Cookie- og Privatlivspolitik

En fantastisk kvinde

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og melankolsk grundstemning, og hovedpersonen skildres som en trist og ensom karakter, der på grund af sin afvigende seksualitet, udsættes for mange ydmygelser. I én ubehagelig scene bliver hovedpersonen chikaneret og fanget af nogle mænd, som tvinger hende ind på bagsædet af en bil og binder tape stramt om hendes hoved, så hendes ansigt forvrænges. I en anden dramatisk scene ser man en mand få et ildebefindende, falde ned af en trappe og blive kørt på hospitalet med et blodigt sår i hovedet. Da filmen ikke indeholder detaljeret vold eller eksplicitte seksuelle skildringer, men også indeholder lange, rolige passager samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.10.2017
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Una mujer fantástica
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Babybio
|

Dramaet 'En fantastisk kvinde' handler om Marina, der arbejder som servitrice, men drømmer om at blive sangerinde.

Marina danner par med den tyve år ældre gentleman og skrædder Orlando, der tager hende med ud at danse og spise på hendes fødselsdag. Om natten vågner Orlando op og føler sig dårlig, og kun få timer senere er han død.

Nu starter et helvede for Marina, da den afdødes familie ikke vil kendes ved kærestens eksistens, og politiet samtidig begynder at mistænke Marina for at have noget med dødsfaldet at gøre.

Den unge kvinde må midt i sin sorg finde sig i at blive mistænkeliggjort, latterliggjort og truet - alt sammen fordi ingen forstår eller respekterer hendes identitet.

'En fantastisk kvinde' vandt årets Søvbjørn på Berlinalen og er instrueret af Sebastián Lelio, der tidligere har stået bag det anmelderroste komediedrama Gloria.

Filmens hemmelige våben findes i hovedrolleindehaveren, den chilenske skuespillerinde og sanger Daniela Vega, der bærer hver en scene på sine yndige brede skuldre. (copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.7
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "I Daniela Vegas gestaltning bliver Marina [...] en stærk og værdig skikkelse. Man kan mærke, hvor mange mure hun har måttet bygge op om sig selv for at beskytte sig mod omverdenens mangel på empati. Og det er med til at gøre filmen så betagende." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... i skikkelse af den transkønnede Daniela Vega brænder Marina gennem lærred ..." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "'En fantastisk kvinde' er vigtig i kønspolitisk sammenhæng. Set for sig selv er den meget firkantet og ærlig talt ikke så interessant." (Bo Green Jensen)