Cookie- og Privatlivspolitik

Emil og Ida fra Lønneberg

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
23.01.2014
| |
1 time 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Emil & Ida i Lönneberga
|
Billetter

Filmen 'Emil og Ida fra Lønneberg' er baseret på Astrid Lindgrens klassiske historier om den svenske dreng Emil, hvor Emil selvfølgelig bor på gården Katholt i Småland sammen med sin lillesøster Ida, sin far Anton, sin mor Alma, karlen Alfred og stuepigen Lina.

Egentlig er Emil en ret sød dreng, der som oftest prøver at hjælpe, men han har en fantastisk evne til altid at komme galt af sted og havne i problemer. Emil ender altid med at blive smidt ud i tømmerskuret, hvor han kan få lov at sidde og tænke over, hvad han har gjort galt, mens han snitter træfigurer.

Filmen er baseret på historier fra bøgerne ’Emils hyss nr. 325’, ’När lilla Ida skulle göra hyss’ og ’Emil med paltsmeten’. Det er næsten 40 år siden, at TV-serien om Emil så dagens lys. Den TV-serie, der gennem flere generationer, har sat billeder på Astrid Lindgrens ord, og som derfor har en høj affektionsværdi for mange.

Af samme årsag er det måske med en vis skepsis, at du overvejer at se (eller introducere din børn til) ’Emil og Ida fra Lønneberg’, men hvor TV-serien til tider blev lige lovlig dramatisk for de yngste seere (fx Alfred der næsten dør i sneen på vej til Mariannelund), er denne nye tegnefilmatisering mere børnevenlig.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
3.3
2.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Valget af historier fra den gamle kanon er gjort uden omtanke, og animationen er livløs, selv om man har forsøgt at læne sig op ad den gamle tegnestil fra bøgerne." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] man [kunne] nu godt ønske sig, at ambitionsniveauet var en anelse højere end blot at spille på genkendeligheden og ikke så meget andet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et hæderligt bud på en loyal - og temmelig konservativ - animeret genfortolkning af historier, som man ikke kan få nok af." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen går i luntetrav sin hyggelige gang på jord, men råvarerne er i orden." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gritt

Den er børnevenlig, ingen tvivl om det. Dog vil det aldrig blive det samme som TV-serien.

Jelina

Det bliver aldrig det samme som de svenske gamle. Men ja, er heller ikke så meget til det animerede når man er vant til mennesker. :)

Lisauser/501649

Måske er det fordi, jeg er vokset op med Emil på film med svensk tale i baggrunden og Thomas Windings som eminent fortæller, at jeg bare ikke rigtig kan se pointen i en tegnefilm. Min nevø på præcis tre år holdt dog hele filmen ud inkl. reklamer, så helt ringe kan den jo ikke være ...

Trineuser/692198

Filmen er rigtig god og børnevenlig og velegnet til de helt små børn. Tilpas varighed og godt indhold og handling.

Vakse Viggo

En tegnefilm med Emil. Det overrasker mig. Det skete osse med Pippi.
Hvilken bog er den næste? Brødrene Løvehjerte?

Antaeus

Når man nu er vokset op med de geniale Emil afsnit samt et par spillefilm med rigtige personer så forventer jeg ikke at en animationsfilm vil begejstre mig. Men jeg er formentlig heller ikke i nærheden af at være målgruppen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.