Cookie- og Privatlivspolitik

Emma

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning med en let humoristisk undertone. Der er enkelte scener, hvor voksne skændes eller græder. Da det følelsesladede imidlertid ikke er langvarigt, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
05.03.2020
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Emma
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Periodedramaet 'Emma' handler om den unge og rige Emma Woodhouse, der ser sig selv som byens store Kirsten Giftekniv.

Som yngste datter af byens rigeste mand, Mr. Woodhouse, er Emma byens førende dame, og hun mener derfor selv, at hun ved, hvad der er godt for alle i kærlighedens store lotteri.

Emmas lidt snobbede og selviske syn på tilværelsen hjælper dog ikke altid kærligheden på vej, og hendes gode ven Mr. Knightley giver hende et nyt perspektiv, da han udfordrer hendes beslutninger.

Komedien har Anya Taylor-Joy, der er kendt for sine roller i bl.a. Split, Glass og The VVitch, i hovedrollen som den unge matchmaker.

'Emma' er baseret på Jane Austen-romanen ved samme navn. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1996 med Gwyneth Paltrow i hovedrollen, mens historien desuden har inspireret 90'er kultklassikeren Clueless. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Jo, de mange forviklinger og kærlighedsaffærer på kryds og tværs er da meget hyggelige, og Bill Nighy stjæler som sædvanligt alle scener, han er med i, som excentrisk rigmand med en helt bizar aversion mod træk... Men så meget mere er der heller ikke rigtigt at hente i den noget opstyltede filmatisering." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "[Billederne] damper og dufter af den britiske overklasses tilknappede elegance, som er gennemkomponerede ned til mindste detalje, som tilføjer mild humor og underholdende distance, men de vilde lidenskaber, de rasende drifter og lyster, som den kontrollerede overflade dækker over, eksisterer ikke ..." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "'Emma' er et frydefuldt studie i arrogance og snobberi. Replikkerne flyver gennem luften som små pile, hovmod står behørigt for fald, og hykleriet udstilles, så det er en sand fornøjelse. Taylor-Joy er forrygende som Emma, og alle, der sekunderer hende, er ligeså." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... man kan ikke lade være med at spørge, hvad vi skal med denne fimludgave, andet end at blive underholdt. Det bliver vi til gengæld." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Romantik og satire er smukt balanceret. De fleste på holdet bag filmen er kvinder. Det er en fuld og mættende oplevelse, som især yngre fans af Jane Austen vil nyde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg fattede ikke en bønne hele den første times tid. En masse samtaler med - og om - en masse personer, som man ikke aner hvem er. Handlingsmæssigt sker der ikke noget, og alligevel har jeg svært ved at følge med i, hvad det er, der ikke sker. Filmen er tydeligvis lavet til folk, der kender historien på forhånd.

For det er som om, at filmen er en indforstået parodi på den rigtige Jane Austen fortælling om Emma. Og uden at kende historien eller nogen af de andre filmatiseringer, så var jeg totalt på herrens mark. Og al humoren faldt pladask på jorden.

Efter den første time begyndte jeg dog at få styr på, hvem der er hvem. Og jeg begyndte at vænne mig til den besynderlige satiriske tone. Det redder dog ikke historien, som er virklig rodet fortalt, banal og uinteressant. Til gengæld er der kælet virklig meget for det visuelle. Hele filmen er én stor fest for øjnene. Fantastiske flotte kostumer og masser af lækre pangfarver. 2½ stjerner.

lene

Sjældent til dårlig film og skuespiller har jeg set...,jeg var stor fan af den gamle film Emma,,men hvor var den film bare dårlig..,hovedperson er en ren kost,og bare en stram mokke...svært at holde bare lidt af hende...desvære...øv

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.