Cookie- og Privatlivspolitik

En fremmed flytter ind

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har grundlæggende en rolig fortælling. Der indgår enkelte klip og scener, som kan virke skræmmende på de yngste. I en scene ses billeder af en mand, der tilsyneladende ligger bevidstløs på et hospital med slanger i kroppen. I en anden scene viser en figur tegn på at være alvorligt syg. I en tredje scene forskrækkes en kvinde af en mand, der ligger på et tag. Da scenerne imidlertid fremstår udramatiske, vurderes det, at kun børn under 7 år vil kunne blive skræmt.

Se mere på medierådet.dk
14.09.2017
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En fremmed flytter ind
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dokumentarfilmen 'En fremmed flytter ind' handler om Amanda fra Hvidovre, der en dag møder den karismatiske Casper igennem Facebook. 

De er begge enlige forældre, og kun få timer efter det første møde, er Amanda og Casper forelskede til op over begge ører. Casper afslører hurtigt, at han er arving til en af Danmarks rigeste familier, men at han var helst foruden.

Forholdet til Caspers familie er faktisk så dårligt, at han vælger at flytte ind i Amandas lille lejlighed, mens hun kun møder hans venner og familie gennem de sociale medier. Der er masser af modgang, men Amanda er aldrig i tvivl om at følelserne er ægte... indtil de en dag ringer fra banken.

'En fremmed flytter ind' bygger på den populære Third Ear-podcast "I et Forhold Med…", og adskiller sig fra andre dokumentarer ved at blande virkelighed og fiktion således at alle - med undtagelse af Caspers rolle - spiller sig selv i en slags genopførelse af de vanvittige begivenheder.

Instruktøren Nicole Nielsen Horanyi står tidligere bag filmen Motley's Law.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (186 votes)
4.7
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dokumentarfilmen med en enkelt professionel skuespiller på rollelisten fænger fra begyndelsen, fordi svindlen kunne være sket for os alle." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'En fremmed flytter ind' blander altså behændigt fakta og fiktion tilsat et reflekterende meta-lag, og det virker faktisk ret overbevisende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "For nok er Amanda fantastisk fascinerende på film. Men det er hun også i ren lyd." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] i en situation, hvor man savner ny inspiration, er 'En fremmed flytter ind' leveringsdygtig." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
sisseuser/824315

Hvis man har hørt Third Ears podcast, har man ingen grund til at se denne film. Den bringer desværre meget, meget lidt nyt under solen og virker gentagende. Amanda spiller fantastisk, men genre-fusionen mellem fiktion og fakta fungerer ikke. Spillerne "lader som om" at det hele foregår i virkeligheden, og forsøget på at få en iscenesat virkelighed til at ligne en dokumentar fejler totalt. En skuffende oplevelse.

Jeanett

Podcasten er en succes, men filmen virker som et forsøg på at malke det hele lidt ekstra. Og den byder ikke rigtig ind med noget nyt. Skuffende.

Tukan

Da jeg var inde og se filmen i lørdags kunne jeg ikke lade vær med at sammenligne filmen med, en anden fransk film fra 2003.

Men blev noget skuffet da der ikke blev givet synet fra den anden side, det var kun den ene side man så synet fra.....

Hanne

Fantastisk og aktuel film, som alle Facebook brugere burde se. Brug den i skoler og på ungdomsuddannelser. Det er meget fint, at Amanda tør være ærlig, og alle de små side bidrag/kommentarer giver et nuanceret billede af situationen. HUSK det nu: Alle unge bør se denne film

Maria

Fantastisk podcast! Kan ikke vente med at se filmen, giver i hvert fald 6 stjerner

ANNELISE RATHGEN user/938792

Tanke vækkende godt lavet dokumentar film ..om bedrag og kærlighed.

jeanette

Super god

Spidermanuser/166287

Respekt til Amanda for denne historie. Jeg var godt underholdt på den skræmmende måde. Tænk og komme så langt med et dobbeltliv og samtidig ødelægge andres hverdag.Fint og skildre dokumentar med fiktion

The Womanuser/8031

Lyder til du nødt filmen, men hvorfor så kun give den 3 stjerner

Martin

Denne vilde og gribende histori kan høres som podcast hos Third Ear (#027 I Et Forhold Med…).

Men dokumentaren løfter hele historien. Dels fordi man får ansigter på, men især fordi Amanda fortæller så fint og hudløst ærligt om sin oplevelse.

Kan ikke anbefales nok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.