Cookie- og Privatlivspolitik

En helt almindelig familie

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder flere scener hvor personerne er kede af det, fortvivlede, græder og er følelsesmæssigt ude af balance. I en scene fx slår hovedpersonen i fortvivlelse og vrede en modspiller på fodboldbanen. I en anden scene drikker hovedpersonen sig så fuld, at hun besvimer og må på hospitalet, efter at hun er blevet drillet af sine kammerater med sin fars kønsskifte. Da de filmiske virkemidler er afdæmpede og filmen har en positiv udgang, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
20.02.2020
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En helt almindelig familie
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, POW20, Strikkebio, Seniorbio, Særvisning
|

Den danske feel-good drama 'En helt almindelig familie' handler om en lille forstandsfamilie, hvis liv bliver totalt vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn.

Thomas bliver til Agnete. Men hvad gør det egentlig ved den fodboldglade familie? Især den 11-årige datter Emma har svært ved at acceptere den drastiske ændring.

I hovedrollen ses Mikkel Boe Følsgaard, der gennemgår en imponerende transformation til kvinde.

Malou Reymann får sin spillefilmsdebut som instruktør, men har tidligere bl.a. medvirket som skuespiller i Se min kjole.

Historien er baseret på instruktørens egen barndom, hvor hendes far skiftede køn - og med den stærke fortælling i bagagen får hun i filmen altså lejlighed til at reflektere over vores syn på kernefamilier og normalitetsbegrebet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (162 votes)
4.1
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den kun 12-årige Kaya Toft Loholt demonstrerer en voksen skuespillers overblik og mod i lange scener, hvor kameraet undersøger hendes kaos af modstridende følelser. Det er en stor præstation i en film, der ikke gør meget væsen af sig, men giver en masse igen, hvis publikum er parat til at lade sig transformere af dens ambition." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... det meste af vægten er selvfølgelig på Mikkel Boe Følsgaards skuldre, og han er exceptionel som Agnete." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Den sidste væsentlige balance, filmens skaber holder så imponerende, er, at hun formår at balancere det personlige kendskab til handlingen og samtidig den betragtende distance til denne, så filmen aldrig bliver privat indforstået, men konstant er fascinerende, overraskende og dybt gribende." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Nogle vil måske savne et par forklaringer undervejs, men jeg kan egentlig meget godt lide, at filmen bare lægger kortene på bordet, og lader det være op til tilskueren selv at samle stikkene op. En yderst overbevisende debut." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'En helt almindelig familie' er en familiefilm, bare på en helt anden måde. Den kommunikerer direkte ind i hjertet af familier, den udfordrer vores syn på familier, og den kan ses af alle familier med større børn. Måske bør den ses af alle familier med større børn." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Reymann har absolut gehør i forhold til at skildre barnets oplevelse af verden, og det gør 'En helt almindelig familie' til et af de allerbedste danske familiedramaer længe." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "De store følelser i forbindelse med kønsskifte og skilsmisse er orkestreret og doseret realistisk, og den lige så svære som nødvendige humor er balanceret med overblik." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En rigtig sød historie,og en overbevisende skuespil af Mikkel Boe Følsgaard.

Lisette

Synes desværre at filmen var meget rodet i dens handling. Jeg synes det, at lave en film om en mand, der gerne vil være en kvinde er et aktuelt emne. Jeg synes så det er ærgeligt, at jeg blev i tvivl Om, hvad handlingen faktisk var.. herunder synes jeg at filmen var meget langtrukket. Dog spiller “Emma” sit skuespil rigtig godt og autentisk!

Max

Ingen reel handling eller samtaler. Enormt kedelig film af en ellers interessant problematik

Anne-Marie

Fantastisk underholdning med dybt indhold. ❤️ jeg er vild med den!

Ghita

Rigtig god film som er godt spillet.

tine

Kan blot anbefales....
kan også sende masser af roser afsted til Kaya Loholt ... at spille den uden at spille

Rørende film

Martin MA

En rigtig god film, som selv bringer minder frem om hvordan det er,når nogle børn oplever at forældrene bliver skilt og børnene står tilbage med en oplevelse af at det er deres skyld i det.

Peruser/694587

om et kontroversielt emne.

12-årige Kaya Loholt er autentisk, og dybt rørende, som Emma. Hun har talent ud over det sædvanlige.

Spidermanuser/166287

Fin film om en helt alm. familie der ændrer sig markant.
Var godt underholdt og anbefaler denne film til alle aldre

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.