En frygtelig kvinde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en til tider anspændt stemning og er gennemgående præget af dialog. Der er enkelte scener, hvor voksne udtrykker stærke følelser som vrede og sorg. Der er også en række scener med sex. Da det seksuelle imidlertid beskrives kortvarigt og ikke detaljeret, og da følelsesudbruddene ligeledes er korte og del af en ellers rolig handling, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.12.2017
Originaltitel: 
En frygtelig kvinde
Genre: 
Spilletid: 
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
Billetter
4.5
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (429 votes)

Resumé

I det danske komedie-drama 'En frygtelig kvinde' møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser.

Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (Copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør 'En frygtelig kvinde' en forsonende oplevelse ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hovedrolledebutanten Amanda Collin er fantastisk som den dominerende og usympatiske Marie, og Anders Juul [er] rigtig god som den undertrykte ..." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... 'En frygtelig kvinde' [er] en forrygende drillepind, en sten i skoen, en bombe, en film, der med humor og overskud hopper lige ud i den danske virkelighed i 2017 og skaber uro." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... man [kan] glæde sig over, at dansk film er blevet beriget med en virkelig god kønssatire." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en skarp og ret god film, Christian Tafdrup har lavet. Der er detaljer, de fleste par vil genkende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Vita

Kedelig film uden indhold, har man set trailer er det nok.
Desværre ikke noget psykologisk aspekt i filmen.
Gennemført kedelig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jan Engel

Dejligt at Christian Tafdrup nu har lavet en film, som ikke alene anmeldere men også almindelige biografgængere kan lide. Bliv ved med det.

Næste gang kunne Tafdrup lave en film om en frygtelig mand. Måske er der flere frygtelige mænd end frygtelige kvinder.

Under alle omstændigheder handler disse typer film også i vidt omfang om at modsætninger mødes.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Tobias

Pudsigt hvordan 5/6 anmeldere af denne film er mænd..

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Millet

En virkelig irriterende film om at være i et forhold der tydeligvis ikke fungere, men man så stadig er det fordi man åbenbart er ‘ensom’ og hovedpersonen ikke rigtig kan finde ud af at være sin egen karakter. Tror det skulle forstille at være en komedie, og er der nogen sjove replikker, men jeg ser det mere som frustration over at den kvindelige karakter tydeligvis er psykisk syg med mangel på situationsfornemmelse, personlighed splittelse og kan lide at manipulere ham konstant i forholdet, uden at filmen giver en forklaring eller viser hvorfor hun er sådan. Filmen viser heller ikke hvorfor manden ikke står fra, det er bare sådan det der. Ingen personlig udvikling, og slutningen bliver for kedelig og simpel ( nok fordi der ikke var budget til mere). Forstår ikke hvorfor den har fået gode anmeldelser fra filmkritikere, udover filmen har gode kameravinkler. Kunne havde være bedre hvis de havde en bedre slutning, og bedre baggrunds historie på karakterene.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jesperuser/369572

Denne film burde for det første hedde “En frygtelig mand”. Dårlig instruktion levner ikke meget nærvær i skuespillet. Banal, utroværdig og irriterende!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Gitte

Som får folk i biografen, men ret forudsigelig film. Rigtigt godt spillet af kvinden. Men hvis man vil se en frygtelig kvinde(og mand) så skal man altså se Loveless.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Carluser/131267

Jeg kan varmt anbefale denne film. Den giver stof til eftertanke og jeg genkender kvinden fra mit eget liv - suk.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Kristianuser/21394

Biografåret 2018 blev for mit vedkommende skudt i gang på årets 2. dag, hvor jeg så en film, jeg egentlig havde besluttet mig for ikke at ville se. I hvert fald ikke i biografen.

Derfor var det helt uden forventninger, at jeg satte mig til rette i biografsalens mørke, da jeg, efter en smule overtalelse, valgte at se den heftigt debatterede “En frygtelig kvinde”. Og det er altid et godt udgangspunkt - altså at gå ind til en film med lave eller helt uden forventninger.

Desværre skulle jeg nok have holdt fast i min første indskydelse, da filmen ikke dragede nytte af dens fordel. Den fangede mig simpelthen ikke på noget tidspunkt. Jovist, den havde da et par sjove momenter hist og her, men jeg forstår og deler ikke anmeldernes begejstring for denne film. Jeg synes faktisk, at han oftere end hende fremstod som “skrap”. Og det var vidst ikke helt meningen med denne film? Om det så siger mere om mit parforhold end godt er, skal være usagt, men pointen og essensen i filmen var vag og kunne sagtens have været leveret skarpere og sjovere.

Herfra giver jeg den 3 ud af 6 stjerner. Ikke fordi det er en dårlig film, men fordi den irriterede mig mange gange undervejs. Hovedpersonen Rasmus, spillet af Anders Juul, var nok det største irritationsmoment filmen igennem. Og det er altså ærgerligt. Som hans, i øvrigt velspillende skuespillerkollega, Amanda Collin, siger i filmen: “Så lad dog være med at stå der og ligne Fedtmulle hver gang jeg taler til dig”. Præcis sådan havde jeg det med ham, og egentlig også med filmen isoleret set.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Mogens

Følte mig nærmest nødsaget til at se den, fordi så mange havde en mening om den UDEN at have set den. Havde et par timers god underholdning en søndag eftermiddag. Forstår ikke et hak af opstandelsen fra begge sider af kønsdiskussionen. Det var det klassiske clash mellem de to køn. Kvinden manipulatorisk med erotikken som vigtigt redskab. Manden får pillet svingfjerene af, fordi han ikke tør ved at stå ved egne meninger. Håber mange unge par vil se den, før de flytter sammen. Godt filmet og flot fortalt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Niels Kondrupuser/669074

god film - hvor hun dog bliver udstillet. Nærmest psykopat-agtigt - når man har haft en chef der er psykopat, så kan man genkende trækkene... :-)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.