus istand, gå til påtvungne samtaler med psykologen og på at passe på barnebarnet Salka, med hvem han har en særlig stærk binding. 

Desværre kan den tidligere efterforsker ikke slippe følelsen af, at noget er galt. Snart begynder Ingimundur at fatte mistanke om, at konen skulle have haft en affære med en lokal mand.

En alvorlig besætte begynder at tage form, og inden længe udsætter Ingimundur sig selv og sine allernærmeste  for fare.

'En hvid, hvid dag' er en fortælling om maskulin sorg, bitter hævn, ubetinget kærlighed og islandsk mentalitet. Filmen deltog i Cannes Film Festival, hvor hovedrolleindehaveren Ingvar Sigurðsson vandt en Rising Star Award.

Den islandske instruktør Hlynur Palmason, der er dansk uddannet, stod tidligere bag den prisvindende Vinterbrødre. (Copyright: kino.dk)

Skal du se En hvid, hvid dag?
(19 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.